Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

TOP 5 základných tipov pri čistení sedačiek

Datum: 28.07.2022

Pravidelné čistenie je jednou z vecí, ktorú netreba podceňovať ani pri kožených sedačkách. Ich údržba je nenáročná, no vyžaduje si citlivý a zodpovedný prístup.

TOP 5 základných tipov pri čistení sedačiek

Ako vyčistiť sedačku tak, aby vám doma robila radosť po dlhé roky? Stačí dodržiavať niekoľko základných zásad a o krásu vašej sedačky sa nemusíte báť.

  1. Vysávanie

Prvým krokom pri čistení koženého povrchu sedačky by malo byť odstránenie omrviniek a iných nečistôt. Najpraktickejšie je, ak sedačku jednoducho povysávate. Týmto krokom zabránite poškrabaniu kože pri čistení.

  1. Čistiace prostriedky

Po dôkladnom povysávaní a odstránení všetkých omrviniek, prichádza na rad samotné čistenie. Tu siahajte vždy iba po overených prostriedkoch určených na čistenie kože. Iné produkty by mohli zanechať na vašej koženej sedačke fľaky alebo ju poškodiť. Nesprávne zvolený čistiaci prostriedok nemusí zanechať stopy na koži po prvom či druhom použití. Jeho pravidelným používaním však riskujete, že sedačka stratí lesk a pôvodný vzhľad.

Ak používate na čistenie koženej sedačky nový prostriedok vyskúšajte ho najprv aplikovať na menšiu a menej viditeľnú časť.

  1. Pozor na škrabance a fľaky

Pri hĺbkovom čistení nepoužívajte kefy s drsnými štetinami, ktoré by kožu znehodnotili. Ak je sedačka z bledej kože, vyhnite sa aj farebným handričkám a použite skôr biele. Budete si tak istí, že na povrchu nezanechajú fľaky.

  1. Ryhy opravte

V prípade, že pri čistení nájdete na koži ryhu alebo iné mechanické poškodenie, nenechávajte a opravte ju. Ak si trúfate, na opravu vám môže postačiť sada na opravu kože. Aby bol však výsledok čo najprirodzenejší, zverte opravu do rúk profesionálov. Tí nielenže vyplnia vzniknutí ryhy, ale aj namiešajú farbu čo najviac podobnú pôvodnému povrchu.

  1. Nezabudnite na impregnáciu

Po každom dôkladnom čistení nezabudnite kožu ošetriť. Správnou starostlivosťou môžete napomôcť k tomu, aby bola koža vysušená a náchylnejšia na tvorbu prasklín a iných poškodení. Opäť ale siahnite iba po prípravkoch určených na kožené povrchy.

Čítané: 2780 x