Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Oživte steny interiéru jedinečnými motívmi

Datum: 29.07.2022

Príjemnú atmosféru každej domácnosti dotvárajú rôzne doplnky. Medzi nimi by nemali chýbať ani originálne a zároveň vkusné dekorácie na stenu. Neviete, čo vybrať?

Oživte steny interiéru jedinečnými motívmi

Niekoľko tipov sme pre vás pripravili aj my.

Plagáty do kuchyne, obývačky, chodby aj spálne

Plagáty sú bytovou dekoráciou, ktorú môžete zavesiť do ktorejkoľvek miestnosti. Vyberať pritom môžete z množstva rôznych motívov. Plagát skrášli izbu, predsieň, halu, môžete si ho dať na stenu nad sedačkou, komodou aj kuchynským stolom. Ako si zvoliť taký, ktorý dokonale zapadne do dizajnu interiéru?

Pri výbere plagátu vezmite na zreteľ, akým nábytkom je miestnosť zariadená. Do úvahy je potrebné vziať tiež použité farby, veľkosť a štýl. V minimalistickom interiéri krásne vyniknú výrazné motívy, môžete siahnuť aj po väčších rozmeroch.

V domácnosti zariadenej v tradičnom štýle bývania s množstvom iných doplnkov zvoľte menší plagát. V moderne zariadenom interiéri zaujmú plagáty slávnych osobností, s abstraktnými motívmi a vyobrazením známych budov. Tradičné štýly bývania si pýtajú prírodné, kvetinové, zvieracie motívy alebo plagáty s textom.

stenná mapa netradičná dekorácia, ktorá zaručene zaujme

Hľadáte niečo menej tradičné? Potom je ideálnou voľbou nástenná mapa. Takáto mapa môže byť vyhotovená na plátne s blind rámom, ktorý môžete hneď zavesiť na stenu. Kúpiť si ju môžete tiež vo forme samolepky, dekorácie bez rámu vyrobenej, napríklad, z kovu. K dispozícii sú tiež unikátne podsvietené obrazy.

Nástenná mapa je dekorácia, ktorú môžete vybrať do spálne, obývačky aj detskej izby. Vhodné vyhotovenie zvoľte podľa miestnosti, do ktorej ju umiestnite. V obývačke najkrajšie vyniknú výrazné kúsky nad sedačkou. Väčšie rozmery sa budú hodiť aj do spálne nad čelo postele. Kúpiť môžete abstraktné, politické aj historické mapy. Steny detskej izby najkrajšie ozdobí nástenná mapa so zvieratkami.

Využite farby a doplnky na optické zväčšenie interiéru

Najmä ak disponujete menším interiérom a menej priestrannými izbami, vyhrať sa s farbami sa vám určite oplatí. Ak ste sa rozhodli interiér opticky zväčšiť, stavte na biele, bledé, béžové odtiene farieb. Vyskúšať môžete jemnú alabastrovú farbu, ktorá opticky zväčší a presvetlí priestor. Nemusíte mať nutne namaľované steny touto farbou, zvoliť ju môžete na vankúše, deky, rámiky či vázy. Bledé doplnky sa ľahko kombinujú, pretože sú považované za neutrálne farby.

 

 

Zdroj obrázku 1: Followtheflow / Shutterstock.com

Zdroj obrázku 2: Photographee.eu / Shutterstock.com

Čítané: 2373 x