Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Vyberte si kvalitné laminátové podlahy

Datum: 15.08.2022

Laminátová podlaha je vynikajúcou podlahovou krytinou, ktorá zaujme svojou všestrannou funkčnosťou a krásnym vzhľadom.

Vyberte si kvalitné laminátové podlahy

Vďaka svojej rozmanitej škále typov a vzorov je to správna voľba pre rezidenčné aj komerčné priestory. V závislosti od použitia by sa mala zvoliť správna hrúbka alebo trieda použitia. Najvyhľadávanejšie sú laminátové podlahy, ktoré imitujú vzhľad pravého dreva, čím do priestoru prinášajú teplo a pripomínajú drevené parkety. Sú ale podstatne lacnejšie, čo je ich najvýznamnejšou výhodou. Výber laminátovej podlahy namiesto drevených parkiet vám môže ušetriť financie, ale je dôležité, aby ste príliš veľa nešetrili, pretože kvalitná laminátová podlaha má tiež svoju cenu.

Cenovo dostupná podlaha

Mnohí sa rozhodnú kúpiť laminátovú podlahu z dôvodu nízkej ceny, ale aj tu treba byť opatrný. Je rozumné vyhnúť sa podlahám, ktoré sú vyrobené z lacných materiálov, pretože majú oveľa menšiu odolnosť proti poškriabaniu ako aj proti vlhkosti. Pôsobenie vlhkosti môže viesť k namáhaniu podlahy, čo je najčastejšie prípad, keď je laminátová podlaha vyrobená z nekvalitnej HDF nosnej dosky. Tieto typy laminátových podláh sú skutočne lacné, ale je pravdepodobné, že s nimi nebudete spokojní. Preto sa oplatí zaplatiť o niekoľko eur viac a zvoliť podlahu ktorá je v ponuke za prijateľnú cenu, pričom má zodpovedajúcu kvalitu a trvanlivosť.

Ako vybrať správnu laminátovú podlahu?

Existuje široký výber rôznych laminátových podláh, ktoré sa líšia vzhľadom, kvalitou materiálov z ktorých sú vyrobené a rôznych ďalších vlastností. Predtým, ako sa rozhodnete, dôkladne si premyslite a zvážte viaceré možnosti. Predovšetkým sa poraďte s odborníkmi, ktorí vám pomôžu pri výbere laminátovej podlahy, ktorá bude vyhovovať vašim potrebám a priestoru, v ktorom ju chcete umiestniť. V opačnom prípade by sa pri výbere mali zohľadniť nasledujúce vlastnosti:

  • vzhľad vrchnej vrstvy
  • materiál, z ktorého je vyrobená podlaha
  • hrúbka podlahy
  • trieda odolnosti proti oderu
  • konečná úprava povrchovej vrstvy
  • spôsob a systém pokládky
  • vhodnosť podlahy na podlahové vykurovanie
  • trvanie záruky

Laminátová podlaha, ktorá napodobňuje vzhľad dreva alebo kameňa

Najtradičnejšou voľbou je laminátová podlaha, ktorá napodobňuje vzhľad dubu. V súčasnosti je k dispozícii v rôznych farebných odtieňoch. Aj keď je podlaha napodobňujúca vzhľad dreva považovaná za najlepšiu voľbu, v žiadnom prípade to neznamená, že je to jediná možnosť, ktorú je k dispozícii. Veľmi krásne a elegantné sú laminátové podlahy v imitácií kameňa, ktorých výhodou je, že v porovnaní so skutočným kameňom sú lacnejšie a ľahšie sa inštalujú, a podlaha je na pocit teplejšia, než by bola, keby ste na ňu položili skutočný obklad z kameňa. Najdôležitejšie je vybrať si laminátovú podlahu, ktorá sa vám páči a ktorá zapadne do interiéru miestnosti.

Rýchla a jednoduchá pokládka

V porovnaní s drevenými parketami je pokládka laminátovej podlahy rýchlejšia a jednoduchšia. Stačí iba dodržiavať pokyny a odporúčania výrobcu, pretože správne položenie má veľký vplyv na životnosť podlahy. Napriek jednoduchej inštalácii pri laminátových podlahách odporúčame dať podlahu položiť odborníkom. Malo by sa pamätať na to, že kvalita podlahy hrá veľkú rolu v tom, aký bude konečný výsledok a ako spokojný s ňou budete. Preto je veľmi dôležité zvoliť si laminátovú podlahu najvyššej kvality.

Podlahová krytina, ktorá má veľa výhod

Vzhľadom na vyššie uvedené má laminátová podlaha veľa výhod. Ak hľadáte podlahové krytiny do obytných alebo obchodných priestorov, laminátová podlaha je výborná voľba, ktorá vám poskytne všetko potrebné pohodlie. Medzi jeho hlavné výhody patrí:

  • pekný vzhľad, rôzne farby a dekory
  • prijateľná cena
  • rýchla pokládka bez lepenia
  • ľahká údržba
  • dobrá stabilita
  • dlhodobá životnosť

Znovu by sa malo zdôrazniť, že hlavným kritériom pre výber laminátovej podlahy by mala byť kvalita. Laminátová podlaha by sa mal vyberať predovšetkým podľa účelu priestoru a zaťaženia podlahy v nej, pri výbere dbajte na jej vhodnú hrúbku a triedu odolnosti proti oderu. V každom prípade sa oplatí kúpiť kvalitnú laminátovú podlahu, pretože je to odolná podlahová krytina, ktorá vám bude slúžiť mnoho rokov.

Čítané: 3050 x