Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Poznáte aj tieto praktické riešenia v kuchyni?

Datum: 25.09.2022

Kuchyňa tvorí priestor, kde okrem zvýšeného pohybu dbáme na bezpečnosť a pohodlie ako pri príprave, tak aj pri stolovaní a konzumácii jedál.

Poznáte aj tieto praktické riešenia v kuchyni?

Keďže práve kuchyne nepatria k najväčším plochám v domácnosti, zakaždým hľadáme nové spôsoby, ako ušetriť priestor a skvalitniť si v nich prácu.

Vylepšená príprava a odkladanie pokrmov

V rámci funkčných zón rozlišujeme prípravnú, varnú a odkladaciu plochu, medzi ktorými vyžadujeme plynulý prechod. Podľa charakteru spotrebičov sa jednotlivé plochy prelínajú, resp. využívame ich ako na začiatku, tak aj vo finále našich kuchynských prác. Patria k nim chladničky, presnejšie vstavané chladničky integrovateľné do kuchynskej linky, vďaka čomu podporujú jednotný dizajnový koncept a úsporu miesta.

Jednou z výhod je univerzálnosť spotrebiča, ale nielen po vizuálnej stránke, ale aj z hľadiska možností využitia. Vstavané chladničky nie sú praktickým riešením výlučne pre kuchyne, ale aj pre hosťovské, internátne či kancelárske priestory.

Pozor, pri vstavaných modeloch nás môžu prekvapiť menšie rozmery, avšak nie na úkor funkčného prerozdelenia potravín do skriniek. Samotná vstavaná chladnička taktiež pôsobí ako skrinka, rozšírená o tepelnú izoláciu stien a externé panely na zabezpečenie tichšej prevádzky.

Viete, že kompaktné parametre a rozmery nie sú okamžitou zárukou úspory miesta? Tieto výhody sa odvíjajú od konkrétnych modelov, resp. od prídavných komponentov na chladenie, ventiláciu a pre kondenzát.

Ako zaobchádzať s kuchynským odpadom?

Ekologicky výhodne – kde na začiatku sú koše na separovaný odpad pre každú kuchynskú  jednotku. Pre efektívne triedenie odpadu nevyhnutne potrebujeme poznať možnosti pre zabudovanie. Tak rozlišujeme medzi výsuvnými a závesnými modelmi s jednou alebo viacerými nádobami.

Manipulácia s nimi závisí od parametrov pôvodného kuchynského nábytku, pričom nie každý umožní vhodné podmienky pre štandardný košový systém na skrinky s rozmerom 60 cm a objemom na kôš cca. 50 l. Taktiež pri výsuvných modeloch kontrolujeme, ako na čelné dvierka a boky korpusu umiestnime vybraný model. Kôš má umožňovať plnovýsuv bez dodatočných úprav.   

Zdroj obrázka: brizmaker / Shutterstock.com

 

Čítané: 2920 x