Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Aké dekorácie na stenu sú momentálne in?

Datum: 02.10.2022

Zariadenie interiéru nezahŕňa len kúpu nábytku, kobercov či závesov. Veľkú úlohu vo vyžarovaní priestoru zohrávajú steny.

Aké dekorácie na stenu sú momentálne in?

Ak nie sú ničím vyzdobené, pôsobia stroho a nudne. Záchranou sú rôzne dekorácie, ktorými steny dokážete spestriť a dodať vzhľadu miestnosti poslednú bodku k dokonalosti. Aké dekorácie na stenu so momentálne in?

Niekedy to ide aj bez dekorácií

V istých prípadoch steny netreba ničím zdobiť. Stačí len, aby ste dali priestor vašej fantázii pri vymaľovaní stien. Biela farba na stenu je síce nadčasová, ale tiež nudná. Ak sa s farbami pohráte, vymaľujete každú stenu inou farbou alebo si dokonca trúfnete na nakreslenie obrázku, tak sa zo steny stane umelecké dielo. V prípade kreslenia obrázku nemusí ísť len o vytvorenie krajinky. Veľmi zaujímavé sú geometrické tvary.

Drevené časti stien

Do interiéru zariadeného v retro alebo tradičnom štýle je možné na steny umiestniť drevo. Veľmi efektne vyzerá drevo nainštalované len na častiach stien alebo na strope vo forme lustra. Drevo môžete skombinovať s inými materiálmi a vytvoriť tak atypickú stenu. Pozor na to, že o drevo sa musíte starať. Na ošetrovanie tohto materiálu slúžia lazúry a farby na drevo.

Kreatívne obrazové puzzle

Pod pojmom puzzle nemyslíme obrazy vytvorené z malých štvorčekov. Na mysli máme obraz, ktorý je rozdelený na viaceré časti. Obrazom nikdy nič nepokazíte a v prípade skladaného obrazu ide naozaj o trend, ktorý ozvláštni každý priestor.

Samolepiace obrázky

Obrázky a fotografie na stenu, ktoré sa dajú nalepiť na maľovku bez toho, aby ju poškodili, sú moderné už niekoľko rokov. Možné je zakúpiť celé sety v jednom štýle alebo si vytvorte koláž z vlastných fotografií vyvolaných na špeciálny papier. Do detskej izby sa dajú zakúpiť samolepky vo forme zvieratiek alebo rozprávkových postavičiek.

Fototapety alebo koberce

Spomenúť musíme tiež veľkorozmerné fototapety, ktoré spravia z obývačky džungľu alebo zo spálne mesačnú oblohu. Fototapety s prírodným motívom skvele vyzerajú v spojení s už spomínaným dreveným obložením. Netradične pôsobia koberce, ktoré nepoložíte na zem, ale ich zavesíte na stenu. Nielenže týmto spôsobom ozdobíte stenu, ale ju tiež zateplíte.

 

Čítané: 2204 x