Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ako postupovať pri výbere stolových nôh?

Datum: 31.10.2022

Aj keď veľa ľudí kupuje stoly (a je jedno, či hovoríme o jedálenskom, konferenčnom, alebo inom) vcelku, stále je tu možnosť zaobstarať si zvlášť vrchnú dosku a zvlášť stolové nohy.

Ako postupovať pri výbere stolových nôh?

V takomto prípade budete mať viac možností pri dizajnovaní vášho ideálneho stola. Zamerajme sa teraz na stolové nohy a povedzme si ako pri ich výbere postupovať.

Určite si rozpočet a štýl, aby ste si zjednodušili výber

V prvom rade by ste si mali určiť svoj rozpočet. Stolové nohy môžete nájsť v rôznych cenových kategóriach a pri vyberaní vám veľmi pomôže ak si hneď na začiatku určíte cenový strop, ktorý neplánujete prekročiť. Nezabudnite brať do úvahy aj cenu stolovej dosky.

Nasledovať by mal výber štýlu. Či už preferujete hairpin nohy, alebo akýkoľvek iný štýl, rôzny počet nôh, prípadne dizajnovú konštrukciu, je to len na vás. Aj tu by ste mali brať do úvahy stolovú dosku, aby k nohám sedela aj po dizajnovej stránke.

Dobre zmerajte všetky rozmery, aby vás nečakalo žiadne prekvapenie

Pri výbere nôh k stolu sa pochopiteľne nevyhnete ani meraniu. Začnime výškou. Tá bude samozrejme rôzna podľa toho o aký druh stola ide, ale bez ohľadu na to platí, že ak chcete dosiahnuť určitú špecifickú výšku, nezabudnite počítať aj s hrúbkou stolovej dosky.

Aj keď sa hrúbka stolových nôh môže zdať ako záležitosť vkusu a dizajnu, veľmi záleží aj od vami zvolenej stolovej dosky. Ak pôjde o ťažší kus, musia byť aj stolové nohy pevnejšie, aby si s doskou a všetkým, čo na nej bude, poradili.

Do tretice je dôležitá aj šírka. Nohy môžu siahať až k okraju stolovej dosky, prípadne môže byť medzi nimi a okrajom určitý odstup. Ak ide o stôl, za ktorým sa bude sedieť, je dôležité aj to, koľko miest na sedenie bude pri stole a ako sa bude za stolom sedieť. Nechcete predsa, aby na niektorých miestach prekážali pri sedení stolové nohy.

 

 

Zdroj obrázka: Autor: Creatordes / Shutterstock.com

Čítané: 2911 x