Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Zariaďujete obývaciu izbu? Nemusí v nej byť veľa nábytku

Datum: 06.11.2022

Obývacia izba je spravidla akýmsi centrom každej domácnosti. V nej zvykneme tráviť väčšinu voľného času (ak nie sme niekde mimo domova) a aj návštevy zvykneme „usádzať“ do obývacej izby.

Zariaďujete obývaciu izbu

Základom je priestranná sedacia súprava 

Obývacia izba okrem iného teda plní aj akúsi reprezentatívnu funkciu. A pritom čo sa nábytku a zariadenia týka, moderné trendy vôbec nevyžadujú, aby bola obývacia izba prepchatá rôznymi kusmi nábytku. Dnes vám v obývačke stačí naozaj minimum.

Za základ každej obývacej izby môžeme označiť sedaciu súpravu. Trendy poslednej doby berú sedaciu súpravu v podstate za dominantu obývacej izby a vyčleňujú jej podstatné množstvo priestoru.

Áno, pri obzeraní nových sedačiek v Bratislave sa nemusíte obávať priestranných modelov, tie sú totižto „v kurze“. Samozrejme, musíte sa riadiť rozmermi svojej obývačky, ale nemusíte sa báť, že by ste väčšiu sedačku nevyužili. Každý člen rodiny bude mať dostatok priestoru na relax a budete mať kde usadiť aj väčšie návštevy.

Stolík, minimalistická obývacia stena a máte hotovo. Ale môžete pridať aj ďalší nábytok

Aj keď je sedacia súprava dominantou obývačky, pochopiteľne nie je jediným nábytkom v obývacej izbe. Ak pôjdeme postupne, k sedačke patrí konferenčný stolík, ktorý slúži ako odkladací priestor, napríklad pre diaľkové ovládanie TV a podobné drobnosti a samozrejme pre rôzne občerstvenie, obzvlášť počas návštev.

Čo vás však v predajni s nábytkom v Bratislave bude pri výbere zariadenia vašej novej obývačky zaujímať zrejme viac ako konferenčný stolík, je obývacia stena. I keď pri tých moderných už názov „stena“ nie je taký doslovný ako v minulosti, keď obývacie steny naozaj pokrývali prakticky jednu celú stenu.

Áno, súčasné obývacie steny sú naozaj minimalistické, niektorí ľudia dokonca majú len skrinku pod TV. To akú veľkú obývaciu stenu si zvolíte, je len na vás, ale ak nepotrebujete takýto extra úložný priestor, kľudne aj vy zvoľte minimalistický prístup.

Samozrejme, v obývacej izbe si môžete zriadiť napríklad aj čitateľský kútik s pohodlným kreslom a knižnicou, pracovný kútik s kancelárskym stolom a podobne. Avšak aj ak ostanete „len“ pri sedačke, konferenčnom stolíku a obývacej stene, bude vaša obývacia izba kompletná.

 

Zdroj obrázka: Autor: Ilija Erceg / Shutterstock.com

Čítané: 2670 x