Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dokonalá terasa potrebuje dokonalú podlahu

Datum: 20.11.2022

Terasy milujeme. Zastrešené aj nezastrešené, malé aj veľké, ako súčasť bytu aj rodinného domu. U každej však platí, že dôležitou pre funkčnost terasy je dobrá podlaha.

Dokonalá terasa potrebuje dokonalú podlahu

Rozhodne nestačí postaviť si pergolu na zelenej lúke, či presnejšie na záhradnom trávniku. Stoličky by sa nám zabárali do pôdy, nohy by sa nám zamočili rannou rosou, najhoršie by to bolo pri daždi. Problematická by bola aj údržba plochy pod sedením. Neustále by sme ho museli posúvať, aby sme mohli posekať trávu. Bez podlahy to naozaj nejde.

Aké máme možnosti pre podlahu na terasu?

Riešení je veľké množstvo. Nie všetky sú však rovnako vhodné, cenovo prístupné či estetické. Používajú sa betónové aj tehelné dlažby do pieskového lôžka. Toto riešenie môže niekomu vadiť kvôli betónu, pre niektoré aplikácie bude príliš ťažké. Častou voľbou je drevo. To však zas potrebuje ošetrovať, aby sa predĺžila jeho životnosť. Nakoniec je tu keramická dlažba. Tá rozhodne nie je len riešením pre interiér. Pokiaľ si vyberieme protišmykový model, môžeme keramickú dlažbu položiť aj ako exteriérovú, dokonca aj na nezastrešené miesto. Lenže ako sa vyhnúť praskaniu dlažby? Tá totiž nalepená na betónový podklad praská veľmi rada a často.

Nelepte ju! Skúste rektifikačné terče

Miesto lepenia k podkladu dlažbu proste položte nasucho. Žiadny piesok ale nepotrebujete. Použite pokládku na rektifikačné terče pod dlažbu. Ide o špeciálne terče, vďaka ktorým je možné dlažbu dokonca spádovať, či vyrovnávať v prípade, že ju kladieme na nie úplne rovný povrch. Rektifikačné terče si s týmito nerovnosťami poradia.

Aj kvalitnú terasu dokážete postaviť za pár korún

Nepotrebujete veľký balík peňazí, pokiaľ sa do stavby terasy vrhnete vlastnými rukami. Pusťte sa do stavby s Gardina.sk. E-shop je pripravený pre stavbu vašej drevenej terasy, ale aj tej s dlažbou. V oboch prípadoch vám ponúkne aj vhodné rektifikačné terče.

Čítané: 2949 x