Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Výhody a nevýhody betónovej podlahy

Datum: 04.12.2022

Betónové podlahy už nepatria len do pivníc, garáží alebo technických miestností. Pomaly sa dostali aj do interiéru domov. Ak sa rozhodnete pre betónovú podlahu do kuchyne, už po pár týždňoch oceníte mnohé vlastnosti tohto materiálu.

Výhody a nevýhody betónovej podlahy

Obávať sa dokonca nemusíte ani strohej sivej farby, pretože betón je možné povrchovo upraviť a farebne prispôsobiť individuálnym požiadavkám.

Betónová podlaha sa hodí nielen do kuchyne

Je zrejmé, že kvôli odolnosti je betónová podlaha vhodná hlavne do kuchyne. Postupne si však našla miesto aj v iných priestoroch. Pokojne ju zvoľte do obývacej izby alebo do spálne. Betón je možné povrchovou úpravou zmeniť na nepoznanie a zároveň mu ponechať všetky pozitívne vlastnosti. A farba na betón je len poslednou bodkou k dokonalosti tohto typu podlahy.

Nádherná a trvácna betónová podlaha

Pri vymenovaní všetkých výhod betónovej podlahy musíme ako prvé spomenúť jej dlhú životnosť. Kto má doma laminátovú podlahu alebo parkety dobre vie, že si musí dávať pozor na vysokú záťaž, škrabance a iné mechanické poškodenia. Betónová podlaha odolá všetkým nástrahám a bude vyzerať ako nová aj po rokoch. Ak by sa jej povrchová farba časom ošúchala, jednoducho navštívite obchod farba laky a náter obnovíte. Môže sa stať, že sa vám rokmi táto podlaha zunuje. V tomto prípade na jej povrch položte koberec alebo už spomínanú plávajúcu podlahu. Vtipné bude, keď laminát po rokoch odstránite a betón bude stále vyzerať rovnako. Betónová podlaha je ideálna pre inštaláciu podlahového kúrenia. Betón je totiž materiál, ktorý výborne vedie teplo. Panie domu iste ocenia, že betónová podlaha je jednoliata. Znamená to absenciu spár a jednoduché čistenie. Práve z tohto dôvodu je betón priam stvorený pre pokrytie v kuchyniach. Dizajn betónovej podlahy si môžete prispôsobiť vlastným požiadavkám vďaka technikám ako je leštenie alebo pieskovanie. Zvoliť sa dá farba, lesk či matnosť.

Má betónová podlaha nevýhody?

Jednou z nevýhod betónovej podlahy je nutnosť ošetrenia jej povrchu dva razy do roka ochrannou vrstvou. Ide o impregnačné spreje a laky, ktoré chránia betón pred vlhkosťou. Niekomu na betóne prekáža fakt, že pri dlhšom státí je tento materiál pre chodilo pocitovo príliš tvrdý. Veľký pozor si musíte dávať na realizáciu betónovej podlahy a vybrať si skutočne skúsených majstrov.

 

 

 

Čítané: 2228 x