Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Aký nábytok kúpiť školákovi do detskej izby

Datum: 15.12.2022

Deti tak veľmi rýchlo rastú. Jedného dňa sa zo škôlkara stane samostatný školopovinný človiečik. V tomto momente musíte myslieť na to, aby mal malý žiačik priestor na písanie domácich úloh a zároveň miesto, kde mu dožičíte súkromie.

Aký nábytok kúpiť školákovi do detskej izby

Je načase, aby ste vymenili zariadenie detskej izby a kúpili školákovi funkčnejší nábytok.

Z bábätka samostatný školák

Každá matka si želá, aby jej dieťa nerástlo príliš rýchlo. Aby bolo stále tým sladkým bábätkom či škôlkarom. Bohužiaľ deti rastú a postupne sa z nich stávajú samostatní školáci. Sami vidíte, že detský nábytok už školákovi nestačí. Že vyrástol z detskej postieľky a väčšina hračiek už mesiace zbytočne zaberá miesto v poličkách. Po prechode dieťaťa zo škôlky do školy je ten pravý čas na nové zariadenie detskej izby.

Zariadenie šmahom ruky

Keď sa vám nad zariadením izby školáka nechce veľmi premýšľať, všetko vyriešia zostavy a steny do detských izieb. Vo väčšine prípadov tieto zostavy disponujú všetkým, čo by malo v detskej izbe byť. Steny môžu byť dokonca prepojené s posteľou vo vrchnej časti zostavy. Toto riešenie je skvelé, ak ste priestorovo obmedzení alebo ak je vaše dieťa športovo nadané a potrebuje miesto na cvičenie. V zostavách je zakomponovaný písací, stôl, poličky na knihy, skriňa i dostatok úložného priestoru na hračky. Farebne sú zostavy vyrobené tak, aby lahodili oku malého žiaka. Minimálne do stredu miestnosti položte farebný koberec, na ktorom sa môže dieťa po splnení povinností hrať.

Individuálne a hravé riešenia

Pre kreatívne duše, ktoré si chcú všetko vytvoriť podľa svojich predstáv, sú určené samostatné kúsky nábytku do detských izieb. Vo väčšine prípadov sa dajú rôzne kombinovať a premiestňovať. Dokonca je ich možné postupne dopĺňať nábytkom z jednej série. Základom detskej izby je miesto na oddych – posteľ. Ideálne je nájsť takú, ktorá má v ráme postele zabudovaný úložný priestor či dokonca poličky. Čím vyššia posteľ bude, tým viac sa dá skryť do jej útrob. Druhým kusom nábytku sú skrine. Vyberte také, ktoré majú vo vnútri časť s poličkami i na zavesenie. Písací stôl a stolička musia spĺňa požiadavky na ergonómiu. Mali by sa dať nastaviť a super je, keď ide o rastúci nábytok. Na steny nezabudnite umiestniť police, na ktoré si dieťa uloží svoje poklady. Pozor si dávajte na osvetlenie. Luster s detským motívom musíte doplniť svietením nad písacím stolom.

 

Čítané: 2387 x