Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

5 + 1 výhod hliníkových okien

Datum: 13.01.2023

Pri porovnaní cien plastových a hliníkových okien zistíte, že hliníkové vás vyjdú oveľa viac. Práve cena je jedným z dôvodov, prečo plastové okná vyhrávajú nad hliníkovými.

5 + 1 výhod hliníkových okien

V ostatných aspektoch je hliník oveľa lepšou voľbou nielen pre okná, ale tiež pre dvere. Oplatí sa investovať do tohto materiálu? Určite áno. Okrem iného aj pre nasledujúcich 5 + 1 výhod okien z hliníka.

1. Celoživotné využívanie

Hliníkové okná sú konštrukčne i farebne veľmi stále. Vďaka vysokej odolnosti voči mechanickému poškodeniu a vplyvu počasia je možné povedať, že hliníkové okná vám vydržia celý život. U hliníkových okien si buďte istí, že nezačnú hniť ako drevo alebo sa deformovať ako plast. Ich ďalšou výhodou je bezporuchovosť.

2. Všestrannosť a variabilita

Vďaka vysokej pevnosti a stabilite sa hliníkové okná využívajú ako profily pre rôzne typy výplne stavebných otvorov. Okrem klasickej veľkosti okien je možné z hliníka vyrobiť  francúzske okná, presklené prechody do záhrady alebo iné veľkoformátové okná. Uvažujte tiež nad možnosťou vlastniť hliníkové dvere.

3. Izolačné vlastnosti

Hliníkové okná cena je síce vyššia ako u plastových, ale nižšia ako u drevených okien. Návratnosť investície do hliníkových okien je rýchla. Tieto okná majú skvelé izolačné vlastnosti. Sú dobrou voľbou pre nízko nákladové i pasívne domy. V posledných rokoch sa hliníkové okná vyrábajú polyamidovou technológiou, ktorá im dodala mimoriadne tepelné vlastnosti.

4. Jedinečný dizajn

Okná z hliníka v klasickej sivej farbe vyzerajú elegantne a luxusne. Na moderných domoch sú doplnkom, ktorý vytvorí celistvý trendový vzhľad. Ak milujete klasické, tradičné stavby, je možné povrch rámov okien upraviť fóliami a nástrekmi, čím sa dosiahne akýkoľvek farebný odtieň. Nutné je spomenúť tiež fakt, že hliník ako veľmi pevný materiál umožňuje vyrábať profily v tenkom prevedení.

5. Ekologické riešenie

Hliníkové okná sú netoxické. Nemusíte sa obávať uvoľňovania škodlivín, ktoré by poškodili vaše zdravie. Hliníkové okná a dvere je možné po ich výmene plne recyklovať. Hliník ani po niekoľkých spracovaniach nestráca svoje vlastnosti, takže ho je možné využívať donekonečna. Jeho recyklácia je ekonomická. Na spracovanie hliníka sa využíva len 5 % energie, ktorá bola potrebná pre prvotnú výrobu.

6. Jednoduchá údržba

Hliníkové okná sa podobne ako plastové udržujú veľmi jednoducho. Nemusíte kupovať žiadne špeciálne prípravky. Profily stačí raz či dva razy do roka pretrieť vlhkou handričkou alebo mydlovou vodou.

 

 

Čítané: 1981 x