Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Kráčate s dobou? Aké sú trendy v životnom štýle v roku 2023?

Datum: 29.03.2023

Vždy je nepríjemné, ak sa naši priatelia začnú baviť o niečom, o čom vy počujete prvýkrát. Robte a vlastnite aj vy to, čo ostatní, a nenechajte sa zahanbiť.

Aké sú trendy v životnom štýle v roku 2023?

Starostlivosť o telo a dušu

Sme skúšaní dobou, ale len tak sa nedáme! Pracovnú vyčerpanosť rýchlo zaženieme relaxačnými technikami, ktoré nám vyhovujú. Päť dní v týždni ťažko pracujeme, cez víkend odchádzame na chalupu, na wellness pobyt, lyžovačku alebo turistiku. Denne si doprajeme jogu, občas nejakú kvalitnú masáž, relaxačný kúpeľ. Vychutnávame si arómu vonných olejov a literatúru alebo si s priateľmi či našimi druhými polovičkami pravidelne sadneme do dobrej reštaurácie alebo baru, aby sme si vyvetrali hlavu. Pre niekoho môže mať podobný efekt návšteva fitnescetra, kozmetických či kaderníckych služieb, soľnej jaskyne alebo obyčajná príprava jedla vo vlastnej kuchyni. Naše telo podáva deň čo deň obrovské výkony, zaslúži si, aby sme sa mu poďakovali. Taký je trend roka 2023.

 

Spoliehame sa na moderné technológie

Aj nad vami majú technické hračky veľkú moc? Naučme sa ich využívať správne, teda tak, aby to nebolo na úkor našich vzťahov. Špičkovo vybavené smartfóny nám vytvoria skvelé fotografie a videá, majú množstvo aplikácií, dokonca sú prepojené s našimi alarmami či GPS lokátormi z vozidiel i s našimi inteligentnými domácnosťami. Len čo sa stane čosi nezvyčajné, riadiace jednotky okamžite zašlú notifikáciu na náš mobil a my vieme zakročiť skôr, ako nám vozidlo odcudzia, znehodnotia alebo sa čosi zlé (záplava, požiar, vykradnutie) stane u nás doma. Vďaka inteligentným spotrebičom a zásuvkám dnes vstaneme z postele, svetlá sa samy rozsvietia a v kávovare nás čaká čerstvá voňavá káva.

 

Efekt spomalenia

Všimli ste si, že niektorí ľudia trávia viac času na sociálnych sieťach ako v spoločnosti? Toto je zlá stránka doby. Oveľa pozitívnejšie vnímame fakt, že mnohí začali uprednostňovať rodinný život pred prácou, to znamená, že pracujú z pohodlia domova, starajú sa o svoje hospodárstvo, venujú sa remeslu a rozvoju vlastnej osobnosti. V čase pandémie zaznamenali veľký úspech aplikácie na získanie lepšej duševnej pohody a stále vyhľadávanejšie sú aj aplikácie smerujúce nás k zdravšiemu životnému štýlu (zdravý pohyb, online cvičenia, vyvážený jedálniček a pod.). Inšpirovali sme vás?

 

Čítané: 2341 x