Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Malá zmena, veľký rozdiel: ako môže kúpeľňový koberec zmeniť vašu kúpeľňu – sprievodca

Datum: 22.06.2023

Malé premeny a detaily v kúpeľni dokážu kompletne zmeniť estetické vyžarovanie priestoru. Kúpeľňové doplnky sú cestou k zútulneniu miestnosti a často zohrávajú praktickú funkciu. Zo všetkých typov doplnkov musíme spomenúť kúpeľňový koberec. Ide o dizajnový prvok, ktorý prispieva ku komfortu a skvele dotvára atmosféru.

kúpeľňový koberec

Prečo je koberec v kúpeľni dôležitý doplnok

Koberce do kúpeľne majú za úlohu priestor okrášliť, ale sú tiež doplnkom, ktorý prispieva k pohodliu a bezpečiu. Nikto nemá rád, keď po vyjdení zo sprchy pocíti na chodidle studený dotyk kachličiek alebo keramickej podlahy. Ešte nepríjemnejšie je stúpnuť na studenú podlahu ihneď po prebudení. Spomenúť musíme bezpečnostnú funkciu kúpeľňového koberca. Vďaka kobercu sa nemusíte báť ukĺznutia a nebezpečného pádu na zem alebo nedajbože na okraj vane. Kúpili ste koberec do obývačky, do spálne alebo detskej izby? Dokúpte jeden do kúpeľne. Takmer okamžite uvidíte rozdiel po estetickej stránke a už sa viac nebudete obávať stúpnuť na chladnú podlahu.

Výber koberca do kúpeľne má svoje špecifiká. Počas kúpy tohto kúska doplnku prihliadajte na tri vlastnosti koberca: veľkosť a tvar, materiál a farbu. Náš sprievodca svetom kúpeľňových kobercov vám výber uľahčí.

Veľkosť a tvar kúpeľňového koberca

Do obývacích priestorov sa zväčša kupujú väčšie kusy koberca, ktorý pokrýva značnú časť podlahy. U kobercov do kúpeľne sú preferované menšie kúsky. Tento fakt je podporovaný dvomi dôvodmi: menšie koberce sa lepšie udržiavajú a krajšie vyznejú v menšom priestore. Samozrejme, že ak sa vám páči rozmernejší koberec, pokojne ho do kúpeľne kúpte. V tomto prípade buďte opatrní s výberom farby. Tmavšie odtiene znesú väčšiu frekvenciu návštevníkov kúpeľne bez nutnosti dennej údržby.

Menšie koberce do kúpeľne majú bod navyše vďaka možnosti kombinácie viacerých kúskov koberca. Môžete ich umiestniť k sprchovému kútu, pod vaňu alebo pred umývadlo. Uvedené miesta sú body, na ktorých v kúpeľni najčastejšie stojíte. A čo tvar koberca? Možností máte veľa. Najčastejšie sú koberce do kúpeľne v obdĺžnikovom tvare, ale jemne a zaujímavo vyzerajú koberce guľaté. Hravo a nevšedne pôsobia koberce so strapcami.

Materiál koberca do kúpeľne

Z materiálov používaných na výrobu kúpeľňových kobercov jasne vyhráva bavlna. Bavlnené koberce vyzerajú luxusne, o čom sa môžete presvedčiť v ponuke obchodov Sinsay https://www.sinsay.com/sk/sk/. Bavlna je tiež veľmi príjemná pri dotyku chodidla s povrchom koberca. Koberce z bavlny je možné prať, takže ich veľmi jednoducho vyčistíte. Druhou možnosťou sú koberce vyrobené z umelých vlákien, napríklad polyestru. Umelé vlákna sa vyznačujú vysokou mechanickou odolnosťou a jednoduchým čistením.

Farebné variácie koberca do kúpeľne

Vo väčšine prípadoch ľudia zvolia dva až tri kusy menších kúpeľňových kobercov v rovnakej farbe. Pre extravagantných ľudí je lákadlom spojenie kobercov v rôznych farbách alebo koberce so vzormi. Prím hrajú dobre kombinovateľné farby ako je čierne, šedá, béžová a hnedá. Do kúpeľní zariadených v jemnejších farbách sa hodia kúpeľňové koberce v ružovom odtieni alebo koberce krémovo biele. Na spestrenie a pre dobrú náladu vám odporúčame kúpiť do kúpeľne koberec s nápisom. Vtipné nápisy rozjasnia aj to najviac šedivé ráno a spríjemnia pobyt v kúpeľni.

Čítané: 3064 x