Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Najväčšie výhody použitia sadrokartónu

Datum: 30.07.2023

Sadrokartón patrí k najrozšírenejším materiálom využívaným na suchú výstavbu a rekonštrukciu. Používa sa výhradne v interiéri, ale inštalovať ho môžete prakticky kdekoľvek vo vnútri budovy.

So sadrokartónom dokážete vyčarovať útulné prostredie a vylepšiť vlastnosti stien či stropu. Týmto výpočtom výhody sadrokartónu nekončia.

Možnosti využitia sadrokartónu

So sadrokartónom sa dá v interiéri vskutku vyhrať. Môžete ho umiestniť kamkoľvek a vždy splní na sto percent úlohy, na ktoré je určený. Pri menších stavebných úpravách sa dá konštrukcia sadrokartónu použiť na výstavbu priečok. Priečky môžete vytvoriť dokonca v kuchyni alebo v kúpeľni. Po použití sadrokartónu na strope sa priestory znížením stropu zútulnia. Do sadrokartónu viete inštalovať moderné osvetlenie a iné dekoračné prvky. Predsadené sadrokartónové steny vyriešia vaše problémy s akustikou interiéru, s hlučnosťou od susedov či zvonku a umožnia praktickejšie riešenia elektrických rozvodov.

Ako je to s izoláciou pomocou sadrokartónu? Potešíme vás, pretože sadrokartón s minerálnou penou ja zárukou tepelného komfortu bývania. Pri minimálnej investícii získate veľa v úspore na energiách. Jediné, na čo si musíte dávať pozor, je montáž ťažších políc či skriniek. Do sadrokartónu sa dajú ťažké police montovať len v miestach nosnej konštrukcie. Odporúčame inštaláciu sadrokartónových dosiek nechať na profesionáloch, ktorí nosné časti zakreslia do plánu a myslia aj na také detaily ako je rozmiestnenie zásuviek.

Tieto výhody získate po inštalácii sadrokartónu

Inštalácia

Sadrokartón sa dá rezať, modelovať a rýchlo sa inštaluje na rôzne miesta. Dobre sa s ním pracuje vďaka nízkej váhe.

Ekológia

Sadrokartón je ekologický materiál. Šetrí životné prostredia aj vďaka minimálnemu odpadu, ktorý vznikne pri rezaní či montáži panelov.

Izolácia

Sadrokartón v závislosti od typu izoluje zvuk a má tiež tepelno-izolačné vlastnosti. V interiéroch s vyššou vlhkosťou oceníte jeho schopnosť regulovať vlhký vzduch.

Estetika

Sadrokartón po ošetrení penetráciou môžete namaľovať rovnako ako zvyšné steny rôznymi farebnými odtieňmi. Využite farby, ktoré sú určené na náter pre sadrokartón.

 

 

 

Čítané: 2884 x