Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Moderné členenie priestoru – Výhody sadrokartónových priečok

Datum: 10.08.2023

Nevyhovuje vám dispozične priestor vo vašom byte? Potrebujte v dome vytvoriť nové miestnosti kvôli príchodu ďalšieho člena rodiny? Riešenie je jednoduché a volá sa sadrokartónové priečky.

Výhody sadrokartónových priečok

Priečky z tohto materiálu vás prekvapia skvelými vlastnosťami, ktoré si v nasledujúcich riadkoch priblížime.

Výhody využívania sadrokartónu v interiéri

Sadrokartón sa využíva na obklady stien i stropov. Ide o cenovo dostupný materiál, ktorý má veľa pozitívnych vlastností.

  • So sadrokartónom sa dobre pracuje. Dá sa rezať i ohýbať. Pri práci so sadrokartónom nevzniká zbytočný odpad.
  • Inštalácia sadrokartónových dosiek a priečok je rýchla. Montáž zvládne aj menej zdatný domáci majster.
  • Sadrokartón má dlhú životnosť, je odolný a stabilný.
  • Podľa druhu sadrokartónu je možné tento materiál využiť ako tepelnú izoláciu, izoláciu zvuku, protipožiarnu ochranu alebo ochranu proti vlhkosti.

Nové priestory i priečky na počkanie

Vďaka sadrokartónu predelíte dve miestnosti alebo vytvoríte deliace priečky v interiéri behom pár hodín. Sadrokartónové priečky patria medzi suché konštrukčné systémy. Znamená to, že ide o ideálny materiál na využitie vo vnútorných priestorov. Priečky zo sadrokartónu nemajú vplyv na iné stavebné materiály. Nízka hmotnosť sadrokartónu nevytvára záťaž pre steny či strop. S týmito priečkami pokojne vytvorte dve miestnosti bez obáv o zníženie hodnoty bývania. Rýchla výstavba eliminuje dopad rekonštrukčných prác na bežný život domácnosti.

Vytvorením priečky zo sadrokartónu sa nezníži akustický komfort ani jednej z predelených miestností. Keďže sadrokartón dobre zvukovo izoluje, môžete ho použiť aj ako deliacu stenu v spálni alebo detskej izbe. Na tento účel slúžia druhy sadrokartónu, do ktorých je pridaná minerálna vlna.

U priečok iste očakávate nielen dobré tepelné vlastnosti, ale tiež bezpečnosť. Sadrokartónové priečky sú pevné rovnako ako murované. Vďaka vhodnému ukotveniu je možné na priečky vešať police i celé obývacie zostavy. Samozrejme, že aj z hľadiska protipožiarnej ochrany sú priečky zo sadrokartónu certifikovaným materiálom, ktorý bráni šíreniu ohňa.

 

Čítané: 2782 x