Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Nenápadná elegancia: Výhody a využitie podomietkových batérií

Datum: 06.09.2023

Kúpeľňa je viac než len miestom pre osobnú hygienu. Je to útočisko, v ktorom sa odreagujeme a načerpáme energiu, zatiaľ čo si vychutnávame zaslúžený oddych. Miesto, kde sa náš štýl, individualita a estetické cítenie odrážajú vo výbere každého detailu.

Výhody a využitie podomietkových batérií

A práve tu prichádzajú do hry podomietkové batérie, ktoré prinášajú nenápadný závan luxusu. V nasledujúcom článku si o nich povieme viac.

Existujú rôzne typy podomietkových batérií: pákové, termostatické aj kohútikové: vybrať si môžete podľa individuálnych preferencií. Najčastejšie sa používajú ako sprchové, vaňové či umývadlové batérie. Vhodné sú však aj pre bidety, dodávané v sete so sprchovou hadicou a ručnou sprškou pre zvýšenie hygieny.

Elegancia s úsporou priestoru

Hlavným benefitom podomietkových batérií je maximálna úspora priestoru: podomietkové teleso je ukryté v stene, nad omietkou sú umiestnené len ovládacie prvky a krycia doska. Na umývadle, vani a v sprche tak vzniká dostatok priestoru pre iné kúpeľňové doplnky. To vám umožní  opticky aj fakticky kúpeľňu zväčšiť, aj keď jej skutočné rozmery zostávajú nezmenené. Podomietkové batérie oceníte zvlášť v malých kúpeľniach, kde sa každý centimeter počíta. Skvele nahradia hlavne stenové sprchové batérie a vy tak získate viac komfortu aj v malom sprchovom kúte. Tieto batérie umožňujú dosiahnuť moderný a sofistikovan

ý vzhľad. Dostupné sú v širokej škále tvarov, farieb: hravo sa prispôsobia dizajnu aj vašej kúpeľne.

Pohodlná starostlivosť o čistotu a hygienu

Podomietkové batérie sú nielen štýlové, ale prinášajú aj praktické výhody: ich povrch má minimálne množstvo záhybov a ťažko prístupných miest, v ktorých by sa mohli hromadiť nečistoty a usadeniny. Čistenie je teda jednoduché a zároveň efektívne. Dizajn podomietkových batérií tak zaručuje úsporu času a umožňuje udržiavať kúpeľňu v čistote bez väčšej námahy.

Výber dôkladne zvážte

Inštalácia podomietkových batérií vyžaduje včasné plánovanie a dôkladné meranie, aby sa správne pripravili rozvody a predišlo sa problémom s umiestnením batérie. Ich údržba a prípadná oprava je jednoduchá: kryciu dosku je možné ľahko sňať a dostať sa k telesu.

Existuje niekoľko typov podomietkových batérií, vzájomne sa od seba odlišujúcich podľa počtu vývodov.

Batérie bez prepínača, vhodné pre 1 odberné miesto: využívajú sa pre ručnú či hlavovú sprchu, napúšťanie vane cez vaňový výtok alebo prepad a tiež pre bidetovú spršku.

Batérie s prepínačom, určené pre 2 odberné miesta: v sprche spravidla obsluhujú ručnú a hlavovú sprchu, vo vani ručnú sprchu a napúšťanie vody. Tento typ podomietkovej batérie je využívaný najčastejšie a obvykle postačuje.

Batérie s prepínačom, určené pre 3 odberné miesta: v sprche nachádzajú uplatnenie pre ručnú a hlavovú sprchu a trysky, vo vani zas pre kombináciu ručnej a hlavovej sprchy a k napúšťaniu vody do vane.

Náš tip: zvoľte si dokonale zladené podomietkové sprchovacie sety a doprajte si osviežujúcu sprchu každý deň. 

Podomietkové batérie predstavujú vynikajúce riešenie, kombinujúce praktickosť s estetikou. Široká paleta variantov a možností využitia z nich robí ideálnu voľbou pre akúkoľvek kúpeľňu. Výsledkom je priestrannejší a elegantný vzhľad, ktorý prispieva k harmonickému a komfortnému prostrediu.

 

 

 

Čítané: 2325 x