Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Mobilný dátový terminál – na čo by ste nemali zabudnúť pri jeho výbere

Datum: 15.08.2021

Uvedomili ste si, že posledné roky nás obklopujú hlavne informácie uložené do rôznych kódov? Potraviny v obchodoch, zásielky na pošte alebo certifikáty. Čiarové kódy a QR kódy sa stali nevyhnutnou súčasťou v každej väčšej firme.

Mobilný dátový terminál

Preto je viac ako nevyhnutné vlastniť mobilný dátový terminál, ktorý dokáže údaje prečítať či uložiť.

Bez softvéru a tlačiarne to nepôjde

V prípade, že ste sa rozhodli prejsť na systém čiarových a QR kódov, nebude vám stačiť len samotný prenosný dátový terminál. Okrem terminálu si budete musieť zaobstarať softvér, do ktorého uložíte údaje o tovare. Podnikový softvér sa dá prispôsobiť presne na mieru vašej firmy. Stačí osloviť IT odborníkov, ktorí vám s výberom programu pomôžu. Skladové a informačné systémy vám značne uľahčia prácu a zefektívnia pracovný proces. Poslednou položkou na vašom nákupnom zozname bude tlačiareň čiarových kódov. Klasická tlačiareň nedokáže vytlačiť čiarový kód v takom rozlíšení, aby bol identifikovaný čítačkou čiarových kódov. Na tlač čiarových kódov sa využívajú termálne tlačiarne pracujúce na princípe priamej alebo termotransferovej tlače. Samotný mobilný terminál je možné zakúpiť v dvoch základných variantoch – terminál pracujúci off-line alebo on-line. Od výbere ručného počítača podľa tohto parametru závisí rýchlosť prenosu údajov do firemného systému.

Prenosný, ľahký a jednoducho ovládateľný

Mobilný terminál je zväčša prispôsobený rýchlej práci. Znamená to, že je ľahký a uložiť sa dá napríklad do vrecka alebo do taštičky na opasku. Napriek tomu si pri kúpe terminálu dávajte pozor na jeho váhu. Nemenej dôležité je i to, akou batériou terminál disponuje. Mal by mať dostatočnú kapacitu, aby zvládol celodennú zmenu. Dátové terminály sa najčastejšie dobíjajú cez dobíjaciu stanicu prepojenú s počítačom alebo je možné dokúpiť stanicu spoločnú pre viaceré mobilné terminály. Pre jednoduché ovládanie sú dátové terminály opatrené klávesnicou, dotykovou obrazovkou a niektoré sa dajú dokonca ovládať hlasom. Vyhovieť sa dá tiež špeciálnym požiadavkám firiem a terminál môže byť zabudovaná do vozíka.

 

 

Čítané: 3125 x