Rozšírené hľadanie
Pondelok 17. Jún 2024 |
meniny má Adolf

Prečo sa oplatí obchodovať s kryptomenami?

Datum: 25.05.2024

Kryptomeny zažívajú v posledných rokoch obrovský rast popularity. Záujem o obchodovanie s nimi rastie po celom svete. Pred investovaním do kryptomien je dôležité zozbierať maximum informácií ohľadom ich nákupu, predaja alebo výmeny za peniaze.

Prečo sa oplatí obchodovať s kryptomenami?

Ak vás svet kryptomien zaujal, možno si kladiete otázku, prečo obchodovať práve s virtuálnou menou. Túto a iné otázky o kryptomenách vám zodpovieme v nasledujúcich riadkoch.

Výhody obchodovania s kryptomenami

Kryptomeny sú známe svojou vysokou volatilitou t.j. rýchlemu zisku pre obchodníkov. Samozrejme, že je nutné sledovať trh a dokázať predpovedať pohyby cien kryptomien. Za vysokou volatilitou stojí aj riziko straty, s ktorou každý obchodník musí rátať. Kúpa kryptomeny sa dá realizovať osobne alebo cez obchodníka, čo je pre začínajúcich investorov oveľa lepšia možnosť.

Pre pokročilých investorov je veľkým lákadlom fakt, že kryptomeny nie sú kontrolované žiadnou vládou a ani bankou. Nepodliehajú inflácii a manipulácii na finančných trhoch. Prístupnosť obchodovania s virtuálnou menou je tiež bonusom. S kryptomenami sa obchoduje 24 hodín denne z celého sveta. Ide o skvelý spôsob obchodovania na globálnych trhoch.

Poplatky za obchodovanie s kryptomenami sú vo všeobecnosti oveľa nižšie ako poplatky za obchodovanie s tradičnými investičnými nástrojmi, napríklad akciami a dlhopismi. Zaujímavá ja možnosť si zistiť kryptomeny kurz a virtuálnu menu zameniť za euro alebo inú menu. Transakcie s kryptomenami sú anonymné, čo znamená, že ich nie je možné vystopovať späť k jednotlivcovi.

Pred začatím obchodovania s kryptomenami je dôležité si uvedomiť aj riziká. V prvom rade ide o rýchlu zmenu ceny kryptomien. Pomerne vysoké sú technické riziká. Technológia blockchain je stále pomerne nová a existuje riziko technických porúch alebo hackerských útokov. Rizikom môže byť regulácia od vlád, ktorá by mohla v budúcnosti ovplyvniť hodnotu kryptomien. Obchodovanie s kryptomenami nie je pre každého. Vyžaduje si značné znalosti a skúsenosti s trhmi. Ak nie ste skúsený obchodník, je dôležité, aby ste sa pred investovaním do kryptomien poradili s finančným poradcom.

Prehľad najvýkonnejších kryptomien

Podľa výkonu a potenciálu do budúcnosti patria medzi najvýkonnejšie kryptomeny Bitcoin, Ethereum a Binance Coin. Bitcoin je najstaršia a najznámejšia kryptomena. Má najväčšiu trhovú kapitalizáciu a je považovaná za najbezpečnejšiu investíciu v priestore kryptomien. Ethereum je kryptomena známa svojou platformou inteligentných zmlúv, ktorá umožňuje vývoj decentralizovaných aplikácií. Binance Coin je natívny token burzy Binance a ponúka držiteľom rôzne výhody ako sú zľavy na poplatky za obchodné transakcie a prístup k exkluzívnym funkciám.

Možnosti obchodovania s kryptomenami

Existuje niekoľko spôsobov, ako s kryptomenami obchodovať. Možný je predaj Bitcoinu či inej meny, nákup a možnosťou je tiež výmena. Najbežnejšie sa obchoduje s kryptomenami na burzách. Ide o platformy, ktoré spájajú kupujúcich a predávajúcich. Ponúkajú širokú škálu kryptomien na nákup, predaj a výmenu. Ďalšou možnosťou sú Peer-to-peer platformy, ktoré majú lepšie ceny ako kryptoburzy. Avšak sú menej bezpečné a likvidné. Rozrastá sa tiež sieť bankomatov s kryptomenami. Niektoré bankomaty umožňujú nákup a predaj kryptomien za hotovosť. Nevýhodou sú vysoké poplatky a ich obmedzená dostupnosť. Za niektoré kryptomeny je možné nakupovať tovar a služby.

 

 

 

 

Čítané: 457 x