Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Júl 2024 |
meniny má Božena

3 rady, ktoré vám pri zakladaní s.r.o. ušetria peniaze

Datum: 02.06.2024

Založenie s.r.o. je prvým krokom u väčšiny nových podnikateľov. Eseročka je najobľúbenejšia forma podnikania, ale jej založenie môže byť finančne nákladné.

3 rady, ktoré vám pri zakladaní s.r.o. ušetria peniaze

Môže, no aj nemusí. Všetko závisí od informovanosti a šikovnosti biznismena. Predstavujeme vám 3 rady, ktoré pri zakladaní eseročky dokážu ušetriť veľa peňazí.

1. Zápis predmetov podnikania online

Vďaka elektronickému podpisu je možné zapísať predmety podnikania online. Výhodou je časová úspora a v prípade voľných živností nulové náklady. Zápis predmetov podnikania pre založenie s.r.o. vyberajte obozretne, aby ste nemuseli dodatočne zapisovať nové predmety viac informácií o založení s.r.o.. Elektronické podanie žiadosti o zápis je intuitívne. Vyplnené formuláre sa automaticky odošlú na Živnostenský úrad a prakticky na druhý deň môžete realizovať ďalšie kroky vedúce k tomu, aby ste úspešne dosiahli založenie s.r.o.. Vďaka elektronickému kontaktu sa mnohé formality pred podnikateľov zjednodušili a otázka, ako založiť sro. už nie je nočnou morou prečítajte si viac o založení s.r.o.

A aké sú konkrétne poplatky za vydanie živnostenského oprávnenia? Ak sa rozhodnete zapísať voľné živnosti papierovou formou, za každý predmet zaplatíte 7 € (online 0 €). Remeselné a viazané živnosti v papierovej forme stoja 22 € /jeden predmet podnikania (online 11 €).

2. Založenie s.r.o. prostredníctvom firmy

Ak si chcete ušetriť čas a námahu, môžete zveriť založenie s.r.o. špecializovanej firme. Tieto firmy vám za poplatok pomôžu s celým procesom od vypracovania potrebných dokumentov až po zápis do Obchodného registra. Poplatky za podobné služby sa pohybujú v rozmedzí od 100 do 300 eur, avšak ušetríte  čas a zbavíte sa administratívnej záťaže. Rizikom pre laika môže byť zamietnutie zápisu do registra a s tým súvisiace opakované náklady. S firmou sa tomuto riziku vyhnete a budete mať čas na iné činnosti súvisiace s rozbehom eseročky.

Pri výbere firmy na založenie s.r.o. je dôležité zvážiť jej skúsenosti, renomé a cenu služieb. Odporúča si prečítať recenzie klientov a porovnať ponuky viacerých firiem. Istotou sú firmy, ktoré sú na trhu už niekoľko rokov a majú za sebou väčšie množstvo založených eseročiek.

3. Kúpa existujúcej ready made s.r.o.

Alternatívou k založeniu novej s.r.o. je kúpa už existujúcej tzv. ready made s.r.o. Ready made s.r.o. sú spoločnosti, ktoré boli založené vopred a čakajú na nového majiteľa. Táto možnosť prináša viacero výhod. Nemusíte čakať na zápis do Obchodného registra, keďže ready made s.r.o. už existuje.

Ready made s.r.o. má pridelené IČO a DIČ, čo môže byť pre niektoré typy podnikania dôležité. Na trhu je k dispozícii široká ponuka hotových spoločnosti na predaj s rôznymi predmetmi podnikania. Založené spoločnosti sú zaujímavé pre podnikateľov, ktorí potrebujú podnikať rýchlo a dokážu zarábať peniaze ihneď. Cena ready made s.r.o. závisí od toho, ako dlho je eseročka založená, od množstva predmetov podnikania a iných aspektov.  

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

 

 

Čítané: 615 x