Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Do čoho sa vám skutočne oplatí investovať?

Datum: 05.11.2021

O investovaní financií ste pravdepodobne v poslednej dobe počuli už veľa. Prečo sa odporúča svoje peniaze vložiť do niečoho čo vám prinesie výnosy? Odpoveď je jednoduchá – kvôli inflácii. Hodnota vašich peňazí uložených na vašom obyčajnom účte alebo schovaných niekde pod matracom časom klesá.

Do čoho sa vám skutočne oplatí investovať?

Preto je peniaze vhodné vložiť do niečoho, čo na hodnote neklesne alebo v lepšom prípade stúpne. Napadnú vám možno bitcoiny či iné kryptomeny alebo investičné fondy vo vašich bankách. Zaručuje vám to ale nejakú istotu? Čo ak pôjde toto všetko s trhovou hodnotou dolu?

Riešenie pre ľudí a ich financie prinášajú drahé kovy. Zlato je dnes raritou, ktorú môžete vlastniť aj vy. Prečo sa vám to oplatí? Investícia vám zaručuje stabilitu a takmer nulové riziko. Asi jediné riziko, ktoré prináša vlastníctvo zlatých mincí môže byť vzbudenie záujmu u zlodejov, ktorí by sa rozhodli vykradnúť váš trezor.

Situácia na trhu

Investičné zlato dnes už vzbudzuje záujem u mnohých investorov. Záujem prudko narástol potom, čo si ľudia uvedomili, že fyzické vlastníctvo zlata im prináša väčšiu istotu ako nespoľahlivé investičné programy, ktoré nemusia priniesť istý výsledok. Situácia na trhu je taká, že zlato je dostupné takmer pre každého a to v podobe jeden až päť gramových zliatok, ktoré sú cenovo prístupné aj pre vás. Výber je široký a vy sa môžete finančne zabezpečiť po svojom.

Investičné striebro sa oplatí len o trochu menej

Situácia na trhu ukazuje, že záujem o striebro pomerne klesol. Môže za to pravdepodobne jeden zásadný rozdiel, a to ten, že investičné zlato je oslobodené od povinnosti odvodu dane z predaja, zatiaľ čo na striebro sa táto povinnosť vzťahuje. To vám ale nemusí zabrániť si zaobstarať aj strieborné mince, ktoré sa môžu vo vašej zbierke pekne vynímať.

Čítané: 3023 x