Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Poistite si svoje vozidlo online – rýchlo a jednoducho

Datum: 30.01.2022

Dnes už nemusíte strácať čas behaním po pobočkách poisťovien. Mnoho povinností je možné jednoducho vyriešiť aj z pohodlia domova a v ľubovoľnom čase, nemusíte sa prispôsobovať otváracím hodinám alebo iným obmedzeniam.

Poistite si svoje vozidlo online

Máte kľud na premýšľanie, riadne zváženie všetkých možností a ponúk a na pohodlnú platbu poistenia. Poistenie auta online je jedným z poistení, ktoré si dokážete vybaviť za pár minút a pár kliknutí. Zároveň si pri ňom dohodnete len to, čo naozaj potrebujete. Naživo sa často stáva, že okrem vybraného poistenia vám pracovníci pobočiek ponúkajú aj ďalšie produkty, ktoré “jednoducho musíte mať” alebo ktoré “sa jednoducho oplatia”. Nemusí to byť však úplná pravda. Doma sa tejto “nástrahe” elegantne vyhnete a budete platiť len za to, čo naozaj potrebujete.

Uzatvorenie zmluvy cez internet je naozaj jednoduché a celý proces prebieha elektronickou formou. Nie je potrebné nič vlastnoručne podpisovať ani vypisovať perom. Čo sa týka cien poistenia online, všetci makléri fungujú s rovnakými cenníkmi a ihneď sa dozviete pevnú sumu, ktorú by vám dala každá pobočka. Stačí si tak len vybrať tú správnu ponuku práve pre vás. Zaváži rýchlosť, servis, komfort či dôvera k poisťovni. Taktiež je dôležité myslieť na to, čo všetko poistná zmluva pokrýva a nevyberať čisto len na základe ceny.

Poistná zmluva je platná ihneď po zaplatení, všetky potrebné doklady vám prídu na váš e-mail, ľahko si ich vytlačíte a máte ihneď k dispozícii. Doklady vám následne poisťovňa pošle i poštou. Než vám prídu, policajti budú tolerovať i elektronické doklady, či doklady vytlačené na papieri. V minulosti sa využívali karty k PZP dve – biela na Slovensku a zelená pre zahraničie. Dnes už existuje iba jedna, práve tzv. zelená, avšak v realite už zelenou nemusí byť, môže byť vytlačená i na klasickom bielom papieri. Odporúčaním zároveň je, aby ste spolu s touto kartou so sebou nosili i doklad o zaplatení PZP.

Keďže sa jedná o tzv. Povinné zmluvné poistenie, nad jeho uzatvorením by ste nemali váhať. Je totiž dané zákonom a pri jeho neuzavretí hrozí pokuta až do výšky 3 320 €. Na neplatičov doplácajú najmä tí, ktorí poistenie poctivo platia. Tieto prostriedky putujú do garančného fondu poisťovní, z ktorého sú pri nehodách hradené škody spôsobené tými, čo PZP nemajú. Samozrejme, tieto sumy sú potom od neplatičov spätne vymáhané a môžu byť neporovnateľne vyššie! Prípad putuje na súd, to znamená, že sa ku škode pripočítajú poplatky za súdne konania a ďalšie náklady. Toto platí i pre tých, ktorí PZP jednoducho zabudnú zaplatiť, i keď ho doteraz poctivo platili.

Je teda pochopiteľné, že toto poistenie patrí medzi tie najdôležitejšie, ktoré by ste si mali uzatvoriť. Povinné zmluvné poistenie uzatvorené online zároveň prináša iba výhody. Ušetríte čas, peniaze i svoje nervy, ktoré by trpeli pri behaní po jednotlivých pobočkách.

 

 

Čítané: 3143 x