Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Poistenie bývania by malo byť samozrejmosťou

Datum: 01.03.2022

Poistenie je istota, že nezostaneme na náklady po rôznych nepríjemných udalostiach či krádežiach bez pomoci. Náš majetok, či už samotnú nehnuteľnosť, alebo jej zariadenie a vybavenie, vie poškodiť veľké množstvo faktorov.

Poistenie bývania by malo byť samozrejmosťou

Pred čím nás dobré poistenie bývania chráni?

V prvom rade si je treba uvedomiť, že poistiť je nutné samotnú nehnuteľnosť aj majetok, teda vybavenie tejto nehnuteľnosti, ako je napríklad nábytok, elektrospotrebiče apod. Dobre nakonfigurované poistenie bývania potom zahrnuje poistenie nehnuteľnosti, kam spadá stavba domu, jeho časti, ako je strecha, podlahy, stropy, steny a stavebné súčasti, za ktoré sa považuje vstavané zariadenie, teda napríklad vstavané skrine a kuchynská linka. Súčasťou je aj poistenie pivníc a garáží.

Druhú časť komplexnej poistky musí tvoriť poistenie vybavenia domu a bytu, teda tzv. poistenie domácnosti. Sem patrí nábytok, elektronika, oblečenie, osobný majetok aj financie v domácnosti.

Nesmieme však zabudnúť ani na poistenie zodpovednosti. To má širší dosah, ale je dôležité aj vo vzťahu k poisteniu bývania a preto sa často pridáva do jedného balíčku poistenia. Vzťahuje sa poistenie zodpovednosti za ujmu na zdraví a majetku tretej osoby. Patrí sem tradične vytopenie susedov, ich poškodenie pri požiari vo vašom byte, poškodenie majetku či zapríčinená smrť tretej osobe pri zosunutí snehu zo strechy i pádu škridly, aj pád stromu z vášho pozemku na cudzí.

Nebyť poistený je riziko

V nehnuteľnosti a v jej vybavení má mnoho ľudí väčšinu či veľkú časť svojho majetku. Veľké škody dokážeme spôsobiť aj druhým. Vy ste možná položili ekonomické podlahy z lamina, ale sused v byte pod vami ich môže mať luxusné drevené. Vytopenie z vášho bytu mu ich dokáže úplne zničiť. Náklady za spôsobené škody môžu byť obrovské nielen na našej strane, ale aj tie, ktoré spôsobíme okoliu. Výhodné poistenie bývania si dnes jednoducho vyberiete online a rovnako jednoducho ho uzavriete.

Čítané: 3169 x