Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Prečo si kúpiť ready made s.r.o.

Datum: 06.11.2022

Eseročky nie je nikomu potrebné veľmi predstavovať. Ide o jednu z najviac preferovaných foriem podnikania na Slovensku. Každému, komu sa živnosť máli, automaticky presedlá na eseročku.

Prečo si kúpiť ready made s.r.o.

Veľkou nevýhodou je byrokracia spojená so zakladaním tejto formy podnikania. Byrokracii sa vyhnete, ak si kúpite už predzaloženú resp. existujúcu ready made s.r.o..

Čo presne znamená pojem ready made s.r.o.

Ready made s.r.o. je v doslovnom preklade už urobená eseročka. Ide vlastne o existujúcu spoločnosť, ktorá však existuje len na papieri. V jej mene nebolo podnikané a čaká na človeka, ktorý by ju rozbehol. Jednou z výhod takejto firiem je rýchlosť začiatku podnikania. Založenie s.r.o. v optimálnom prípade trvá okolo 10 dní, no zväčša sa pretiahne až na tri týždne. Ak si kúpite ready made s.r.o., stanete sa právoplatným majiteľom do 7 dní, ale podnikať môžete dňom podpisu príslušných dokumentov.

Výhody ready made s.r.o.

Ready made s.r.o. má splnené všetky povinnosti, ktoré by vás čakali, ak by ste založenie s.r.o. chceli realizovať obvyklým spôsobom. Ide napríklad o splatenie vkladu pri zakladaní. Takáto firma má taktiež zapísané všetky najviac preferované predmety podnikania (napríklad administratívne služby alebo sprostredkovateľskú činnosť). Spoločnosť je zapísaná v obchodom registri a nahlásená na daňovom úrade. Možné je kúpiť tiež spoločnosť, ktorá je platiteľom DPH. V skratke môžeme povedať, že ide o firmu, ktorá je pripravená na okamžité podnikanie.

Prečo sa oplatí kúpiť ready made s.r.o.

  • Začnete podnikať do 7 dní, a to s firmou, ktorá má čistý právny i ekonomický stav.
  • Dôležité je tiež to, že budú ušetrené vaše nervy a čas, ktorý by ste pri zakladaní eseročky stratili. Tento čas môžete využiť na rozvoj podnikateľských plánov a iného podnikania.
  • V prípade eseročky, ktorá je platcom DPH sa vyhnete platbe zábezpeky. Túto platbu daňový úrad často vyžaduje. Ide vskutku o vysoké riziko, keďže zábezpeka je minimálne 1000 a maximálne 500 tisíc eur.
  • Ready made s.r.o. umožní ihneď realizovať veľké obchody a spolupracovať so zahraničnými partnermi.
  • Vďaka tomu, že bola firma založená pred niekoľkými mesiacmi či rokmi, budete v očiach partnerov vyzerať serióznejšie.

Rada na záver: Kúpu ready made s.r.o. nenechajte na náhodu. Posvieťte si na sprostredkovateľa predaja, jeho akreditáciu a renomé. Overte si referencie firmy a históriu ready made s.r.o..

 

 

Čítané: 2837 x