Rozšírené hľadanie
Nedeľa 16. Jún 2024 |
meniny má Blanka
Nádhera pri Kremnici: Na Skalke vznikol 20-metrový ľadopád

31.01.2024 15:30 Zásluhou mrazivého počasia pribudla na Skalke pri Kremnici ďalšia atrakcia. Milovníci adrenalínu sa môžu tešiť na viac ako 20 metrov dlhý ľadopád, ktorý sa nachádza v areáli feratového sveta. Informovalo o tom mesto Kremnica, ktoré sa spolu s Horskou službou Kremnické vrchy o túto atrakciu postaralo.

Pyramídu v Gíze obkladajú žulou, egyptológovia protestujú

31.01.2024 15:30 Renovačné práce na Menkaureho pyramíde v egyptskej Gíze vyvolali kritiku, zatiaľ čo generálny tajomník Najvyššej rady pre historické pamiatky Mustafá Wazírí ich naopak označil za "projekt storočia".

Ako sa rodí poklad: Navštívili sme perlovú farmu vo Vietname

31.01.2024 15:30 Podľa slávnej skladby sú síce najlepším priateľom ženy diamanty, žiadnu by však rozhodne neurazil ani krásny šperk z perál. My sme sa v ďalekom Vietname pozreli, ako tieto nádherné prírodné drahokamy vlastne vznikajú.

Koniec konšpirácií? Prieskumný tím pod morom možno objavil stratené lietadlo Amelie Earhartovej

30.01.2024 19:00 Zmiznutie Amelie Earhartovej nad Tichým oceánom pred 87 rokmi je jednou z najväčších záhad v histórii lietania. Minulé dekády dali vzniknúť radu konšpiračných teórií, ktoré vysvetľujú okolnosti jej zmiznutia počas cesty okolo sveta v lete 1937. Teraz prieskumnícky tím Deep Sea Vision oznámil, že pomocou sonarov zachytil na dne oceánu obrys, ktorý zodpovedá stroju Lockheed L-10 Electra, na ktorom lietala.

Muž sa prepašoval na palubu lietadla, hrozí mu až päť rokov väzenia

30.01.2024 19:00 Súdna porota v Los Angeles uznala za čierneho pasažiera 46-ročného Rusa, ktorý v novembri odletel z Dánska do Spojených štátov bez toho, aby mal platný pas alebo palubný lístok. Sergejovi Očigavovi teraz hrozí až päť rokov väzenia, píšu americké médiá.

Prvé auto vyrobené na Slovensku: V centre Hronského Beňadiku uvidíte repliku kultovej Drndičky

30.01.2024 19:00 V Hronskom Beňadiku v okrese Žarnovicaminulý týždeň slávnostne odhalili model prvého slovenského automobilu, ktorý pred viac ako storočím zostrojil miestny zámočník Michal Majer. Za jeho skonštruovaním je pozoruhodná príhoda Majera s bulharským cárom Ferdinandom Coburgom, ktorému sa v miestnej časti Psiare pokazilo auto.

Britské územie pod hákovým krížom: Pokrývajú Normanské ostrovy masové hroby?

30.01.2024 19:00 Zaberajú sotva 190 kilometrov štvorcových polí, lesov a útesov, ale ako súčasť britského impéria majú obrovskú propagandistickú hodnotu, ktorú si cení Hitler aj Goebbels. Obaja si myslia, že ak sa im podarí týchto britských čriepkov v prielive La Manche zmocniť, bude to jedno z najúžasnejších víťazstiev.

Barbarská tradícia je späť: V Mexiku opäť povolili býčie zápasy

30.01.2024 19:00 V najväčšej aréne pre býčie zápasy na svete v hlavnom meste Mexika sa v nedeľu konalo prvé takéto podujatie v metropole od júna 2022. Stalo sa tak mesiac po tom, čo Najvyšší súd zrušil rozhodnutie nižšieho súdu z mája 2022, ktorým nariadil pozastavenie tejto niekoľko storočí trvajúcej praktiky na neurčito. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Malý rekordman: Základný tábor Everestu dosiahol len dvojročný chlapec!

29.01.2024 22:15 Dvojročný Carter Dallas je zrejme najmladším človekom, ktorý kedy dosiahol základný tábor najvyššej hory sveta Mount Everestu, uviedol denník The Daily Telegraph. Britský chlapec "vystúpil" v októbri do tábora na južnej strane, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 5364 metrov, s pomocou svojich rodičov.

Šelma z Valča: Českí vedci objavili doteraz neznámy druh pravekej šelmy

29.01.2024 22:15 Českí vedci pri geologickom výskume objavili dosiaľ neznámy a nepopísaný druh pravekej šelmy. Je to podľa nich najstarší dôkaz prítomnosti mačkovitých šeliem v Európe. Unikátny nález si verejnosť bude môcť prezrieť od júna tohto roka v Národnom múzeu v Prahe. V pondelok to uviedla hovorkyňa múzea Kristina Kvapilová.

Aj múry plačú: Predtým rušné jeruzalemské Staré mesto kvôli bojom zíva prázdnotou

29.01.2024 12:15 Za viac ako 100 dní od začiatku vojny v Pásme Gazy nenavštívil starožitníctvo Rámího Nábulsího skoro žiadny zákazník. Napriek tomu predajca každý deň prechádza dláždenými uličkami jeruzalemského Starého mesta, aby svoj obchodík otvoril, píše agentúra Reuters.

Cestujúci v lietadle otvoril núdzové dvere a vyliezol na krídlo, ostatným vraj zachránil život

29.01.2024 12:15 Na polícii skončil v Mexiku muž, ktorý otvoril núdzové dvere a vyliezol na krídlo. Cestujúci sa k tomuto kroku odhodlal potom, čo lietadlo mieriace do Guatemaly uviazlo na hodiny na letiskovej ploche bez klimatizácie a vody pre pasažierov, napísala včera stanica BBC News na svojom webe. Ostatní cestujúci tvrdia, že im zachránil život.

Na more vyplávala najväčšia výletná loď sveta: Z toho vybavenia vám padne sánka

29.01.2024 02:30 Vody morí a oceánov brázdi nový klenot Icon of the Seas, najväčšia výletná loď na svete. V sobotu vyplávala z amerického štátu Florida na svoju prvú plavbu, počas ktorej pasažierom sľubuje luxus a zábavu, o akej doteraz nechyrovali. Najväčší vodný park, najväčší bazén, najvyšší vodopád aj najdlhší tobogan - to sú rekordy, ktorými sa pýši nová kráľovná morí.

Ryanair plánuje v Španielsku päť nových základní

28.01.2024 16:30 Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair chce v Španielsku otvoriť päť nových základní a do roku 2030 v krajine dosiahnuť 40-percentný rast. Uviedol to v pondelok výkonný riaditeľ spoločnosti Eddie Wilson. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Staroveké puzzle: Škótski reštaurátori z viac než 100 kusov zložili časť rímskej zbroje

28.01.2024 16:30 Reštaurátori Škótskeho národného múzea zrekonštruovali časť starorímskej zbroje starej viac než 1800 rokov, ktorá bola rozbitá na viac než 100 kusov. Hotový predmet bude súčasťou chystanej expozície. TASR informuje na základe správy servera Live Science.