Rozšírené hľadanie
Piatok 24. Máj 2024 |
meniny má Ela
Nepál nie je len pre horolezcov: Slovenskí cestovatelia si pochvaľujú kultúru aj prírodu

29.02.2024 14:15 Hoci je sú pre Nepál najviac charakteristické Himaláje, ktoré ročne lákajú tisícky turistov, táto krajina nie je len o osemtisícovkách. Možno vás hlavné mesto Káthmandu prekvapí svojou bohatou kultúrou, mesto Pokhara zas svojím pomalým oddychovým tempom a národné parky hustou džungľou. Výlet do Nepálu teda môže byť pokojná dovolenka s kultúrnym zážitkom, ale aj plná adrenalínu.

Colníci odhalili sieť pašerákov: Antické mince za 1,5 milióna mali úplne všade

29.02.2024 14:15 Colníci vo Francúzsku odhalili sieť pašerákov vzácnych antických mincí zo 7. až 6. storočia pred naším letopočtom. Skupina mince vyhľadávala v Turecku a skryto ich dovážala cez Rakúsko, Holandsko a Švajčiarsko do Francúzska, kde ich predávala, napísala agentúra AFP.

Erupcia mexickej sopky Popocatépetl narušila leteckú dopravu

29.02.2024 14:15 Sopka Popocatépetl, ktorá leží 80 kilometrov od mexického hlavného mesta, počas utorka trinásťkrát vychrlila sopečný popol. Narušila tým leteckú dopravu a mexický úrad na predchádzanie katastrof včera vydal varovanie pre obyvateľov, aby sa nepokúšali na sopku liezť, informovala agentúra AP.

Najkrajšie oázy sveta: Zmeňte výlet do púšte na jedinečné dobrodružstvo

29.02.2024 03:45 Výlety do púšte môžu znieť veľmi lákavo. Lenže keď budete prechádzať jednotvárnou krajinou, tak vás to môže začať trochu nudiť. Preto je vždy milým prekvapením, keď zrazu počas vašich potuliek objavíte oázu so všetkou nádherou, ktorú prináša.

Spolu na večnosť: Ľudia sa v antickom Taliansku nechávali pochovávať so zvieratami

28.02.2024 17:15 V dnešnom severnom Taliansku sa ľudia pred viac ako 2000 rokmi nechávali pochovávať spoločne so psami, ošípanými a inými zvieratami. Výskum švajčiarskych a talianskych vedcov na mieste antickej osady, ktorý bol publikovaný v odbornom časopise PLoS ONE, má pre spoločné pochovávanie so zvieratami viac vysvetlení, píše agentúra DPA.

Nové informácie k tragédii v Kirgizsku: Toto sa stalo Slovákovi a trom Čechom osudným

28.02.2024 17:15 Zosuv lavíny, pri ktorom v Kirgizsku pri hraniciach s Kazachstanom zahynuli traja českí občania a jeden Slovák, sa stal v nedeľu, vyplýva z vyjadrení, ktoré ČTK poskytol nemenovaný zástupca cestovnej kancelárie, ktorá lyžiarsky zájazd organizovala. Výpravy sa podľa neho zúčastnilo 12 českých a slovenských lyžiarov, nie 23, ako predtým uviedli niektoré zahraničné médiá.

Pred 110 rokmi začali v Košiciach premávať prvé električky, lístok stál 12 filérov

28.02.2024 17:15 Za prvými električkami v Košiciach stála ponuka berlínskej spoločnosti Henning Hartwich Co. Tá v októbri 1909 predložila vedeniu mesta žiadosť o koncesiu na prestavbu pôvodnej pouličnej železnice na elektrickú trať. Počítalo sa s investíciou 1,6 milióna vtedajších korún. O necelých päť rokov, 28. februára 1914, sa uskutočnilo v meste slávnostné otvorenie prevádzky osobnej električkovej dopravy.

Švajčiarska dedinka bez ciest: Wengen ročne na túto kuriozitu zláka tisíce turistov

28.02.2024 06:30 Krásnych horských dediniek je neúrekom, predsa sa však niektorým darí lákať viac turistov než iným. Jednou z nich je aj Wengen vo Švajčiarsku, ktorý je paradoxne vyhľadávaný preto, že nie je dobre dostupný.

Neuveriteľné zistenie: Zmutované vlky v okolí Černobyľa dokážu odolávať rakovine

27.02.2024 20:45 Zmutované vlky žijúce v oblasti Černobyľa dokážu odolávať rakovine, uvádzajú výsledky dlhodobej štúdie biológov z Princetonskej univerzity v USA. TASR informuje na základe článku servera Popular Mechanics.

Cisárova pomsta: Uvaril Konštantín svoju ženu vo vani?

27.02.2024 20:45 „Pani, kúpeľ je pripravený,“ oznamuje slúžka cisárovnej. Fausta vkĺzne do vody a vykríkne bolesťou. „Je to horúce!“ volá a chce vyliezť von. Sluhovia jej to ale nedovolia a zo všetkých síl prikladajú pod kotlom.

V Alžírsku otvorili novú mešitu: Je najväčšia v celej Afrike!

27.02.2024 20:45 Alžírsko v nedeľu slávnostne otvorilo novú mešitu na pobreží Stredozemného mora, ktorá je tretia najväčšia na svete. Kvôli politickým otrasom sa dokončenie stavby neustále predlžovalo a zdražovalo, informovala dnes agentúra AP.

Ryanair zvýši ceny leteniek: Toto je dôvod

27.02.2024 10:30 Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair plánuje počas letnej sezóny zvýšiť ceny leteniek, Oznámil to v pondelok šéf spoločnosti Michael O'Leary s tým, že zdraženie bude miernejšie ako v minulom roku. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Exotický raj pre dospelých i deti: 7 dôvodov pre rodinnú dovolenku na ostrove Phu Quoc

27.02.2024 00:15 Nájsť ideálnu destináciu pre cestovanie s deťmi nie je vždy jednoduché. Zaujímavú alternatívu predstavuje vietnamský ostrov Phu Quoc, kam sa počas sezóny lieta z Bratislavy. Vďaka nádherným plážam a rôznym zábavným atrakciám si tam spoločnú zábavu užijú celé rodiny.

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Traja Česi a Slovák neprežili zosuv lavíny na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu

27.02.2024 00:15 Na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu zomreli traja českí občania a jeden Slovák po zosuve lavíny. Vyplýva to z informácií, ktoré ČTK poskytli ministerstvá zahraničných vecí Česka a Slovenska. Agentúry AFP a TASS s odvolaním sa na kirgizské úrady predtým informovali o štyroch českých obetiach. AFP neskôr bilanciu s odvolaním sa na Prahu a Bratislavu upravila a informuje o troch Čechoch a Slovákovi.

Najväčšia na kontinente: V Alžírsku otvorili obrovskú novú mešitu

27.02.2024 00:15 Alžírsko v nedeľu slávnostne otvorilo novú mešitu na pobreží Stredozemného mora, ktorá je tretia najväčšia na svete. Kvôli politickým otrasom sa dokončenie stavby neustále predlžovalo a zdražovalo, informovala dnes agentúra AP.