Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce
Autumnist vydáva silnú kolekciu remixov Future Lights

31.03.2020 16:34 Takmer presne dva roky po vydaní výborne prijatého a rádiohlavou oceneného opusu False Beacon prinášajú Autumnist fanúšikom elektronickej hudby zbierku remixov skladieb z tejto nahrávky. Remixový album si symbolicky prepožičal názov od skladby Future Lights, ktorá má zvlášť pri súčasných okolnostiach nádych optimizmu.

Barbora Švidraňová pracuje na nových skladbách, online koncerty neplánuje

31.03.2020 13:34 Slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová trávi aktuálne obdobie doma so svojím dvojročným synom Gabrielom, ktorý si podľa jej slov vyžaduje veľa pozornosti. Pustila sa však už aj do tvorby nových pesničiek.

Valentína Vlková z The Voice Česko Slovensko predstavuje novinku So Much Time

31.03.2020 13:34 Valentína Vlková patrila v súťaži The Voice Česko Slovensko 2019 k najvýraznejším talentom. Po prvom singli Shadow, ktorý pod menom Valentina predstavila v decembri, prináša ďalšiu novinku - live session video k singlu So Much Time zo štúdia Lososound.

Queer Jane vydali album Amen Dolores. Lídra kapely vyspovedal Tomáš Sloboda

31.03.2020 10:34 Slovenská indie kapela Queer Jane vydala v piatok 27. marca svoj tretí album Amen Dolores. Vychádza na vinyle, CD a digitálne v streamingových službách na značke Bruuder Records, ktorá nahrávku predstavuje netradične formou muzikantského rozhovoru. S lídrom skupiny Vladom Nosáľom ho spravil zakladateľ vydavateľstva a hudobník Tomáš Sloboda.

Nenávisť zo strany fanúšikov Nirvany posilňovala Foo Fighters, tvrdí Dave Grohl

31.03.2020 10:34 Amerického hudobníka a speváka Davida Grohla posilňovali negatívne reakcie fanúšikov už nefungujúcej kapely Nirvana k tomu, aby so svojou formáciou Foo Fighters dosiahol ešte väčší úspech. 51-ročný muzikant to povedal v rozhovore pre magazín Mojo.

Brrrap! Jimmy Pé si uletel na latino rytmoch a je z toho hit

30.03.2020 17:04 Kedy to už konečne vydáš? Túto otázku dostával slovenský producent Jimmy Pé pravidelne odkedy zverejnil ukážku skladby Brrrap! na Instagrame. Po niekoľkých týždňoch sa fanúšikovia dočkali a track, ktorý je v rámci jeho tvorby experimentom s úplne inou atmosférou a zvukom, je od piatka dostupný na všetkých streamovacích službách.

Dua Lipa si nebola istá, či má nový album vydať v čase pandémie

30.03.2020 17:04 Anglická speváčka Dua Lipa, ktorá v piatok uviedla na trh druhú štúdiovku Future Nostalgia, mala v súvislosti s jej vydaním počas pandémie nového koronavírusu rozporuplné pocity. Ako priznala v rozhovore so Zaneom Loweom pre rádio Beats 1, bola si albumom veľmi istá a je naň naozaj hrdá, no v tomto čase krízy zároveň aj veľmi zmätená.

Zvíře jménem Podzim posiela fanúšikom nový videoklip ku skladbe Podzimní pes

30.03.2020 13:37 Česká kapela Zvíře jménem Pozdim zverejnila videoklip k novému singlu Podzimí pes. Video vzniklo začiatkom marca, teda tesne pred vypuknutím epidémie koronavírusu. Režisérka Jana Stárková v ňom na chvíľku zastavila čas. Zrazu si môžeme v kľude pustiť platňu. Dať si k nej grog. Nemusíme sa nikam ponáhľať.

Billy Barman posúvajú latku klipom Ukáž vrecká. V novinke sa spojili s Glebom

30.03.2020 13:37 Čerstvo vydaná novinka kapely Billy Barman demonštruje, ako znie nová vlna slovenskej hudby - bez delenia na mainstream a underground. Obľúbená bratislavská skupina sa v nej spojila s progresívnym raperom Glebom a súčasný zvuk umocnila strhujúcim vizuálom. Novinka je treťou ochutnávkou albumu Zlatý vek, ktorý vyjde už 6. apríla.

Iggy Pop a Josh Homme odvysielajú na internete dokument American Valhalla

30.03.2020 13:37 Americký spevák Iggy Pop a muzikant Josh Homme dnes na internete odvysielajú ich dokument American Valhalla . Chcú sa tak uistiť, že ich priaznivci zostanú počas pandémie nového koronavírusu doma.

Peter Bič Project predstavili videoklip k singlu Stoj, turné presúvajú na jeseň

30.03.2020 10:33 Z albumu Labyrint vychádza ďalší, v poradí už siedmy singel, s názvom Stoj. Aj toto číslo potvrdzuje výnimočnosť albumu Labyrint, z ktorého predchádzajúcich 6 singlov dosiahlo na najvyššie priečky hranosti slovenských skladieb v rádiách a rovnako sa tešili veľkej popularite, čomu nasvedčoval aj záujem o jarné turné skupiny Peter Bič Project.

Koronavírus zabil aj spoluautora hitu I Love Rock 'n' Roll Alana Merrilla

30.03.2020 10:33 Vo veku 69 rokov zomrel americký hudobník Alan Merrill, ktorý je spoluautorom a spevákom pôvodnej verzie hitu I Love Rock 'n' Roll kapely Arrows. Jeho dcéra Laura Merrill na sociálnej sieti Facebook informovala, že skonal v nedeľu v dôsledku koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Zároveň vyzvala ľudí, aby zbytočne nevychádzali z domu a pomohli tak zastaviť šírenie vírusu.

Zomrel svetoznámy poľský skladateľ Krzysztof Penderecki

29.03.2020 18:32 Jeden z najslávnejších svetových skladateľov a popredný predstaviteľ hudobnej avantgardy, Poliak Krzysztof Penderecki, zomrel v nedeľu v Krakove vo veku 86 rokov "po dlhej a ťažkej chorobe". Informovala o tom poľská tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na umelcovu manželku.

Projekt Kultura do domu dnes štartuje online koncertom formácie Circus Brothers

29.03.2020 16:04 Českí hudobníci reagujú na opatrenia týkajúce sa pandémie koronavírusu novým projektom Kultúra do domu. Štartuje už dnes o 18:00 a sľubuje živé koncerty interpretov, ktoré sa ľuďom budú snažiť spríjemniť čas v tejto neľahkej situácii. Projekt má zároveň podporiť kultúru ako celok - od interpretov až po "robotníkov kultúry", ako sú zvukári alebo osvetľovači.

Päfgens nahrali za jeden deň v domácej izolácii EP, je poctou zrušenej dovolenke

29.03.2020 13:30 V Berlíne usadená slovenská dvojica Päfgens vydala 27. marca svoje nové EP nazvané Der Abgesagte Flug Nach New York. Kým posledný album Rule the Waves, ktorý na kazete a streamovacích platformách vyšiel v novembri, vznikal takmer tri roky, nové EP je výsledkom intenzívnej jednodňovej práce v improvizovanom domácom štúdiu.