Rozšírené hľadanie
Streda 22. Máj 2024 |
meniny má Júlia, Juliana
DO LETA TO DÁME! Juraj Hnilica vás naučí hrať skladbu, ktorá mu zmenila život

30.04.2020 19:06 Pohni líca je názov nového albumu speváka a skladateľa Juraja Hnilicu, ale je to aj jeho charakteristická črta. Usmievavý Martinčan vám v projekte Do leta to dáme! ukáže, ako sa hrá na gitare jeho prvý veľký hit Aká si krásna.

V nedeľu sa uskutoční symbolický koncert pre Martinu a Jána v Gregorovciach

30.04.2020 16:34 Už túto nedeľu 3. mája pripravia organizátori festivalu Pohoda symbolickú edíciu Koncertu pre Martinu a Jána. Tentokrát bude bez priamej účasti divákov, budete si ho však môcť pozrieť v live streame na Facebook stránkach Pohody, Denníka N, N-kultúra, Aktuality.sk, Noizz.sk, Hudba.sk, ako aj na profile festivalu Konvergencie.

Jana Hubinská využila korona krízu tvorivo, predstavuje dva nové duety

30.04.2020 16:34 Vždy pozitívne naladená herečka a speváčka Jana Hubinská predstavuje dva duety. S gitaristom Petrom Luhom spieva španielsku skladbu Mil Pasos, ku ktorej vznikol tanečný klip. V ňom si šarmantná Janka zatancovala s tanečníkom Michalom Barniakom. Druhým duetom Len tak si Jana Hubinská uctila zosnulého kamaráta Tibora Farkaša, ktorý je autorom hudby aj textu.

Konflikt odohrá svoj prvý online koncert. Legenda spojila kluby, festivaly aj médiá

30.04.2020 16:34 Punková legenda Konflikt zahrá 1. mája o 20:00 koncert, ktorý prostredníctvom live streamu môžu zažiť fanúšikovia na celom Slovensku aj v zahraničí. Ide prvý online koncert kapely, ktorá tento rok oslavuje 30 rokov na scéne. Pri tejto príležitosti sa rozhodla osloviť známe rockové kluby, festivaly a hudobné weby, aby sa stali symbolickými spoluorganizátormi koncertu.

Slávka Tkáčová predstavila domáci klip k energickej novinke V nás

30.04.2020 13:16 Talentovaná autorka, speváčka a hudobníčka Slávka Tkáčová uviedla druhý klip k novému albumu Odznova. Energickú novinku V nás ním predstavuje formou domáceho videa, ktoré vzniklo v Lisabone. Skladbou reaguje aj na súčasnú svetovú krízu spojenú s ochorením COVID-19 a pozýva rozhodnúť sa pre šťastie napriek okolnostiam.

Kapela d# pipl araund vydáva debutový singel flo8. Pozrite si videoklip

30.04.2020 13:16 Trochu Rammsteinu, trochu jazz-rocku a trochu tanečnej elektroniky. Tak opisujú členovia kapely d# pipl araund svoj debutový singel flo8, ktorý vychádza práve dnes ako digitálny release.

V Opuse vychádza reedícia LP a CD Dežo Ursiny Ivan Štrpka - Bez počasia

30.04.2020 13:16 Šiesty štúdiový album Deža Ursinyho Bez počasia vyšiel v roku 1984. Na tomto albume obnovil svoju sprievodnú skupinu Provizorium, pričom jej jadro tvorili vedľa Ursinyho členovia skupiny Prognóza Vladimír Kassay a Ľubo Stankovský , ktorých doplnili na klávesových nástrojoch Miroslav Veselý a na elektrických husliach Richard Kroczek.

Marián Čekovský a Dominika Titková v piesni Zastavme to včas vyzývajú k ľudskosti

30.04.2020 09:30 Dojímavý duet spája muzikantov z celého Slovenska a nesie silné posolstvo. Je to len na nás, ako bude tento svet vyzerať. Pesnička Zastavme to včas vyzýva ľudí, aby sa spojili, aby boli k sebe ľudskí a nemysleli iba na seba. Pretože to je jediný spôsob ako sa nad ťažkými situáciami, ako je aj táto, dá vyhrať.

Projekt Jana a Ja zverejnil videoklip k singlu Ďaleko, ktorým avizuje nový album

29.04.2020 14:34 V pondelok vyšiel prvý singel Ďaleko z očakávaného albumu hudobného projektu Jana a Ja s názvom Lesokruhy. Skladba aj videoklip sú oslavou jari a rôznorodých medziľudských vzťahov. Text skladby, ktorý odkazuje na pocit blízkosti medzi ľuďmi aj v časoch, keď sú fyzicky ďaleko, je v týchto dňoch príznačný, hoci plán v tomto smere nebol žiaden.

1. máj bude v Novej Cvernovke patriť live streamu Deň zatvorených ateliérov

29.04.2020 14:34 10. výročie najväčšieho podujatia 1. máj, ktoré organizuje kultúrne a kreatívne centrum Nová Cvernovka, sa uskutoční za zatvorenými dverami v online podobe. Vďaka live streamu môžu návštevníci vidieť priestory, spoznať tvorbu kreatívcov a zabaviť sa na kultúrnom programe rovnako ako po minulé roky, tentokrát však z pohodlia svojho domova.

Vidiek sa v novinke Hrajte trúbky spojil s hviezdami world music

29.04.2020 14:34 "Hrajte trúbky, hrajte tú, ako keby sa nič nestalo," spieva Jano Kuric v novej pesničke kapely Vidiek. Obľúbená kapela z Rovinky pri Bratislave sa v nej spojila s hviezdami world music - otcom a synom Bobanom a Markom Markovičom.

Vychádza nový singel Jany Krištof Lehotskej S tebou

29.04.2020 10:06 V marci 2019 vydala Jana Krištof Lehotská svoj debutový album Sny. Po roku, koncom apríla prichádza s novým singlom, ktorý nesie názov S tebou. Singel je predzvesťou pripravovaného druhého albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta koncom tohto roka.

Kapela Alone dala obraz šesť rokov starej skladbe Kam patrím

28.04.2020 17:30 Okolo kapely Alone bolo chvíľu ticho, no aktuálne sa hlási o slovo. Pred časom nakrútila videoklip ku skladbe, ktorá je už pár rokov ich fanúšikom známa. Kam patrím sa nachádza na albume Za seba dýcham, ktorý nitrianska skupina vydala ešte v roku 2014.

Vo vzťahoch treba prekonať aj neistotu, spieva Richard Ďurana v singli Neviem ako na to

28.04.2020 14:32 Richard Ďurana dnes vydáva singel s názvom Neviem ako na to. Od dnešného dňa si ho môžete vypočuť na všetkých streamovacích službách ako aj na iTunes, Apple Music, BandCamp či Google Play. Po pesničke Tma, ktorá vyšla pred mesiacom, je to ďalší sólový autorský počin muzikanta známeho aj z kapely Space Recorder.

Nečakaný hit internetu: Neviditeľná žena je feministickou hymnou týchto dní

28.04.2020 14:32 Andrea Bučko a Dominika Kavaschová spojili tvorivé sily v divadelnej inscenácii Morena, ktorú však aktuálne z pochopiteľných dôvodov nemôžu prezentovať naživo. Počas karantény sa tak rozhodli predstaviť jednu zo skladieb z predstavenia formou videoklipu. Je z toho prekvapivý hit, ktorý vystihuje "ponorkovú" atmosféru v mnohých vzťahoch a domácnostiach.