Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
God and Eve avizujú debutové EP druhým singlom s avantgardným videoklipom

31.01.2021 16:05 God and Eve vydávajú druhý singel s pozitívnym názvom Banging my head against a brick wall. Predstavujú ho spolu s vrtkavým avantgardným videoklipom. Nový singel, ako aj predošlá zverejnená skladba Brainwashing, sú súčasťou pripravovaného debutového EP s názvom The Creation, ktoré vyjde v piatok, 26. februára.

Kateřina Marie Tichá vydáva akustické EP Kolemjdoucí

31.01.2021 13:35 Česká speváčka a skladateľka Kateřina Marie Tichá, ktorá sa do povedomia poslucháčov zapísala ako ženský hlas skupiny Jelen, vydáva akustické EP s názvom Kolemjdoucí. Spolu s ním hudobníčka zverejnila videoklip k live singlu Zničená zem, ktorý sa blíži k pol miliónu vzhliadnutí.

Zomrel Ladislav Štaidl, kapelník i autor hitov Karla Gotta a mnohých ďalších

31.01.2021 13:35 Český hudobník a skladateľ Ladislav Štaidl, ktorý bol dlho blízkym spolupracovníkom Karla Gotta, zomrel v nedeľu ráno vo veku 75 rokov. Podľa servera Blesk.cz podľahol komplikáciám spojeným s koronavírusovým ochorením.

Kasioboy zverejnil videoklip k novému singlu Svätý Vankúš

31.01.2021 10:31 Po letnom singli Biosong prichádza Pino z Pudingu pani Elvisovej aka Kasioboy s novým singlom. Skladbu s názvom Svätý Vankúš sprevádza aj videoklip. Nová skladba ukazuje vážnejšiu a mierne angažovanú tvár Kasioboya. Hybná sila médií a nástrahy dezinformácií sú hlavnou témou najnovšieho singla, ktorý ale vznikol už dávnejšie.

Ďalší uletený hit? Morena zverejnila zábavné video k energickej piesni Cúvam vpred

30.01.2021 16:41 Hudobný projekt Andrey Bučko a Dominiky Kavaschovej vytiahol z rovnomenného albumu Morena ďalší potenciálny hit. Energická pieseň Cúvam vpred, v ktorej hosťuje bubeník Martin Valihora, sa dočkal opäť videoklipu na jeden záber, ktorý dosiahol iba pár dní od zverejnenia na Youtube viac ako 72-tisíc vzhliadnutí.

Anglický spevák a skladateľ Phil Collins oslavuje 70. narodeniny

30.01.2021 13:37 Spevák, skladateľ, hráč na bicích aj klávesových nástrojoch a gitare Phil Collins oslavuje v sobotu 30. januára svoje 70. narodeniny. Na svetovej hudobnej scéne získal úspech so skupinou Genesis aj ako sólový interpret.

Jazzový gitarista Peter Palaj vydáva debutový album News For Peter

30.01.2021 13:37 Mladý slovenský jazz dostal opäť príležitosť zažiariť. Tentokrát v podobe debutového albumu jazzového gitaristu Petra Palaja, ktorý vychádza vo vydavateľstve Hudobný fond. Nahrávka News For Peter predstavuje etablovaných hudobníkov mladej jazzovej scény, prezentujúcich štýly ako bebop či moderný jazz.

Vychádza veľkorysá retrospektíva tvorby pesničkára Karla Vepřeka na 8CD

30.01.2021 10:34 Poetická hĺbka aj samotný rozsah repertoáru Karla Vepřek je porovnateľný s dielom pesničkárov oveľa známejších mien. Sám niekoľko rokov hrával s legendou folkového undergroundu Svätoplukom Karáskom, v súčasnosti spolupracuje s voľným združením Osamělí pesničkári. Na dosky sa však doteraz dostala len menšia časť jeho piesní.

Návrat na výslnie: Anne-Marie zverejnila zábavné video k singlu Don´t Play

29.01.2021 15:37 Anglická popová speváčka Anne-Marie pred niekoľkými dňami zverejnila nový singel Don’t Play. Skladba, na ktorej spolupracovali KSI a Digital Farm Animals, sa hneď po vydaní vyšvihla na druhé miesto britskej hitparády. Nestačila len na Drivers License od Olivie Rodrigo.

Isobutane dnes vydáva album Mementos. Prizval si naň zaujímavých hostí

29.01.2021 15:37 Martin Krajčír bol dlhé roky vnímaný najmä ako gitarista a tvorivý mozog známej post-rockovej partičky The Ills, popri účinkovaní v tejto kapele sa však dlhodobo venoval aj svojmu elektronickému sólo projektu pod alter-egom Isobutane. Po niekoľkých albumoch a EPs, ktoré vypustil do sveta svojpomocne a iba digitálne, prichádza tentokrát s novou nahrávkou aj na vinylovom LP.

Debut, na ktorý sa čakalo: Laura Weng prvým singlom potvrdzuje svoj talent

29.01.2021 11:46 Meno mladej speváčky Laury Wengovej na slovenskej scéne nie je úplne neznáme. Niektorí si ju môžu pamätať z účinkovania v The Voice Česko Slovensko v roku 2019, ešte predtým zbierala skúsenosti ako vokalistka na koncertoch Mariky Gombitovej. Spieva tiež po boku Emmy Drobnej, s ktorou si zahrala aj v jej klipe Rest of Time.

Tata Bojs vo vašej obývačke: Februárový krst albumu Jedna nula bude online

28.01.2021 17:34 Aktuálna situácia živej kultúre naďalej nepraje. Plánované akcie sa rušia či presúvajú, no je dôležité neklesať na mysli a hľadať nové cesty. V oboch prípadoch sa na Tata Bojs dalo vždy spoľahnúť. Hoci kapela musela odložiť plánované turné k vrelo prijatej albumovej novinke Jedna nula na jeseň tohto roka, spojí sa s fanúšikmi zatiaľ aspoň virtuálne prostredníctvom krstu Jedna Nula OnLive.

Favorite Obsession vydávajú debutové EP Sad Disco aj s videoklipom

28.01.2021 14:14 Mladá trojica Favorite Obsession púšťa do sveta svoju prvú komplexnú nahrávku plnú osobných spovedí a hľadania hraníc spolužitia ako vo vzťahoch, tak v samotnej kapele. EP s názvom Sad Disco vychádza spoločne s videoklipom k piesni Green Eyes v piatok 29. januára na DIY kazete v limitovanej edícii 30 ks a na počúvanie bude na streamovacích platformách kapely.

Rock for People In the Game štartuje už tento týždeň. Ponúka virtuálne koncerty

28.01.2021 11:33 Už len pár dní zostáva do začiatku unikátneho herného festivalu Rock for People In the Game. Zvoľ si avatara, rozcvičte prsty a vydaj sa 31. januára do virtuálneho areálu plného koncertov, aktivít, umenia, ale aj tajných koncertov.

Oceňovaní Royal Blood prichádzajú s novým zvukom. Dokazuje to singel Typhoons

28.01.2021 11:33 Britské rockové duo Royal Blood vydá po takmer štyroch rokoch nový album s názvom Typhoons. V poradí tretia štúdiovka formácie sa dostane na trh 30. apríla a bude obsahovať jedenásť skladieb. Z nich basgitarista a spevák Mike Kerr s bubeníkom Benom Thatcherom zverejnili už druhú ukážku, ktorá nesie rovnaký názov ako album.