Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Skupina Nerez Lucia vydáva album Cela, oblúkom sa vracia k debutu Masopust

31.05.2021 18:31 Česko-slovenská skupina Nerez Lucia, ktorú tvoria dvaja členovia kultovej skupiny Nerez Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský a slovenská speváčka Lucia Šoralová, vydáva na CD, LP aj v digitálnej forme druhý štúdiový album Cela. Nahrávka je nasledovníkom ich prvého spoločného albumu Zlom, ktorý vyšiel vo február 2019, nadväzuje však aj na legendárny debut skupiny Nerez.

Nový projekt BandsUP štartuje už dnes, prinesie štyri prednášky pre hudobníkov

31.05.2021 18:31 Projekt BandsUP ponúkne medzinárodný mentoring pre hudobných profesionálov. Štyria zahraniční odborníci sa podelia o svoje vedomosti v rámci online streamovaných prednášok v posledný májový pondelok a tri júnové štvrtky vždy o 18:00 naživo na Facebook stránke občianskeho združenia Spectaculum.

Skupinu Hrdza pandémia zastavila v rozlete, teraz plánuje vydať tri albumy

31.05.2021 18:31 Prešiel už viac ako rok od chvíle, kedy koncertné pódiá zostali zo dňa na deň prázdne. Známa prešovská skupina Hrdza, ktorá je na scéne od roku 1999, mala práve pred pandémiou mimoriadne úspešné obdobie vďaka albumu Neskrotený .

Bara zverejnila videoklip k melancholickej piesni Maľujem vlastnú tvár

31.05.2021 18:31 Barbora Repková je známa najmä z pôsobenia v divadle a v mediálnej sfére v Košiciah, no čoraz častejšie sa prezentuje aj ako speváčka pod umeleckým menom Bara. Po energickej piesni Fantazma, šansóne Rozbité jablko a singli Časopriestor predstavuje formou videoklipu ďalšiu svoju pieseň.

Debutový album Vojtu Nýdla je venovaný predčasne narodených deťom

30.05.2021 23:31 Klarinetista, spevák, textár a skladateľ Vojta Nýdl vydáva svoj prvý sólový album Dítě z větru, ku ktorého realizácii prizval hudobnú producentku Beatu Hlavenkovú, venoval predčasne narodeným deťom, s odkazom na vlastný rodinný príbeh.

Gabo zverejnil video k singlu Čo je správne. Spolupracoval na ňom s Fejbs

30.05.2021 23:31 Trnavský hudobník Gabo, minuloročný víťaz v kategórii Najlepší text Košického zlatého pokladu, zverejnil videoklip ku skladbe Čo je správne. Na natáčanie si vybral industriálny objekt na okraji Trnavy.

Elektronická dvojica Bratři rozoznela hrad Sloup. Pozrite si video zo série Hotspod

30.05.2021 14:00 Je možné prepojiť elektronickú hudbu s historickou a prírodnou pamiatkou? Odpoveď dá druhé pokračovanie série Hotspot, pri ktorom dvojica Bratři zahrala pod holým nebom na najvyššej terase skalného hradu Sloup v Čechách. Hodinové video spája naživo zahranú elektronickú hudbu s pôsobivými zábermi na muzikantov, strmé skaly, kamenné stavy aj hru slnka a mrakov.

Olivia Rodrigo vydáva vysoko očakávaný album Sour

30.05.2021 14:00 Iba osemnásťročná vychádzajúca americká hviezda Olivia Rodrigo ovládla všetky svetové hitparády. Práve teraz predstavuje svoj debutový album Sour, na ktorom sa nachádzajú jej kritikmi uznávané skladby. Multiplatinová hudobníčka vo svojich chytľavých a dynamických popových piesňach ukazuje svoj talent pre zachytávanie komplikovaných emócií.

Popradská kapela Taký Svet vydáva singel Keď tu nie si. Pozrite si svadobné video

30.05.2021 14:00 Mladá popradská kapela Taký Svet, vznikla v období, kedy sa na Slovensku začal objavovať vírus Covid19. Príležitosť predstaviť sa živému publiku tak doteraz nemala, no to jej členov neodradilo. Pred pár dňami vydali singel Keď tu nie si. Emotívnu skladbu sprevádza videoklip so svadobnou tematikou.

Punkáči Deťom vyzývajú svojich priaznivcov: darujme spoločne 100l krvi

30.05.2021 14:00 Počas koronakrízy vznikol v dôsledku boja proti šíreniu vírusu akútny nedostatok krvi v transfúznych staniciach. Preto je po uvoľnení opatrení namieste upriamiť pozornosť na návrat nemocníc do bežnej prevádzky, vrátane možnosti darovania krvi. Organizátorský tím stojaci za subkultúrnym festivalom Punkáči Deťom by chcel upozorniť na význam bezodkladného darovania krvi.

Cenu Anděl za Najlepší slovenský album roku 2020 získala skupina Le Payaco

30.05.2021 14:00 Česká hudobná akadémia v sobotu 29. mája večer v priamom prenose na ČT1 odovzdávala Ceny Anděl Coca-Cola 2020. Druhý rok je ich súčasťou aj kategória Najlepší slovenský album. Hlasuje v nej špeciálna akadémia zložená zo slovenských hudobných odborníkov a hudobníkov.

Nová členka Divností Kvietah vydává první singl s názvem Šampaň

29.05.2021 19:15 Speváčka a songwriterka Magdalena Fendrychová vystupujúca pod menom Kvietah skladá piesne od svojich jedenástich rokov. Jej pripravovaná doska má vyjsť tento rok na jeseň u vydavateľstva Divnosti, kde je zároveň Kvietah najnovšie členkou. K singlu Šampaň vznikol tiež videoklip.

Návrat rockovej legendy: Michal Prokop Framus Five vydali nový album

29.05.2021 19:15 Po prvej ochutnávke v podobe singla a klipu Má vlast, ktorý doposiaľ nazbieral na YouTube viac ako 118 tisíc vzhliadnutí, sa fanúšikovia v piatok 28. mája dočkali očakávaného albumu Michala Prokopa Framus Five. S novinkou Mohlo by to bejt nebe... sa česká rocková legenda vracia pod krídla vydavateľstva Supraphon, kde zahájila pred neuveriteľnými 53 rokmi svoju hudobnú kariéru.

Maroon 5 oznamujú nový album Jordi. Vyjde už 11. júna

29.05.2021 19:15 Americká pop-rocková kapela Maroon 5 pochádzajúca z Los Angeles, ktorá má na svojom konte tri ceny Grammy a patrí medzi najväčšie hudobné objavy 21. storočia, oznamuje príchod najnovšieho albumu Jordi, ktorého vydanie je naplánované na 11. júna.

Dirty Old Dogs vydávajú tretí album spolu s retro ladeným videoklipom

29.05.2021 19:15 Dirty Old Dogs vydávajú album Let 'Burn Heaven Again, ktorý je od 21. mája dostupný na všetkých streamovacích platformách. Dosku neo-psychedelic rockovej kapely sprevádza retro ladený videoklip rovnomennej skladby, ktorého nakrúcanie sa chopil režisér a kameraman hudobných klipov Mohamed Al hash.