Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
The Flavians v novinke spomínajú na časy, kedy to "lepšie už nemohlo byť"

30.04.2021 17:21 Medzinárodná, v Berlíne usadená skupina The Flavians vydáva chytľavý nový singel Better Than This. Pesnička je po skladbách Ace of Base a Blinded by the Scenery treťou ukážkou z eponymnej EP nahrávky, ktorá vyjde v júni v digitálnej distribúcii prostredníctvom londýnskej nezávislej značky AWAL.

Karin Ann pár dní pred debutovým EP zverejnila duet s mladým britským objavom

30.04.2021 17:21 Po úspešnom februárovom singli babyboy, ktorý si získal výraznú pozornosť verejnosti i médií a ktorého videoklip zvíťazil v nemeckých Munich Music Video Awards, vydáva slovenská speváčka Karin Ann novinku s názvom sociopathic. Skladba je duetom s aktuálne ostro sledovaným britským talentom Maccom Wilesom.

I Am Planet vydáva album Záznamy ticha. Inšpirovalo ho vlastné vnútro aj Liptov

30.04.2021 17:21 Pod takmer troch rokoch od posledného albumu Natura Resonat prichádza slovenský neoklasický skladateľ a hudobník Patrik Korinok, známy pod pseudonymom I Am Planet, so svojou štvrtou štúdiovou kolekciou skladieb. Album nazvaný Záznamy ticha vychádza 30. apríla 2021 na značkách Deadred a Starcastic.

Zuzanu Mikulcovú a Petra Lipu opäť spojil Nenápadný nápad. Pozrite si videoklip

30.04.2021 17:21 Medzinárodný audiovizuálny projekt Fúzie speváčky a skladateľky Zuzany Mikulcovej predstavuje ďalšie spojenie. Po slovensko-českých spoluprácach s Danom Bártom, Barborou Mochowou a skladbe Whisper so sýrskou speváčkou Larou Abou Hamdan, teraz prichádza slovenské medzigeneračné hudobné stretnutie s Petrom Lipom.

Zomrela Anita Lane, súputníčka a spoluautorka niekoľkých hitov Nicka Cavea

30.04.2021 17:21 Vo veku 61 rokov zomrela austrálska hudobníčka Anita Lane. V 70. a 80. rokoch mala vďaka vzťahu s Nickom Caveom blízko k jeho kapelám The Birthday Party a The Bad Seeds. Je spoluautorkou textov niekoľkých skladieb z ich raných albumov a istý čas bola dokonca členkou druhej menovanej skupiny, kde hrala na klávesoch a spievala vokály.

Už jsme doma a Buchty a Loutky v špeciálnej online šou pripomenú Krysákov

29.04.2021 14:00 Kapela Už sme doma a divadlo Buchty a Loutky majú za sebou v tejto neľahkej dobe už niekoľko vystúpení, ktorými svojich fanúšikov bavili prostredníctvom priamych prenosov na internete. Už túto nedeľu 2. mája o 17:00 spoločne odohrajú a odvysielajú špeciálny priamy prenos multimediálnej šou Pět ran do čepice aneb Písně Krysáků, ktorú ocenia nielen deti ale aj dospelí.

Vláda schválila kultúrny semafor, akcie umožní po prechode do červenej fázy

29.04.2021 14:00 V prípade prechodu do tzv. čevenej fázy, teda II. stupňa varovania pred rizikom šírenia nového koronavírusu, sa budú môcť konať kultúrne podujatia podľa pravidiel určujúcich počet divákov a ďalšie podmienky ich organizovania.

Your Fandango - chytľavá podivnosť od Todda Rundgrena a večne mladých Sparks

29.04.2021 14:00 Ako to vyzerá, keď sa trojica amerických muzikantov po sedemdesiatke stretne v prvej spolupráci po 50-ročnej pauze a poriadne sa odviaže? Nie, nehovoríme o ďalšej skupine, ktorá sa snaží zaujať satirickým stvárnením staroby, ale o serióznom hudobnom i vizuálnom počine, ktorý prekvapí a najmä vkusne zabaví.

Skupina Ramchat má nový "krvopotne natočený" videoklip Ľadová pláň

29.04.2021 14:00 Slovenská pagan metalová formácia Ramchat, ktorej lídrom je Pavel "Hirax" Baričák, predstavila svoj nový oficiálny videoklip. Sprevádza skladbu Ľadová pláň z minuloročného albumu Znelo lesom, ktorý najnovšie vyšiel aj vo formáte magnetofónovej kazety v limitovanom, ručne číslovanom počte 50 kusov.

V nedeľu sa bude z Gregoroviec vysielať online koncert pre Martinu a Jána

29.04.2021 14:00 Už túto nedeľu, 2. mája, pripraví festival Pohoda v spolupráci s obcou Gregorovce online Koncert pre Martinu a Jána. Vzhľadom na aktuálne opatrenia bude neverejný, no pozrieť si ho môžete v live streame na facebookovom profile Pohody a mediálnych partnerov koncertu vrátane fanpage Hudba.sk.

Libertatem Ensemble inšpirovala indiánska mytológia, výsledkom je album Hiawatha

29.04.2021 14:00 Nové medzinárodné zoskupenie okolo slovenských hudobníkov Roberta Pospiša a Martina Sillaya, Libertatem Ensemble, vydáva debutový album Hiawatha, ktorého silné texty a zimomriavková atmosféra sú inšpirované indiánskou mytológiou. Nahrávku s ôsmimi autorskými skladbami napĺňajú fascinácia prírodou, nadprirodzené sily a fenomén snívania.

Dub, rap aj world music: Malalata v nútenej pauze nezaháľa a vydáva nový track

29.04.2021 14:00 Známe dídžejské duo Malalata, ktoré stojí za obľúbenými žúrmi Balkan Bashavel, počas pauzy vynútenej protiepidemickými opatreniami rozhodne neleňoší. Roman Lalík a Jakub Kmošena, ktorí spolu hrávajú už 14 rokov, v posledných mesiacoch zorganizovali niekoľko online parties a zapracovali aj na vlastnej hudobnej tvorbe.

Peter Cmorik má sviežu novinku Na ceste. Zložil ju preňho Martin Harich

29.04.2021 14:00 Víťaz druhej slovenskej série SuperStar a päťnásobný zlatý slávik Peter Cmorik v pondelok svojim fanúšikom predstavil svoj nový singel. Jej názov je Na ceste, nesie pozitívnu jarnú náladu a má zaujímavý príbeh vzniku.

Srbský EXIT festival v júli privíta svetové hviezdy a tisícky fanúšikov

29.04.2021 14:00 Vďaka veľmi úspešnému priebehu očkovania v Srbsku sa v lete festival EXIT môže uskutočniť. Potvrdil to starosta mesta Novi Sad Miloš Vučević. Fanúšikovia nielen elektronickej hudby sa už teraz môžu tešiť na hviezdy ako David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomon, Paul Van Dyk, Boris Brejcha, Metronomy či Sepultura.

Skupina Volume pred uvedením albumu posiela fanúšikom singel Ďakujem

29.04.2021 14:00 Trenčianska rocková kapela Volume využila pandemický rok na prípravy svojho nového albumu. Ešte predtým, než ho predstaví, sa však rozhodla zverejniť singel, ktorý spolu s videoklipom mapuje šesť rokov existencie skupiny a zároveň je poďakovaním všetkým jej podporovateľom.