Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Festival Colours of Ostrava sa presúva na júl 2022, vstupenky zostávajú v platnosti

31.03.2021 13:09 19. ročník medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava sa z dôvodu pretrvávajúcej pandémie koronavírusu a zásadnej neistoty, ktorá vládne ohľadom možnosti konania veľkých letných kultúrnych akcií, presúva o ďalší rok na 13. - 16. júla 2022. V rovnaký termín sa v areáli Dolných Vítkovíc v Ostrave uskutoční aj ďalší ročník medzinárodného fóra Meltingpot.

M. Husovský z Komajoty: Museli sme si zvyknúť na skromnejší život bez koncertov

31.03.2021 10:33 Pandémia nového koronavírusu zasiahla naplno aj slovenskú hudobnú scénu, nielen interpretov ale i technický a organizačný personál. To platí aj pre prešovskú skupinu Komajota. Skorý návrat na koncertné pódiá si nikto netrúfa predpovedať. Líder kapely prezradili, ako túto už viac než rok trvajúcu situáciu zvládajú.

Lina Mayer ukázala nové smerovanie. Vypočujte si jej prvý singel v slovenčine

30.03.2021 18:37 V čase, kedy koncertné sály a hudobné kluby zostávajú zatvorené a hudobníci stratili osobný kontakt so svojimi fanúšikmi, mnohí venujú o to viac času novej tvorbe. To je aj prípad speváčky Liny Mayer, ktorá pred dvoma rokmi vydala eponymný debutový album plný rádiových hitov. Teraz prekvapuje novinkou s názvom Stratená, ktorá predznamenáva jej druhý album.

Ego v novom klipe Zatmenie ukazuje svoj život pred a počas pandémie

30.03.2021 15:17 Minulý rok Ego predstavil svoj dlho očakávaný druhý sólový album Egotron, z ktorého jedna z najhranejších a zároveň jeho najosobnejších skladieb dostala konečne svoj vizuál. Skladbu Zatmenie, o ktorej hudobnú zložku sa postaral Stylko, raper venoval svojej manželke a všetkým ľuďom, ktorí sa v tejto ťažkej dobe navzájom podporujú.

Rocková dravosť a silná atmosféra: Krajina Ró a jej divne pokrivené Zrcadlo

30.03.2021 15:17 Pútavý výlet do rockovejšieho susedstva alternatívnej stálice Jablkoň alebo tiež stretnutie pravekého muža s elektrickou gitarou. Aj takéto slová už zazneli na adresu novej českej kapely Krajina Ró, ktorú tvorí Michal Němec, pôsobiaci na hudobnej scéne už viac ako štyri dekády, spolu s o generácie mladšími hudobníkmi. Že im to spolu funguje skvele, dokazuje nový videoklip.

VIDEO: Rebis debutuje singlom Namotáš. Pozrite si štýlový klip z Istropolisu

30.03.2021 12:37 Minulý rok zažiarila v Paríži na svetovom finále v tanečnom battli, z ktorého si odniesla prvenstvo a dnes vydáva svoju prvú skladbu s názvom Namotáš. Rebeka Kmeťová alias Rebis na svojom debute spolupracovala so svojím otcom Igorom Kmeťom ml. a výsledkom je vydarený a príjemný song na pomedzí R&B a funky.

N2H vydáva po piatich rokoch EP DEKAAPOL. Pozrite si videoklip Ostali sme

29.03.2021 15:10 Rapová skupina zo Spišskej Novej Vsi N2H v zložení MatGrow a Alky vydáva svoje tretie EP s názvom DEKAAPOL, ktoré vychádza ako prvý oficiálny nosič pod vydavateľstvom #HUDBAZCIREJLASKY.

Od orchestra k elektrickej gitare: Róbert Grondžel predstavuje projekt Galmus

29.03.2021 15:10 Nebýva zvykom, aby sa hudobník po vysokoškolskom štúdiu klasickej hudby venoval progresívnemu rocku a metalu. Slovenský kontrabasista Róbert Grondžel, ktorý dlhé roky žije a pôsobí v Nemecku, je však výnimkou a popri pozícii vo významnom tamojšom symfonickom orchestri sa venuje aj hudbe, ktorú si zamiloval v mladosti.

Martin Višňovský : Z kapelníkov sa stali "spisovatelia"

29.03.2021 12:15 Na pandémiu nového koronavírusu dopláca celá hudobná scéna a výnimkou nie je ani prešovská skupina Chiki Liki Tu-a. Každoročne odohrá desiatky koncertov, no vlani ich boli iba jedenásť. Návrat na pódiá je zatiaľ v nedohľadne. Ako to ikony slovenskej alternatívy zvládajú?

Martin Benč vydáva nový minialbum Presence of Light

29.03.2021 12:15 Slovenský producent a skaldateľ elektronickej tanečnej ale i ambientnej hudby Martin Benč, ktorý vydáva nahrávky pod menom Martin Benc Music, zverejnil v piatok svoju novú EP nahrávku s názvom Presence of Light. Novinka prichádza dva a pol roka po jeho debute Reflective .

Taste of Brass: Koncerty sú v nedohľadne a nás poriadne svrbeli prsty

28.03.2021 18:48 Počas nútenej covidovej prestávky, ktorá sa hudobníkom začína zdať nekonečnou, sa slovenský orchester Taste of Brass opäť zatvoril do nahrávacieho štúdia. Jedným z výsledkov poslednej štúdiovej aktivity zoskupenia, ktoré dáva nový šat piesňam Karola Duchoňa, Jany Kocianovej či Věry Špinarovej, je skladba Olympiáda z pera Aliho Brezovského.

Kapela Slza predstavuje emocionálne presvedčivú novinku Bouře

28.03.2021 16:06 Nový singel Bouře je surovejší a energický. Pre niekoho možno trochu iná Slza, ktorá netečie len po povrchu. Obaja hudobníci Petr Lexa a Lukáš Bundil nechali voľný priebeh svojim emóciám a rozprávajú o tom, čo sa možno teraz deje v hlavách nás všetkých. Klip ku skladbe režíroval Matěj Říha . Jeho zámerom bolo vystihnúť skľučujúci pocit samoty.

A Dull Set vydávajú nový singel Mouthfeel

28.03.2021 13:35 Členovia britského dua Sam a Hayden pochádzajú každý z opačnej strany ostrova, odkiaľ do Prahy prišli presiaknutí new wave a post punkom 80. rokov. Zhruba pred dvoma rokmi založili kapelu A Dull Set, s ktorou teraz vydávajú nový singel Mouthfeel a pracujú na svojom druhom EP.

Textár, manažér a producent Martin Sarvaš oslavuje 60 rokov

28.03.2021 13:35 Textársky sa pod hity Tublatanky ako Šlabikár, Vo veľkej škole dní, Skúsime to cez vesmír, Dnes, Láska drž ma nad hladinou, Pravda víťazí či Loď do neznáma, podpísal Martin Sarvaš. Slovenskú hudobnú scénu však pozná nielen z pozície textára, ale aj z pohľadu manažéra, producenta a publicistu. Martin Sarvaš oslavuje v nedeľu 28. marca 60 rokov.

Rockový projekt Třetí kniha džunglí kapely Progres 2 vychádza znova na vinyle

28.03.2021 10:13 Brnenské centrum artrockovej muziky bolo minimálne od polovice 70. do polovice 80. rokov celkom zásadné. A kapela Progres 2 bola zase špičkovým predstaviteľom štúdiovo i pódiovo premyslených projektov. Třetí kniha džunglí nadviazala na predchádzajúce albumy intenzitou témy, mohutnou dávkou gitár Miloša Morávka i spevom a klávesovými nástrojmi Romana Dragouna.