Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián
Prečo sa neteším na hokej alebo Keď sa /možno/ hrá s falošnými kartami

03.05.2024 22:00 Čo nevidieť tu máme hokejový sviatok. Národný sviatok by to mal byť. Ostrava, kde sa stretneme s inými adeptami na čo najlepšie umiestnenie, bude naša. Veď hokej vždy dokázal vzopnúť masy a odrazu sme boli na jednej lodi. Dokonca aj vtedy, keď sme sa potápali a bolo úspechom, keď sme nevypadli. A čo teraz ? Nemôžem si pomôcť, ale prevláda akoby letargia. Neviem to presne  Čítané: (1)

USA vstupuje do fázy zrýchleného kolapsu!

03.05.2024 22:00 Teraz vstupujeme do fázy zrýchleného kolapsu najväčšieho národa v histórii celého ľudstva, kedysi známeho ako aj Amerika alebo Spojené štáty americké! Američania už nemajú národ. Už nemáme funkčnú zastupiteľskú vládu, čestné voľby, slobodnú tlač ani spravodlivý justičný systém! Odtiaľ sa kolaps zrýchľuje rýchlejšie a práve teraz ich súčasne prenasledujú  Čítané: (1)

Uľavte si od bolesti driekovej chrbtice a to bez použitia syntetických liekov!

03.05.2024 22:00 Pomôžte svojej chrbtici a uľavte si od bolesti! Ak trpíte bolesťami driekovej chrbtice, určite viete, aké obmedzujúce a nepríjemné dokážu byť. Moderná medicína ponúka rôzne lieky na úľavu, ale ak preferujete prirodzený prístup bez chémie, tradičná čínska medicína môže byť pre vás tou správnou voľbou. Od staroveku sa používala na zmierňovanie bolestí a  Čítané: (1)

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024 22:00 Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových  Čítané: (1)

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024 22:00 Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón  Čítané: (1)

Generálny prokurátor Maroš Žilinka, úctu si musíte zaslúžiť

03.05.2024 22:00 Prokurátor Matúš Harkabus v posledných dňoch poskytol niekoľko rozhovorov o pomeroch a pracovnej atmosfére na Generálnej prokuratúre SR. Prikladám tu odkazy na dva rozhovory s ním. Vypočula som si ich oba, nemusím so všetkým súhlasiť….ale pochopila som z nich, že Maroš Žilinka sa správa neštandardne a ako neobmedzený vládca, ktorý má vo všetkom pravdu. Prokurátor  Čítané: (1)

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024 22:00 Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej  Čítané: (1)

Štefánia Jánošíková Soňa Hagarová- „vzory“ verejnoprávnosti SRo

03.05.2024 22:00 Dnes v obedňajšom Rádiožurnále sa pani novinárka Štefánia Jánošíková predviedla ako žiarivý príklad „verejnoprávnosti“ RTVS – verejnoprávnosti v mimoriadne negatívnom smere. 5 minút kydala klamstvá na mediálnu situáciu v SR. Odrazila sa od „údajov“ , ktoré jej zabezpečilo akože medzinárodné porovnanie mediálnej oblasti v SR a vo svete.  Čítané: (1)

Ach, Fico nechápe

03.05.2024 11:45 Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je  Čítané: (1)

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024 11:45 Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie.  Čítané: (1)

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024 11:45 Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych  Čítané: (1)

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024 11:45 Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má  Čítané: (1)

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024 11:45 Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov,  Čítané: (1)

Za hrsť drobných…

03.05.2024 11:45 + Viete, že zadné vrátka bývajú kvalitne naolejované? + Dajte svetu stroj času a nebude tušiť, či ho skôr namazať, alebo pokaziť. + Zdražuje sa v absolútnom tichu. A zlacňuje sa za trúbenia fanfár! + Sahara je kladný príklad ako bojovať s premnožením medveďov. + Múzy vraj kopú…Tuším už začali zákopmi! + Počuli sme o nočných sabatoch čarodejníc. O čom asi  Čítané: (1)

Absurdnosť viedenského surrealizmu alebo Kam sa podeli dokonalí muži

03.05.2024 11:45 Sedíme na požičanom katamarane s partiou vedcov z Viedenskej univerzity uprostred Neusiedleru, tohto ledva po krk plytkého sladkovodného jazera na východnom cípe Rakúska, na dohľad od Bratislavy. Hojdáme sa na jeho miernych vlnách, vietor nám slabo pofukuje do bielomodrej plachty. Pomalou plavbou kopírujeme brehy jazera, pokryté nekonečnými šachorinami, tiahnucimi sa pozdĺž  Čítané: (1)