Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Hrdelný spev s hrdelnými tradíciami aj novými prvkami predstavia Alash v Prahe

31.10.2019 15:01  Mladí hudobníci Alash a stáročné tradície hrdelného spevu. Táto kombinácia zaznie na koncerte 28. novembra v pražskom Paláci Akropolis. Hrdelný spev je hrdá exportná značka mongolskej kultúry, ktorej vplyv prevláda aj v republike Tuva, ktorá je súčasťou Ruskej federácie. Práve na hraniciach s Mongolskom sa zrodil spev vychádzajúci nie … Viac Príspevok Hrdelný spev s hrdelnými tradíciami aj novými prvkami predstavia Alash v Prahe zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Švédska umelkyňa Fågelle v Prahe

31.10.2019 15:01  Do Prahy príde švédska hudobníčka Klara Andersson, ktorá pôsobí pod umeleckým pseudonymom Fågelle. Svoj experimentálny set, v ktorom prelína svet poézie a hudby, zahrá 25. novembra v Českom múzeu hudby. Švédsko má ako krajina dostatočné možností, aby vysielalo do sveta umelcov, ktorí zaujmú širokú poslucháčsku vrstvu, ale aj ovp… Viac Príspevok Švédska umelkyňa Fågelle v Prahe zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Pieseň Podzim je o jeseni našich spoločných dejín – spieva Martin Hrubý

29.10.2019 14:08 

Grzegorz Kwiatkowski z Trupa Trupa – Myslím, že zažívame niečo ako revoltu a povstanie rock an

29.10.2019 08:04 

Ghost-Note očarovali brněnskou hudební půdu

28.10.2019 12:32 autor: Erik Hajtmánek; interpret: Ghost-Note, 23. 10. 2019, Metro Music bar, Brno Groove Brno nabízí v letošním roce hvězdná jména, kterými by se mohly pyšnit i daleko větší festivaly, než jakým Groove Brno aktuálně je. Letošní program nabídl několik navrátilců, ale i novou vlnu umělců, kteří se na české půdě ještě neobjevili. Je skvělé, že organi … Viac Príspevok Ghost-Note očarovali brněnskou hudební půdu zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Hudba Juraja Družeckého a Johanna Brahmsa na Bratislava Mozart Festival 2019

27.10.2019 14:02 Bratislava Mozart Festival pokračuje dvomi koncertmi, na ktorých predstaví tvorbu Mozartovho súčasníka Juraja Družeckého a nasledovníka Johannesa Brahmsa. Juraj Družecký patril k významným skladateľom, ktorého význam presiahol náš región. Jeho hudobná kariéra začala v armádnom súbore, kde slúžil ako tympanista a kap… Viac Príspevok Hudba Juraja Družeckého a Johanna Brahmsa na Bratislava Mozart Festival 2019 zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

The Sweet Release of Death sa do Bratislavy vrátia s novým albumom

26.10.2019 21:33  Klubová scéna sa prebúdza a po letnom odpočinku naberá nové sily. Jeden zaujímavý koncert sa chystá v bratislavskej Fuge, kde 13. novembra vystúpia tri zahraničné kapely. Holanďania The Sweet Release of Death už v Bratislave raz hrali. Na tohtoročnom Sharpe spravili nezmazateľný dojem svojím energickým podaním psychedélie. Tera… Viac Príspevok The Sweet Release of Death sa do Bratislavy vrátia s novým albumom zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Vypsaná Fixa sa ešte celkom nevypísala

24.10.2019 12:03 autor: Daniel Hevier ml. Zdá sa to neuveriteľné, ale jedna z najenergickejších kapiel na českej a slovenskej scéne, oslávi štvrťstoročie. Dvadsaťpäť rokov si Vypsaná Fixa pripomenie novým albumom aj koncertným turné, na ktorom budú hudobníci hrať celkom netradične – v oblekoch! V bratislavskom Randal Clube už 24. októbra p … Viac Príspevok Vypsaná Fixa sa ešte celkom nevypísala zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Fekete Zaj – „tmavá“ hudba v rozličných odtieňoch

23.10.2019 15:00 autor: Daniel Hevier ml.; Fekete Zaj 2019; 16.-19.08.2019; Sástó Toľko novej hudby a toľko nových mien – pre nás ťažko vysloviteľných, pre domácich úplne zrozumiteľných, keďže prevažne deväťdesiat percent účastníkov bolo z Maďarska. Vitajte na Fekete Zaj! Vitajte na Čiernom Hluku! Na festivale, ktorý je skutočne hlučný, a z&nbsp … Viac Príspevok Fekete Zaj – „tmavá“ hudba v rozličných odtieňoch zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Bratislava Mozart Festival bude nielen o

23.10.2019 12:00  Bratislava Mozart Festival pripomenie od 25. októbra do 10. novembra tvorbu jedného z najtvorivejších skladateľov a hudobného génia Wolfganga Amadeusa Mozarta. Koncerty s jeho hudbou stále lákajú. Do koncertných sál dostanú aj tých, ktorí majú vlažný alebo nijaký vzťah k vážnej hudbe. Bez toho, aby sa spreneveril svojim umeleckým víziám, pracoval W. … Viac Príspevok Bratislava Mozart Festival bude nielen o zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Do Prahy zavítajú Volbeat v sprievode Darko Jones a Baroness

22.10.2019 22:13 autor: Dominik Kotes Dánska kapela Volbeat vydala už svoj siedmy štúdiový album. Aby predstavila aj nové skladby z tohto albumu, spolu so svojimi overenými klasikami z predchádzajúcich albumov, prizvala si kapely Danko Jones a Baroness a spoločne sa vydali na turné Rewind, Replay, Rebound World Tour 2019 po rôznych európskych mestách. Ne … Viac Príspevok Do Prahy zavítajú Volbeat v sprievode Darko Jones a Baroness zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Daughters interview

19.10.2019 22:06 autor: Patrik Šedo; foto: Jonathan Velazquez / Daughters managemnent Musicpress: After a three year hiatus after your self titled album you started to work on your fourth album “You won’t get what you want“. The change in sound and atmosphere of the record is clearly noticeable – do you evolve naturally or do you, as a group, have a common desire to push bounda … Viac Príspevok Daughters interview zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Hundredth – Iridescent

15.10.2019 07:13 autor: Patrik Šedo Hundredth sú silnejší ako kedykoľvek predtým a môže za to čerstvý, uvoľnený a hlavne dospelý vietor v ich plachtách. Iridescent je EP len so štyrmi skladbami. Netrvá dlho a preto si naň nájdite čas, zbavte sa predsudkov a vypočujte si ho s čistou hlavou. V časoch obrovskej hudobnej konkurencie je … Viac Príspevok Hundredth – Iridescent zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Chiki Liki Tu-a v Majestic Music Clube

14.10.2019 12:34  autor: Dominik Kotes; foto: Eva Korbelová Multištýlové vplyvy, tématika Prešova a okolia, svojské nonsensovo-poetické texty skladieb, vtipné kostýmy v kombinácii s rockom a rokenrolom. Aj to mohli diváci počuť a vidieť tento piatok, 11. októbra, v bratislavskom Majestic Music Clube. Prešovská rocková kapela Chiki Liki Tu-a je u … Viac Príspevok Chiki Liki Tu-a v Majestic Music Clube zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Mňága a Žďorp – po veľkej párty vyrážajú na koncertné turné

14.10.2019 08:01 autor: Daniel Hevier ml. Obľúbená česká kapela Mňága a Žďorp vydala nový album. Na Slovensku ho pokrstia 30. októbra v bratislavskom Randal Clube. Očakávajte dobrú náladu, nové piesne a svieže hity aj sympatických hudobníkov, ktorí si nadovšetko vážia svojich fanúšikov. Len prednedávnom vyšiel štrnásty album skupiny Mňága a Žď… Viac Príspevok Mňága a Žďorp – po veľkej párty vyrážajú na koncertné turné zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.