Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Slovenský filharmonický zbor – Ešte pred sezónou si odskočia za Mahlerom do Berlína

30.08.2019 13:31  Je to veľká česť a zadosťučinenie za dobre odvedenú prácu, keď vás hostia v jednej z najprestížnejších koncertných hál na svete. Slovenský filharmonický zbor sa predstaví v slávnej Konzerthause Berlin. Roky šíria ohlas slovenského interpretačného umenia za hranicami našej krajiny. Pravidelne tam vystupujú popri účink… Viac Príspevok Slovenský filharmonický zbor – Ešte pred sezónou si odskočia za Mahlerom do Berlína zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Čo znamená zažiť Sziget? Pocity nováčika

29.08.2019 20:03 autor: Patrik Šedo; fotografie: Adriana Šedová; Sziget; 07.-13.08.2019; Óbudai Sziget, Budapešť Ak nie ste festivalový senior a festivaly pre vás nie sú hlavnou letnou prioritou, je dosť možné, že Sziget je ten najväčší festival v blízkosti Slovenska, na ktorom kedy budete. Jedným slovom, je to obrovské. Sziget trvá sedem nocí a&n… Viac Príspevok Čo znamená zažiť Sziget? Pocity nováčika zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Odboj so Zuzanou Mikulcovou a Solid Move už dnes večer v Novej Cvernovke

29.08.2019 16:34  Solid Move a Zuzana Mikulcová patria k hudobníkom, pre ktorých bolo vždy podstatné vyjadriť svoj názor a nemlčať v čase, kedy sa spoločnosť radikalizuje a rozdeľuje klamstvami a dezinformáciami. Dnes večer zahrajú v bratislavskej Novej Cvernovke na akcii organizovanej ľuďmi, čo sa pýtajú a hľad … Viac Príspevok Odboj so Zuzanou Mikulcovou a Solid Move už dnes večer v Novej Cvernovke zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Dostanú BlackWaters Sheffield opäť na výslnie?

27.08.2019 16:11  Predstavujeme vám jednu kapelu, ktorej názov by ste si mali zapamätať. Britská skupina BlackWaters prezentuje punk rock v novom šate – v singli Long Way To The Sun. Britské mesto Sheffield bolo známe svojou punkovou scénou. Nočné bary a kluby boli miestom, kam mohli deti pracujúcich robotníkov vyraziť za zábavou. Sheffield bol kedys… Viac Príspevok Dostanú BlackWaters Sheffield opäť na výslnie? zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Z americkej Route 66 na slovenskú diaľnicu – The Minority

26.08.2019 21:12  Ich punk rock znie trochu inak, než sme u nás zvyknutí. Nepozerajú sa príliš hlboko do minulosti, ani nečerpajú z novodobých trendov. Sú svojskí a zároveň rešpektujú, že rock and roll je základom celej modernej gitarovej hudby. Vypočujte si debutový album Till The End Of The Line od skupiny The Minority. Ofúkne vás ako rýchla jaz… Viac Príspevok Z americkej Route 66 na slovenskú diaľnicu – The Minority zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Do rozpáleného kotla poriadne dúchla Skin a jej Skunk Anansie

26.08.2019 12:09 autor: Daniel Hevier ml.; fotografie: Simona Babjaková; interpret: Skunk Anansie; The Youniverse; 01.08.2019; MMC, Bratislava Niekedy musíte potlačiť komfort, zúžiť svoj osobný priestor, aby ste mohli byť súčasťou niečoho väčšieho. Tí, čo chodia na koncerty pravidelne to dobre vedia. Ostatní zostali poriadne prekvapení. Tieto dva svety sa spojil … Viac Príspevok Do rozpáleného kotla poriadne dúchla Skin a jej Skunk Anansie zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Do rozpáleného kotla poriadna dúchla Skin a jej Skunk Anansie

26.08.2019 10:42 autor: Daniel Hevier ml.; fotografie: Simona Babjaková; interpret: Skunk Anansie; The Youniverse; 01.08.2019; MMC, Bratislava Niekedy musíte potlačiť komfort, zúžiť svoj osobný priestor, aby ste mohli byť súčasťou niečoho väčšieho. Tí, čo chodia na koncerty pravidelne to dobre vedia. Ostatní zostali poriadne prekvapení. Tieto dva svety sa spojil … Viac Príspevok Do rozpáleného kotla poriadna dúchla Skin a jej Skunk Anansie zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

klasická Apocalyptica rozpálila košický amfiteáter

25.08.2019 11:02 autor: Patrik Šedo; interpret: Apocalyptica; 18.08.2019; Amfiteáter, Košice Košice pravdepodobne v nedeľu 18teho augusta zažili jeden z najhorúcejších večerov posledného oficiálneho mesiaca leta. Nemohlo za to ale počasie, ktoré si na Košičanov sediacich na studených stoličkách pod holým nebom pripravilo sviežich 19 stupňov. Mohl … Viac Príspevok klasická Apocalyptica rozpálila košický amfiteáter zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Andy Stack z dua Wye Oak vydal sólové skladby

22.08.2019 21:42  Andy Stack – mužská polovička dua Wye Oak – vydáva sólový album Release the Dogs. Vychádza v ňom zo svojich spomienok z detstva v Baltimore. Wye Oak si spravili celkom slušné meno na poli indie music. Šesť nahrávok sa točí v špirále dream popových aranžmánov, noise ruchov a pesničkárskej tradície z Texasu. Okrem pô… Viac Príspevok Andy Stack z dua Wye Oak vydal sólové skladby zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Jay Delver – Lonely Online Dragons

22.08.2019 20:07 autor: Matej Feldbauer Ak to nazvem jazz, budem klamať. Ak to nazvem alternative dačo, taktiež budem klamať. Jay Delver je totiž synkretizmus viacerých hudobných žánrov, ktoré v tomto spojení plávajú jeden v druhom, ako mlieko v káve. Štvorica hudobníkov Jakub Urbánek , Daniel Vejmělka , Marek Šat… Viac Príspevok Jay Delver – Lonely Online Dragons zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Nu Sound of Visegrad presents: Khoiba, XdzvønX, Savages Y Suefo

21.08.2019 10:37 autor: Daniel Hevier ml. Nu Sound Of Visegrad ide do Nitry! Koniec leta s poriadnym nadčasom. Tri skupiny a štyria producenti. Až do rána. Neočakávaný comeback českej Khoiby. Dvaja pôvodní členovia skupiny Ema Brabcová a Filip Míšek oprášili staré skladby a nahrali nový album. Úspešné turné po Čechách a Slovensku ukázalo, že je stále veľký záujem o ich mel… Viac Príspevok Nu Sound of Visegrad presents: Khoiba, XdzvønX, Savages Y Suefo zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Dobročinná metalová smršť v košickom Collosseu

20.08.2019 16:32 autor: Patrik Šedo Ani v septembri sa ešte leto nekončí – príďte v sobotu 7.9. do Collossea v Košiciach a uvidíte, že vám bude ešte poriadne horúco! Chystá sa na vás totiž pätica kapiel, ktoré sa v tento deň zídu z celého Slovenska, aby spolu s vami podporili dobrú vec. Výťažok z tejto peknej akcie totiž po… Viac Príspevok Dobročinná metalová smršť v košickom Collosseu zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Mikulcová, Solid Move a Post Bellum – Za slobodu treba bojovať aj dnes

15.08.2019 18:12 autor: Daniel Hevier ml. foto: facebook Solid Move / Zuzana Mikulcová Sloboda. Za týmto abstraktným pojmom sa skrývajú heroické činy a obety jednotlivcov. Vďaka ich skutkom si dnes môžeme dopriať slobodu vyjadriť sa, kritizovať aj voliť. Časopis Post Bellum prináša príbehy takýchto ľudí. Jeho najnovšie číslo venované 75. výročiu SNP bude verej … Viac Príspevok Mikulcová, Solid Move a Post Bellum – Za slobodu treba bojovať aj dnes zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Výber z európskej scény na Hip Hop Kempe 2019

15.08.2019 16:47 Aj keď je program festivalu Hip Hop Kemp, ktorý štartuje už dnes večer a potrvá do 17. augusta, nastavený primárne na amerických interpretov, európska scéna má v ňom tiež svoje miesto. Dopĺňa pestrú mozaiku hip hopových štýlov a prejavov. Vybrali sme štyroch účinkujúcich, ktorí si zaslúžia vašu pozornosť. Francúzska crew Hocus Pocu… Viac Príspevok Výber z európskej scény na Hip Hop Kempe 2019 zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Allesandro Cortini robí v sólovkach to na čo nemá v NIN priestor

09.08.2019 11:03  Známy je z pôsobenia z industriálnej kapely NIN. Taliansky hudobník a skladateľ Alessandro Cortin má popritom aj svoju sólovú dráhu. Tú oživuje novým albumom Volume Massimo. Allesandro Cortini predstavil novú nahrávku Volume Massimo, ktorá vyjde premiérovo na značke Mute Records. Nové kompozície zahrá verejnosti už onedlho na festiva… Viac Príspevok Allesandro Cortini robí v sólovkach to na čo nemá v NIN priestor zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.