Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia
Východné Slovensko, Bukovské vrchy III – putovanie divočinou

29.04.2024 06:15 Nasledujúci deň sme sa prebudili do slnečného, aj keď dosť chladného rána. Po zistení, s koľkými pavúkmi sme strávili noc a koľko je v chate dier, sme sa posilnili, zbalili a vyrazili na poslednú časť nášho prechodu Bukovskými vrchmi. Na tento deň bol naplánovaný už len zostup po modrej turistickej značke cez bývalú dedinku Ruské, sedlo Zálomy a rázcestie Smrekovica až do obce Runina, ktorý mal trvať približne 3 hodiny. Reálny čas bol však asi o hodinu dlhší, pretože sme si po ceste robili pravidelné prestávky na fotenie a doplňovanie energie.

Dánsko, Kodaň I. – mesto mnohých možností

28.04.2024 07:15 Dánske hlavné mesto mi učarovalo. Severská história a zaujímavá architektúra na každom kroku, mnoho zelene, cyklisti, pohodoví ľudia aj výborné jedlo a káva. Jedno z miest, ktoré by pre nás mohlo byť vzorom. Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia zo severských krajín patria k najspokojnejším na svete. V Kodani som pochopil prečo.

Nový Zéland – severný ostrov – VIDEO

27.04.2024 10:00 Keď cestujete z Európy, patrí Nový Zéland medzi najvzdialenejšie miesta na svete, kam sa môžete dostať. Už pred dávnymi časmi sa oddelil od všetkých ostatných kontinentov a dnes leží osamotený asi 2 000 km od najbližšej Austrálie. V nasledujúcich týždňoch sa postupne pozrieme na mnoho zaujímavých miest celého Zélandu, začnime však s tým, že si predstavíme jeho menšiu a „civilizovanejšiu” časť – severný ostrov.

Argentína, Patagónia – Ushuaia a Ohňová zem

26.04.2024 02:30 Názov Ohňová zem zrejme vznikol, keď skupina prieskumníkov videla brehy neznámeho územia s rozptýlenými požiarmi a stĺpy dymu z ohňov domorodých obyvateľov. Oheň z diaľky vyzeral, ako keby plával v hmle nad morom.

ČR, hrad Bezděz – kráľovské sídlo

26.04.2024 02:30 Bezděz je jediný rýdzo gotický hrad na českom území, nikdy sa neprestavoval a neprebehli tu skoro žiadne výrazné opravy. Cesta z podhradia je vcelku náročná, ale tak to už prevažne býva… Navštívte úžasnú gotickú kaplnku, kráľovský palác a dominantnú vežu, z ktorej je výhľad na celý Máchov kraj - kraj komiksového Štvorlístka.   Text a video: Michal Cigánek Preklad: Oskár Mažgút

ČR, Kúpele Libverda – dovolenka v Jizerských horách – VIDEO

25.04.2024 06:15 Len asi kilometer od slávnych Hejnic v Jizerských horách nájdete nemenej známu kúpeľnú obec Lázně Libverda . Skladateľ Carl Maria von Weber tu dokonca načerpal inšpiráciu pre svoju operu Čarostrelec.

SR, Orava – pozoruhodné mestečko Trstená

25.04.2024 06:15 V nasledujúcej fotogalérií vás zavedieme do obce Trstená, ktorá sa nachádza v hornej časti Oravskej kotliny, v údolí riečky Oravica. Návštevníkom ponúka množstvo unikátnych pamiatok, zaujímavú históriou, výnimočné osobnosti a akúsi povznášajúcu atmosféru. Vydajte sa spolu s nami spoznávať nádherný barokový farský Kostol sv. Martina s areálom, Židovskú synagógu, Námestie Milana Rastislava Štefánika, galériu trstenských osobností a mnoho ďalšieho.   Text a foto: Oskár Mažgút

SR, Bratislavský kraj – malokarpatský región zážitkov III.

24.04.2024 19:30 Našou poslednou zastávkou v Bratislavskom kraji bude pútnické miesto Marianka a malokarpatský stredoveký klenot v podobe hradu Červený Kameň. Navštívime aj úchvatnú rozhľadňu a odporučíme vám i rodinný cyklovýlet.

Cíťte sa byť dámou z historických čias

24.04.2024 19:30 V poslednú sobotu v mesiaci o 16.00 hod., sa od apríla do októbra v Bardejovských Kúpeľoch, a.s., koná PIŠINGER V KÚPEĽOCH. Tento rok pripadá prvé z týchto podujatí na sobotu 27.apríla 2024.

Pozrite sa na Nitru cez objektív čarovného fotografa

24.04.2024 19:30 Nitra, jedno z najstarších miest na Slovensku, je známa svojou bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom. Dominantou mesta je Nitranský hrad, ktorý stojí na výšine nad mestom a ponúka nádherný výhľad na okolie.

Pozrite sa na Púchov cez objektív čarovného fotografa

24.04.2024 19:30 Púchov je malé mesto nachádzajúce sa na západe Slovenska na rieke Váh. Jeho história siaha až do praveku, čo dokazujú archeologické nálezy z obdobia Púchovskej kultúry.

Vietnam: Da Lat – jar po celý rok

24.04.2024 08:45 Poznáte vietnamské mesto, ktoré sa nazýva „mesto večnej jari“? Je to turistami a vietnamskými novomanželmi obľúbený Da Lat. V celej jeho oblasti sa pestujú kvetiny, zelenina i káva a aj v januári tu kúpite čerstvé jahody. Už na prvý pohľad je tu vidieť vplyv francúzskych kolonialistov – budete sa tu prechádzať pomedzi vily z 20. rokov minulého storočia, honosné hotely i krásnou záhradou. Keď tu už budete, požičajte si motorku a choďte sa pozrieť na slávny vodopád Elephant waterfall, do manufaktúry, kde sa vyrába hodváb, alebo navštívte podivný, avšak obľúbený Crazy House.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Kai Engel

SR: Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2024!

24.04.2024 08:45 Portál Infoglobe vám praje krásne vianočné sviatky, veľa šťastia, lásky a splnených želaní v novom roku 2024 ;-)

SR, Galmus: zamrznutá Šikľavá skala

24.04.2024 08:45 Dnes vás zavedieme do menej známej oblasti nazývanej Galmus, ktorá sa rozprestiera na severe Volovských vrchov len kúsok od Krompách. Nachádza  sa tu totiž prírodný vápencovo-zlepencový unikát nesúci meno Šikľavá skala. Tento skalný útvar vnikol erozívnou činnosťou rieky, ktorá vytvorila dlhý skalný previs s vodopádom doplneným o skalné bralá, úzke jaskyne a iné krasové útvary. V zimnom období zamŕza a vytvára neskutočne obrovské cencúle, ktoré si môžete pozrieť  prostredníctvom nášho videa, ktoré zachytáva jej nevídanú zimnú krásu.   Text: Oskár Mažgút Video: Jozef Dovičin Hudba: In Albany New York - The 126ers

SR: Vysoké Tatry – výstup na Kriváň

23.04.2024 11:00 Už čoskoro skončí zimná uzávera tatranských turisticky značkovaných chodníkov , a preto vám už v predstihu prinášame zaujímavý tip na vysokohorskú turistiku. Našim cieľom bude vrchol vrcholov, symbol Slovenska - majestátny tatranský Kriváň.

Následujúci mesiac