Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Je to tu! BYD na svojej prvej lodi doviezlo do Európy prvých 3 000 áut

29.02.2024 14:30 Pred pár týždňami sme vás informovali o tom, že BYD sa chystá do Európy voziť svoje automobily špeciálnou cestou – loďami. Tento týždeň v Európe zakotvila prvá z nich. Obrovské nákladné lode budú schopné prevážať tisícky automobilov, resp. Prečítajte si celý článok »

Ultrazvukové audio čipy Cypress prinesú špunty novej generácie

29.02.2024 14:30 Spoločnosť xMEMS prvýkrát predstavila svoj audio čip Cypress na veľtrhu CES 2024. Nový ultrazvukový zvukový čip by mohol priniesť slúchadlá do ucha s lepším potlačením hluku a priestorovým zvukom. Využíva pritom úplne novú technologickú filozofiu. Prečítajte si celý článok »

Chýbajú vám v elektromobile vibrácie motora? Dodge Charger EV ich bude simulovať

29.02.2024 14:30 Koncern Stellantis podľa nového patentu pracuje na „aktívnom systéme pre zosilnenie vibrácií akumulátorových elektrických vozidiel“. Inými slovami, tiché a hladko jazdiace elektromobily chce Stellantis rozvibrovať, akoby mali spaľovací motor. Takýmto systémom by mal byť vybavený nový Dodge Charger EV, ktorý sa plne elektrickým pohonom pokúsi nadviazať na legendárne „americké svaly“ a burácajúcu V8-čku. Prečítajte si celý článok »

OPPO Watch X vám vydržia 100 dní

29.02.2024 14:30 OPPO dnes uvádza na trh svoju ďalšiu vlajkovú loď. Tentokrát ide o smart hodinky OPPO Watch X, ktoré sú prakticky na nerozoznanie len nedávno predstavených hodiniek OnePlus. OPPO Watch X majú rovnaký dizajn ako OnePlus Watch 2, môžeme smelo predpokladať, že bude až na pár výnimiek ponúkať rovnaké špecifikácie. Prečítajte si celý článok »

Nubia Music je smartfón s dvojicou audio konektorov, na čo je to dobré?

29.02.2024 14:30 Spoločnosť Nubia na výstavu MWC 2024 v Barcelone rozhodne nedorazila s prázdnymi rukami. Okrem veľmi zaujímavého véčka doniesla aj smartfón s dvomi audio konektormi. Ďalšia novinka zo stajne čínskeho výrobcu nesie jednoduchý názov Nubia Music. Prečítajte si celý článok »

Televízor Samsung Crystal UHD je teraz za historicky najnižšiu cenu

29.02.2024 04:00 Samsung ako jeden z najväčších výrobcov televízorov na svete má v ponuke aj cenovo dostupné modely s pomerne slušnými parametrami. Taká je aj séria Crystal UHD Séria CU7172 z minulého roka. Prečítajte si celý článok »

Seat Ateca je auto, za ktorým budete smútiť

28.02.2024 18:00 Každé auto je iné, rovnako tak ako požiadavky motoristov. Pri niektorých modeloch je to stávka na istotu, iné vedia poriadne prekvapiť. Posledne menované je presne prípad Seatu a jeho modelu Ateca. Prečítajte si celý článok »

ASUS Zenbook Duo láka na svoj elegantný dizajn

28.02.2024 18:00 Spoločnosť ASUS je veľkým hráčom na poli notebookov. Každý rok predstavuje nejaké novinky, ani tento nie je teda výnimkou. Privítajte ASUS Zenbook Duo s dvoma OLED displejmi! To, že je tento notebook skutočne výnimočný, ale nespoznáte na prvý pohľad, pretože ho výrobca zabalil opäť do veľmi elegantného tela, teda ASUS opäť dokazuje, že má zmysel pre detail. Prečítajte si celý článok »

Nový Zeekr 001 ponúkne prelomovú batériu a stovku za 3,3 sekundy

28.02.2024 18:00 Jeho cena bude pritom výrazne nižšia ako u konkurenčnej Tesla Model S, dokonca faceliftovaný model Zeekr 001 bude ešte lacnejší ako predošlá generácia. Pre nás stále neznáma čínska značka Zeekr, ktorá patrí pod Geely Automobile Holdings, ktorý vlastní aj značky ako Volvo, Lynk Co, Proton, Polestar, Lotus, ale aj Smart! Prečítajte si celý článok »

Mapy Google majú celkom novú funkciu. Obľúbite si ju!

28.02.2024 18:00 Spoločnosť Google má pod sebou skutočne veľa služieb, kde medzi tie neobľúbenejšie patria jednoznačne Mapy. Google ich neustále vylepšuje, o čom svedčí aj ich nová praktická funkcia. Mapy Google má predinštalovaný každý majiteľ smartfónu s operačným systémom Android. Prečítajte si celý článok »

Motorola dokáže ohnúť smartfón a urobiť z neho hodinky

28.02.2024 18:00 Motorola predstavila koncept adaptívneho displeja už v októbri 2023 na výstave Lenovo Tech World. Teraz zariadenie priniesla aj do Barcelony a umožnila ho vyskúšať návštevníkom. V postate ide o ohybný smartfón, ktorý sa pripevní na zápästie pomocou popruhu. Prečítajte si celý článok »

Mesiac je ťažký súper, vesmírne misie vo veľkom zlyhávajú

28.02.2024 18:00 Komplikácie, v horšom prípade zlyhania, ktoré sprevádzajú súčasnú inváziu pristávacích modulov vysielaných na Mesiac kozmickými agentúrami, aj súkromníkmi, vzbudzujú rešpekt pri dobývaní nášho prirodzeného satelitu. Len v posledných piatich rokoch zlyhali, alebo absolvovali neštandardné situácie viaceré lunárne misie: Lunárny lander Beresheet 1 Misia Chandrayaan 2, orbiter + lander Vikram s roverom Pragyan Misia Chandrayaan 3, ďalší lander Vikram s roverom Pragyan Lunárny lander Hakuto-R Lunárny lander Luna 25 Lunárny lander Peregrine Lunárny lander SLIM Misia IM-1, lunárny lander Odysseus Z tohto prehľadu vidíme, že cesta na Mesiac je poriadne tŕnistá. Prečítajte si celý článok »

Energizer ukázal smartfón s batériou, akú svet ešte nevidel

28.02.2024 18:00 Výstava MWC 2024 v Barcelone je plná prekvapení. Je tu množstvo konceptov, prototypov a skvelých zariadení. Videli ste už smartfón, ktorý veľkosťou svojej batérie prekonáva aj vašu powerbanku? Pomerne nedávno sme vám priniesli zaujímavý článok o 15 smartfónoch, ktoré majú na slovenskom trhu najväčšie kapacity batérií. Prečítajte si celý článok »

Satelitné pripojenie v každom smartfóne? Snapdragon X80 to približuje realite

28.02.2024 18:00 Spoločnosť Qualcomm priniesla na výstavu MWC 2024 v Barcelone novinky z oblasti konektivity pre aktuálny rok. Prím v jej stánku hrá nový vlajkový modem Snapdragon X80, ktorý by sa mal nachádzať vo väčšine pripravovaných TOP modeloch pre tento rok. Prečítajte si celý článok »

Aplikácia YouTube Kids TV v júli skončí. Čo ju nahradí?

28.02.2024 07:00 Google je špecialista na vytváranie nových aplikácií, a usmrcovanie tých, ktoré neplnia svoj účel. Počas fungovanie spoločnosti už zanikli desiatky aplikácií, či dokonca služieb. Minulý rok v máji integroval Google YouTube Kids do hlavnej aplikácie YouTube do smart TV. Prečítajte si celý článok »