Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
MADUAR oslavuje 35 rokov novým singlom a špeciálnym online koncertom

31.05.2021 17:00 Skupine Maduar sa aj napriek komplikovanej situácii v kultúre podarilo pripraviť niekoľko zaujímavých aktivít spojených s oslavou jej 35. narodenín. Prvou z nich je nový singel Cesta, ktorý kapela zverejnila v týchto dňoch, a nám o ňom porozprával Juraj Matyinko: „Je to pre nás symbolická skladba, ktorá hovorí o našej ceste životom – nielen ako Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

La Gioia má nového speváka a objaví sa aj na novom albume Horkýže Slíže

31.05.2021 17:00 Pánske trio, ktoré sa etabluje na slovenskom i zahraničnom hudobnom trhu viac ako desaťročie, prichádza po pandémii s novinkami. Prvou, tou najvážnejšou je, že spevácku skupinku opustil jeden z členov Peter Ďurovec po bližšie nešpecifikovaných problémoch a k Matejovi Vaníkovi a Petrovi Ševčíkovi pribudla nová tvár  – Martin Vetrák z Brezna. Na hudobnej scéne nie je Martin úplne neznáma tvár, na svojom Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Speváčka Bara predstavila novú skladbu Maľujem vlastnú tvár

31.05.2021 17:00 Talentovaná mladá umelkyňa Bara nie je v mediálnych vodách nováčikom, pôsobí v divadle a v mediálnej sfére v Košiciach, avšak čoraz častejšie môžeme počuť znieť jej hlas aj hudobným éterom. So svojím sólo projektom prichádza po energickej piesni Fantazma, šansóne Rozbité jablko a skladbe Časopriestor s piesňou plnej metafor Maľujem vlastnú tvár v melancholickom tóne. Text piesne vznikol ešte pred pandémiou z Barinho Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Radka Hadová spolu s Es Jazz Triom prichádza s dvoma zaujímavými skladbami

31.05.2021 17:00 Interprétka Radka Hadová prináša dve džezové skladby vo vlastnej interpretácii v spolupráci s mladou ružomberskou formáciou Es Jazz Trio. Ako Radka sama uviedla: „Výber padol na skladbu od skupiny Vaya Con Dios – Ney Na Na Na v štýle gypsy jazzu, ktorá je aj verejnosti známa a tiež na džezový štandard My Baby Just Cares For Me. Obe skladby Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Pavol Hammel & Prúdy 1966-1975 vychádza v reedícii takmer po 40 rokoch

31.05.2021 17:00 Kompilačný vinylový a CD dvojalbum Pavol Hammel Prúdy 1966 – 1975 je dramaturgicky nezmenenou reedíciou pôvodného titulu, ktorý vyšiel v roku 1982 a ktorý zachytáva prvé veľké tvorivé obdobie slovenskej legendy. Je to obdobie rokov 1966 až 1975, v ktorom Hammel vyrástol z talentovaného začiatočníka na vyhranenú a originálnu osobnosť. 28 pôvodných a charakteristických piesní je sprevádzaných Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Cenu Anděl za Najlepší slovenský album získala kapela Le Payaco

30.05.2021 15:15 Česká hudobná akadémia v sobotu 29.5. večer v priamom prenose na ČT1 odovzdávala Ceny Anděl Coca-Cola 2020. Druhý rok je ich súčasťou aj kategória Najlepší slovenský album. Hlasuje v nej špeciálna akadémia zložená zo slovenských hudobných odborníkov a hudobníkov. Po minuloročnom debutantovi v tejto kategórii, skupine Nocadeň si sošku Anděla za Najlepší slovenský album v priamom prenose prevzala skupina Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Nerez & Lucia vydávajú svoj druhý štúdiový album

28.05.2021 13:00 Skupina NEREZ LUCIA – Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský a Lucia Šoralová – dnes vydáva svoj druhý štúdiový album Cela, a to na CD, LP a v digitálnej podobe. „Stále nemůžu uvěřit tomu, že jsem po více než čtyřiceti letech hraní mohl být u natáčení naší možná úplně nejlepší desky…,“ hovorí producent Zdeněk Vřešťál. „Myslím si, že jsme se v případě nového alba velkým Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Punkáči Deťom vyzývajú svojich priaznivcov: darujme spoločne 100 litrov krvi

28.05.2021 13:00 Počas koronakrízy vznikol v dôsledku boja proti šíreniu vírusu akútny nedostatok krvi v transfúznych staniciach. Preto je po uvoľnení opatrení namieste upriamiť pozornosť na návrat nemocníc do bežnej prevádzky, vrátane možnosti darovania krvi. Organizátorský tím stojaci za subkultúrnym festivalom Punkáči Deťom by chcel upozorniť na význam bezodkladného darovania krvi. Prišli preto s mobilizačnou akciou „Punková Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Nový album kapely IMT Smile vychádza aj na LP ako red clear vinyl

28.05.2021 13:00 Pred dvomi týždňami skupina IMT Smile vydala svoj nový album SRDCE ROZUM BLVD digitálne a CD. „Červená farba a magická atmosféra obalu LP dopĺňa celú vizuálnu stránku diela, ktorú pre skupinu pripravil Peter Ivan, ktorý s kapelou spolupracuje od roku 2002 “- hovorí Ivan Tásler o LP.  O LP sme samozrejme uvažovali od začiatku prác na novom albume. Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Rusínska speváčka Ivana Brillová predstavuje emotívnu baladu o láske

28.05.2021 13:00 Ivana Brillová predstavuje svoju prvú hudobnú novinku – rusínsku baladu „JAKIM“. Vo videoklipe ukazuje tradičný odev z obce Jakubany a krásu prírody na severovýchode Slovenska. Príbeh sa odohráva v dvoch svetoch lásky. Jakim, hlavná postava, je zaľúbený do vdovy, ku ktorej tajne chodieva v noci. Doma ho však čaká krásna milujúca manželka s malým dieťaťom. Z veľkej lásky a obety Jakim, na Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Zomrel moderátor a porotca Superstar Julo Viršík

26.05.2021 19:00 Smutnú informáciu o úmrtí známeho moderátora Jula Viršíka, ktorého ste mohli poznať aj ako porotcu Superstar potvrdilo jeho domovské rádio Expres. Podľa informácií moderátor zomrel na chate v Malých Levároch. Julo Viršík stál v roku 1991 pri vzniku vysielania rádia Rock FM a stal v 90-tych rokoch bol jednou z najvýraznejších moderátorských osobností. Neskôr pôsobil Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Americká kapela Maroon 5 oznamuje príchod nového albumu

26.05.2021 19:00 Maroon 5 je americká pop-rocková kapela pochádzajú z Los Angeles, ktorá má na svojom konte tri ceny GRAMMY® a patrí medzi najväčšie objavy 21. storočia. Táto globálna multiplatinová stálica teraz oznamuje príchod najnovšieho albumu JORDI, ktorý je naplánovaný na 11. júna. Fanúšikovia si na ňom vypočujú obľúbené single Memories a Nobody’s Love, ale aj najnovší hit Beautiful Mistakes, Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Speváčka LP príde opäť na Slovensko!

26.05.2021 19:00  „Úchvatná, božská, nadpozemská!“ takto hodnotili fanúšikovia aj média LP po jej bratislavskom koncerte pred dvomi rokmi. Táto temperamentná Američanka talianskeho pôvodu s nezameniteľným hlasom a imidžom, autorka hitov pre hviezdy ako Rihanna, Celine Dion, Rita Ora či Backstreet Boys, bude opäť koncertovať v Bratislave! Jej hity Girls Go Wild či Lost On You ovládnu bratislavskú NTC arénu 12. Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

V Trenčianskych Bohuslaviciach vypukne 30. a 31. júla Malý Žákovic!

26.05.2021 19:00 Kultový festival sa napriek korona kríze bude konať aj tento rok! Organizátori sa rozhodli usporiadať menšiu verziu festivalu, ktorá splní aktuálne pandemické opatrenia. MALÝ ŽÁKOVIC sa na fanúšikov teší 30. a 31. júla 2021. V Trenčianskych Bohuslaviciach vystúpia domáci headlineri HEX, obľúbenci Para, Polemic, Le Payaco a skupiny Vrbovskí Víťazi, Žena z lesoparku, Bad Karma Boy, Saténové ruky, Cpt. Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Album Richarda Müllera Hodina medzi psom a vlkom získal dvojplatinu

26.05.2021 19:00 Fanúšikovia Richarda Müllera sa konečne môžu tešiť na turné! Po náročnom pandemickom roku plnom odriekania si vychutnajú jeho hudbu naživo. Počas letnej koncertnej šnúry zahrá aj skladby z najnovšieho albumu Hodina medzi psom a vlkom, ktorý má naozaj mimoriadny úspech. Predáva sa tak dobre, že už má status „Double Platinum“. Na letnom turné však nebudú chýbať ani Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.