Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana
Ľudia migrujú predovšetkým z túžby po lepšom živote, často spojenej so snahou zbaviť sa beznádeje, v

31.12.2017 22:07 Na migrantov a utečencov, mužov a ženy hľadajúcich pokoj sa zameral pápež František v posolstve k Svetovému dňu pokoja. Pripadá na 1. januára a katolícka cirkev si ho v roku 2018 pripomenie 51. raz.

Putin sprísnil tresty za falošné vyhrážky bombou, ktorými je Rusko zaplavované

31.12.2017 22:07 Ruské úrady sú naďalej zaplavované telefonickými vyhrážkami bombou, preto prezident Vladimir Putin podpísal v nedeľu zákon, ktorý zdvojnásobuje trest za falošné správy o hroziacich výbuchoch alebo podpaľačských útokoch na desať rokov väzenia. Uviedla to webová stránka ruskej vlády.

Mayová v novoročnom príhovore prisľúbila Britom úspešný brexit

31.12.2017 21:04 Britská premiérka Theresa Mayová vo svojom príhovore pri príležitosti príchodu nového roka prisľúbila Britom "úspešný" odchod krajiny z Európskej únie. Hovorila tiež o potrebe posilnenia britskej ekonomiky a vytvorenia spravodlivejšej spoločnosti pre všetkých, informovala agentúra DPA.

CNN nakrútila Trumpa pri golfe cez medzeru v stromoch a kríkoch. Reakcia na seba nenechala dlho čaka

31.12.2017 20:03 Americký prezident Donald Trump je od začiatku vianočných sviatkov vo svojom luxusnom sídle Mar-a-Lago na Floride a takmer každý deň sa tam venuje obľúbenému golfu. Spravodajskej televízii CNN sa ho pred niekoľkými dňami podarilo pri tomto športe nakrútiť.

Špeciálna bezpečná zóna pre ženy, zákaz vstupu nákladiakom a tisícky policajtov v uliciach. Európske

31.12.2017 20:03 Bezpečnosť počas osláv príchodu Nového roka je prioritou po celom svete a európske mestá nie sú v tomto smere žiadna výnimka. Naprieč starým kontinentom sa polícia a ďalšie bezpečnostné zložky pripravujú ako každý Silvester na rušnú noc. Tu je krátky prehľad toho, ako postupujú v niektorých krajinách EÚ.

Opozícia už vážne hovorí o možnom primátorovi Bratislavy. Bude to Budaj?

31.12.2017 19:04 Opozičné hnutie OĽaNO už predstavilo partnerskej SaS mená dvoch ľudí, ktorí by sa ako nominanti pravicovej opozície mohli budúci rok uchádzať o post primátora Bratislavy. V rozhovore pre TASR to povedal šéf SaS Richard Sulík.

VIDEO Radikálneho islamistu iritovala socha nahej ženy z 19. storočia. Osekal jej dlátom tvár a prsi

31.12.2017 18:03 Akákoľvek nahota na verejnosti, aj keď prezentovaná v podobe umeleckých diel, je pre moslimov tabu a tí najväčší radikáli sa neštítia ani zničiť sochy, budovy či diela, ktoré sa podľa nich protivia islamu. Týždeň pred Vianocami sa v Alžírsku stala „obeťou“ radikálov známa socha. Čin si vyslúžil rozsiahlu kritiku aj od moslimskej komunity.

Danko skritizoval Maďariča pre voľbu šéfa RTVS: Keď bol v minulosti zvolený riaditeľ, ktorý mal s ní

31.12.2017 18:03 Predseda koaličnej SNS a šéf Národnej rady SR Andrej Danko absolútne vylučuje, že by podporil zmenu voľby generálneho riaditeľa RTVS. Povedal to v rozhovore pre TASR ako reakciu na návrh ministra kultúry Mareka Maďariča .

Pri použití pyrotechniky vždy hrozí nebezpečenstvo. Prečo je teda dôležitá lehota expirácie a kde je

31.12.2017 18:03 ROZHOVOR Blíži sa koniec roka a s ním aj novoročné oslavy, ku ktorým už tradične patrí aj silvestrovský ohňostroj a predaj zábavnej pyrotechniky je už v plnom prúde. Parlamentné listy preto oslovili Jána Appela, konateľa spoločnosti Pyra, ktorá sa špecializuje na zábavnú pyrotechniku a dlhodobo usporadúva aj novoročný ohňostroj v hlavnom meste, a pýtali sme sa na bezpečnosť pri používaní zábavnej pyrotechniky, na riziká súvisiace s touto novoročnou zábavkou, ale aj na to, ako bude vyzerať v Bratislave Silvester 2017.

Galko bilancuje rok. Schytali to „dve kreatúry“. Namiesto toho, aby definitívne chodili po kanáloch,

31.12.2017 17:02 Na konci roka bilancujú aj politici. Výnimkou nie je ani poslanec NR SR a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Na svojom facebookovom profile napísal, že sa koncom roka „patrí dať malú bilanciu“ a pridáva plusy aj mínusy tohto roka.

Cigánikovej odkaz Druckerovi: Držím mu palce, aby sa pochlapil

31.12.2017 16:03 Minister zdravotníctva Tomáš Drucker stráca v rezorte odvahu a trpezlivosť, myslí si Jana Cigániková z SaS. Drží mu palce, aby sa "pochlapil".

Ste obeťou trestného činu? Bude vás chrániť nový zákon

31.12.2017 16:03 Obete trestných činov bude od pondelka chrániť nový zákon, ktorý prináša ucelenú ochranu práv týchto obetí. Zákon priniesla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská , poslanci NR SR ho s účinnosťou od januára 2018 schválili 139 hlasmi.

Izreal sa sťažuje na Irán: Dodávajú zbrane militantom v Gaze. Cieľom je vyostriť napätie

31.12.2017 14:32 Irán dodáva zbrane militantom v pásme Gazy s cieľom vyostriť napätie medzi Izraelom a Palestínčanmi. Uviedla to v nedeľu izraelská armáda, ktorej vyjadrenie citovala agentúra DPA.

Dúfam, že ma nezrámuje snoubordista. Už žiadna chata a vyvádzanie. Kedysi som slávil ohnivo… Politic

31.12.2017 14:32 Parlamentné listy oslovili politikov a političky z radov koalície aj opozície, aby zistili, ako strávia posledný deň v roku. Zaujímali sme sa aj o ich tip, ako „ostať celý“ a ich novoročné predsavzatia. Jedno je isté, oslovení poslanci nedajú zarobiť predajcom pyrotechniky.

Kollár o Kiskovi: Mám voči nemu veľa výhrad. Nepáči sa mi jeho vítanie migrantov, alebo prijatie zá

31.12.2017 13:33 Opozičné hnutie Sme rodina možno postaví do prezidentských volieb v roku 2019 vlastného kandidáta. V rozhovore pre TASR to nevylúčil líder hnutia Boris Kollár. Rozhodnutie Sme rodina bude závisieť od toho, aká bude klíma, podpora vlastného kandidáta však bude prioritou.