Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Náhoda? Bezpečnostný analytik dochádza k nepríjemnému záveru, pokiaľ ide o víkendové „automasakre“

28.02.2017 23:06 Cez víkend došlo na troch rôznych miestach k podobnému činu – vodič automobilu si to namieril priamo na skupinu nevinných ľudí. Stalo sa to v nemeckom Heidelbergu, americkom New Orleanse a v britskej metropole Londýn. Bola to len náhoda? Na túto otázku sa snažil nájsť odpoveď bezpečnostný expert Andor Šándor v rozhovore, ktorý poskytol pre server Expres.cz.

Ministerstvo vnútra: Odstrániť nelegálne skládky a zlepšiť systém nakladania s odpadom môže 1043 mie

28.02.2017 23:06 Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje vyhlásil výzvu zameranú na komunálny odpad a nelegálne skládky. Operačný program má ambíciu prostredníctvom finančného príspevku z eurofondov vo výške 8,1 milióna eur zlepšiť situáciu a systém nakladania s odpadom v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít v siedmich slovenských krajoch.

Riešenie dobré aj pre stredoeurópske krajiny, to je podľa ministra záujmom Maďarska pri brexite

28.02.2017 22:12 Krajiny strednej a východnej Európy sú presadzovaním svojich postojov v otázke tzv. brexitu v Európskej únii skôr v opozícii.

Mladík napojený na islamistov chystal bombový útok. Terčom mala byť armáda alebo polícia

28.02.2017 21:09 V Nemecku zatkli mladého 26-ročného muža podozrivého z prípravy bombového útoku proti členom bezpečnostných jednotiek. Ide pritom o nemeckého občana, ktorého polícia podozrieva z napojenia na skupiny radikálnych islamistov.

Harabin sa činil. Vyhovel odvolaniu exposlanca v kauze podvodu

28.02.2017 20:08 Päťčlenný senát Najvyššieho súdu SR pod vedením Štefana Harabina dnes na svojom verejnom zasadnutí vyhovel dovolaniu bývalého poslanca Národnej rady Petra Ďuračku v dlhoročnej kauze podvodu.

Zaľúbeniu Kažimíra do Hrušovského nerozumiem, hovorí Hlina o kontroverznej nominácii a odkazuje: Nie

28.02.2017 19:08 ROZHOVOR Predseda KDH Alojz Hlina si myslí, že ten, kto sa bojí ulice, nemôže robiť dobre politiku. Ako však pristupuje k nominácii bývalého predsedu hnutia Pavla Hrušovského, ktorý dostal lukratívny flek v štátnej Eximbanke? Ospravedlní sa Sulíkovi a prečo podľa neho Kollár posilňuje islamský extrémizmus? „Slovenský daňový poplatník si platí politikov a nie precitlivené povahy,“ hovorí v rozhovore pre PL Hlina.

Chce kandidovať za župana v Banskej Bystrici alebo v Amsterdame? Táto fotka vás zmätie

28.02.2017 19:08 Generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev na svojej oficiálnej stránke žiada od ľudí odkaz, či má kandidovať za župana Banskobystrického kraja. Paradoxom je fotografia ulice, avšak nie krajského mesta, ale dokonca z inej krajiny.

Keď sa junák z Heľpy dostane k zlatému vajcu slovenskej ekonomiky. Matovič sa poriadne obul do známe

28.02.2017 19:08 Poslanci Národnej rady SR za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Jozef Viskupič a Igor Matovič spolu so zástupcami okradnutých zamestnancov dnes priniesli svedectvá o podvode, na ktorý doplatilo štyritisíc ľudí z Ružomberka.

Minister Peter Plavčan bol povzbudiť mladých biatlonistov na majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v

28.02.2017 18:08 Vyjadriť podporu a povzbudiť našich reprezentantov prišiel minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan do športového areálu v Osrblí, kde sa konajú Majstrovstvá sveta v biatlone juniorov a kadetov.

Pokus o znásilnenie a násilná lúpež. Migranti znova úradovali

28.02.2017 18:08 Nemecké súdy mali v uplynulých dňoch opäť plné ruky práce a riešili trestnú činnosť páchanú migrantmi z krajín tretieho sveta. Jeden z nich čelil obvineniu pre pokus o znásilnenie, ďalší dvaja sa zase zúčastnili na násilnej lúpeži.

Saskárka spravila odpočet zdravotníctva za 11 rokov. Bez peňazí sa k „bezplatnému“ zdravotníctvu ned

28.02.2017 18:08 Členka Zdravotníckeho tímu SaS Jana Cigániková vo svojom blogu robí odpočet zdravotníctva za posledných 11 rokov, počas ktorých bol väčšinu času pri vláde premiér Robert Fico. Spomína peniaze, rozpadnuté nemocnice a odchádzajúcich lekárov.

Toto je odkaz pašerákom ľudí, povedal rakúsky minister obrany a predostrel, čo chce spraviť s imigra

28.02.2017 17:10 Rakúsko zvýši tresty pre osoby, ktoré odmietajú odísť z krajiny aj po tom, ako im úrady zamietli žiadosť o azyl. Rozhodla o tom dnes rakúska vláda.

Vyberal peniaze na terorizmus cez sociálnu sieť a odsúdili ho, ale trest je takmer smiešny

28.02.2017 17:10 Vo Švédsku súdia muža, ktorý sa pomocou sociálnej siete Facebook rozhodol vyzbierať peniaze na podporu islamských militantov. Trest, ktorý za svoje snahy o podporu teroristov bojujúcich na Blízkom východe dostal, sa však môže zdať až absurdný. Súd tvrdí, že na podobný prípad neexistoval vo Švédsku doposiaľ žiaden precedens.

Lekári napísali premiérovi list. Riziko úspor sa môže preniesť na pacienta, varujú

28.02.2017 17:10 Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa sa svojimi úspornými opatreniami snaží preniesť poistné riziko na nemocnice a ambulancie. Tvrdia to lekári, nepáči sa im to. Pýtajú sa, na základe čoho takéto opatrenia vznikli a či má VšZP objektívne zdôvodnenie. Kritizujú tiež, že štátna poisťovňa by sa mohla stať akcionárom štyroch národných ústavov, hovoria o tichej privatizácii. VšZP oponuje.

OĽaNO: Protestujeme proti využívaniu finančných zdrojov Slovenska na financovanie potratov v chudobn

28.02.2017 17:10 Poslanci konzervatívnej platformy hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti dôrazne protestujú, aby sa finančné zdroje Slovenska využívali na financovanie potratov v chudobných krajinách. „Rozvojové krajiny majú predsa oveľa závažnejšie problémy – zlý prístup k pitnej vode, extrémna chudoba, zlá alebo neexistujúca zdravotná starostlivosť, nedostatočná možnosť získania vzdelania, zlyhávajúci štát. Rozvojová pomoc by sa v prvom rade mala využívať na vyriešenie základných problémov krajiny a zlepšenie životnej úrovne obyvateľstva, nie na vykonávanie potratov. Slovenská republika a jej občania dlhodobo a významne podporujú rozvojové krajiny cez rôzne humanitárne zbierky v boji proti chudobe,“ uviedla poslankyňa Anna Verešová.