Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika
Poľsko zatiaľ neoznámilo konkrétne opatrenia na riešenie obáv EÚ

31.08.2017 23:09 Poľská vláda neoznámila žiadne "konkrétne opatrenia", ktoré by riešili obavy Európskej únie ohľadom vlády zákona v tejto krajine, vyhlásil dnes podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans.

Pripravte sa na ďalšie politické hnutie. Už teraz máme dostatok podpisov, zbierať ich však budeme aj

31.08.2017 22:04 Progresívne Slovensko už získalo desaťtisíc podpisov, ktoré sú potrebné pre vznik politického hnutia. Na ministerstve vnútra SR ich plánujú odovzdať koncom septembra. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko.

Krajiny Východného partnerstva sú prioritou EÚ a sú prioritou V4 i Slovenska, hovorí Parízek

31.08.2017 22:04 Krajiny Východného partnerstva sú prioritou Európskej únie, sú prioritou Vyšehradskej štvorky a takisto aj Slovenskej republiky, povedal dnes v Budapešti štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí SR Lukáš Parízek na tlačovej konferencii po schôdzke predstaviteľov rezortov zahraničných vecí V4 so šéfmi diplomacie krajín Východného partnerstva - Arménska, Azerbajdžanu, Bieloruska, Gruzínska, Moldavska a Ukrajiny.

Časopis Charlie Hebdo opäť poriadne prestrelil. Označil obete hurikánu Harvey za neonacistov

31.08.2017 21:10 Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, známy kontroverznými príspevkami, si na obálke svojho najnovšieho čísla robí posmešky z obyvateľov amerického štátu Texas, ktorý bojuje so záplavami spôsobenými hurikánom Harvey.

Orbán vyslovil niečo, po čom mnohým v Bruseli vybehne žila na čele. V rámci európskej solidarity pri

31.08.2017 20:07 Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa obrátil listom na predsedu Európskej komisie Jeana-Claudea Junckera, aby Európska únia v rámci európskej solidarity prispela Maďarsku polovicou na doterajšie náklady na ochranu južnej hranice pred migrantmi. V Budapešti to oznámil minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

Ruská FSB zachránila Moskvu pred masakrom. Militanti z IS chceli zajtra udrieť na civilistov. Naplán

31.08.2017 20:07 Príslušníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby zadržali dnes v Moskovskej oblasti dvoch predpokladaných členov džihádistickej skupiny Islamský štát , ktorí mali pláne spáchať 1. septembra teroristické útoky na civilistov v Moskve. Podľa FSB ide o dvojicu islamistov zo strednej Ázie, informovali o tom agentúry AP a DPA.

Klamstvo je základnou politickou zbraňou kotlebovcov. Uhrík bude stáť pred súdom, vyhráža sa Mičev

31.08.2017 20:07 Verejné ospravedlnenie, písomné ako v televízii TA3 a náhradu nemajetkovej ujmy vo výške jedno euro žiada kandidát na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Stanislav Mičev od poslanca Národnej rady SR a podpredsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Milana Uhríka. Ten mu odkazuje: "Ospravedlňovať sa určite nemienim."

Vážne varovanie nemeckého šéfa diplomacie: Severokórejská kríza môže spôsobiť viac obetí ako druhá s

31.08.2017 19:04 Ozbrojený konflikt súvisiaci s jadrovými zbraňami Severnej Kórey môže mať tragickejšie následky než druhá svetová vojna. V rozhovore pre noviny Aachener Zeitung, ktoré dnes citovala agentúra TASS, to uviedol nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel.

Prezident vyznamenal Milana Píku, člena západného odboja

31.08.2017 18:08 Prezident Andrej Kiska dnes udelil štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy brigádnemu generálovi Milanovi Píkovi, jednému z posledných žijúcich československých dôstojníkov, ktorí bojovali v britskom Kráľovskom letectve. Prezident udelil vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o demokraciu a ochranu ľudských práv a slobôd.

Ministerstvo školstva: Vzdelávacie programy pre deti so zdravotným znevýhodnením vstúpia do platnost

31.08.2017 18:08 Vzdelávacie programy pre deti so zdravotným znevýhodnením začínajú platiť už od 1. septembra 2017. Potvrdil to na stretnutí v Štátnom pedagogickom ústave štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák, ktorý na túto tému diskutoval s riaditeľom Štátneho pedagogického ústavu Ľudovítom Hajdukom a odborníkmi na problematiku vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením - detí s mentálnym, sluchovým, zrakovým, telesným postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou, autizmom a ďalšími pervazívnymi vývinovými poruchami, detí chorých a zdravotne oslabených, hluchoslepých, rovnako ako detí s viacnásobným postihnutím.

Teroru bude viac, hovorí analytik. Mnoho islamských teroristov pochádza aj z bohatých rodín

31.08.2017 18:08 Podľa analytika Jana Stehlíka z think tanku Evropské hodnoty sa musíme pripraviť na to, že budúci rok bude v Európe viac teroristických útokov. Uviedol to pre server Seznam.cz.

OĽANO: Aj rodičia osvojených detí si zaslúžia lepšiu sociálnu ochranu

31.08.2017 18:08 Náhradná starostlivosť a náhradné rodičovstvo sú pre štát veľmi dôležité. Tieto inštitúty treba podporovať a oceňovať, nie je dôvod naďalej znevýhodňovať túto skupinu poistencov, tvrdia poslankyne za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Erika Jurinová a Anna Verešová.

Ďalší pokus o znásilnenie v talianskom letovisku Rimini. Nahému Maročanovi zabránila v dovŕšení hroz

31.08.2017 18:08 V talianskom letovisku Rimini došlo v noci nadnes k ďalšiemu pokusu o znásilnenie. Už nahému páchateľovi, 34-ročnému Maročanovi, zabránili v dovŕšení činu policajti, informovala agentúra ANSA.

Kotleba konečne prehovoril! Chce ďalej šéfovať župe. Komentovať prieskumy je strata času. Hlúpe reči

31.08.2017 18:08 Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja a šéf strany ĽS-NS Marian Kotleba povedal, že by chcel ďalej pokračovať vo funkcii. Informoval o tom dnes na tlačovej besede v banskobystrickom sídle Ľudová strana Naše Slovensko .

VIDEO Brutálne zábery! Polícia zverejnila video šokujúcej šikany dievčaťa na východnom Slovensku

31.08.2017 17:11 Polícia dnes na svojom účte na sociálnej sieti Facebook zverejnila autentické video šikany z východného Slovenka. Prípad sa stal v piatok 25. augusta.