Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia
OĽaNO: Novela zákona o pravidlách voľby kandidátov na ústavných sudcov ignoruje požiadavky Benátskej

31.05.2018 23:03 Novelu zákona o pravidlách voľby kandidátov na ústavných sudcov považuje predseda hnutia OĽANO Igor Matovič za najdôležitejšiu tému dnešných dní. „Ústavný súd je posledná inštancia spravodlivosti. Aj keď nižšie inštancie rozhodnú, a niekomu mocnému sa toto rozhodnutie nebude pozdávať, bude stačiť, keď bude mať na Ústavnom súde svojich ľudí, a spravodlivosti bude zabránené,“ upozornil Matovič.

Ministerstvo školstva: Zasadala Rada pre konkurencieschopnosť - časť vesmír a výskum

31.05.2018 23:03 29. 5. predpoludním v Bruseli ministri diskutovali na tému „Budúcnosť vesmírnej politiky“. Slovenskú delegáciu na zasadnutí Rady pre konkurencieschopnosť viedla veľvyslankyňa Petra Vargová, zástupkyňa stáleho predstaviteľa SR pri EÚ. Hlavným bodom popoludňajšieho zasadnutia bola politická diskusia k výskumu a inováciám v kontexte budúceho viacročného finančného rámca.

Danko : Novinky pre návštevníkov Bratislavského hradu

31.05.2018 23:03 Kancelária NR SR už dlhodobo uvažuje o komplexnom digitálnom sprístupnení areálu Bratislavského hradu. Predpríprava už začala, a to pilotnou fázou spustenia wifi siete v Barokovej záhrade. Kancelária NR SR má pripravený aj návrh pokrytia celého areálu Bratislavského hradu WiFi, resp. návrhu umiestnenia budúcich možných IP kamier.

Izraelský premiér Netanjahu plánoval zaútočiť na Irán, prezradil bývalý šéf Mosadu

31.05.2018 21:30 Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v roku 2011 vydal armáde rozkaz, aby sa pripravila na útok na Irán. V rozhovore pre izraelskú televíziu Kešet, ktorý bude odvysielaný vo štvrtok večer, to povedal Tamir Pardo, bývalý šéf izraelskej tajnej služby Mosad, informuje agentúra AP.

Bizarný prípad sa zamotáva. Na Ukrajine oznámili meno podozrivého zo zosnovania "vraždy" novinára Ba

31.05.2018 19:30 Okresný súd v Kyjeve dostal žiadosť o vydanie príkazu na zadržanie podnikateľa Borysa Hermana, ktorého ukrajinská tajná služba SBU podozrieva zo zorganizovania vraždy ruského novinára Arkadia Babčenka.

Dánsky parlament zakázal nosenie buriek

31.05.2018 19:30 Dánsko sa vo štvrtok pridalo k niektorým európskym krajinám, ktoré sa rozhodli zakázať na verejnosti nosenie odevov zahaľujúcich tvár - vrátane moslimských buriek či nikábov.

Rusko podporilo Izrael v sýrskom spore s Iránom

31.05.2018 19:30 V Moskve vo štvrtok rokovali ministri obrany Ruska a Izraela, Sergej Šojgu a Avigdor Lieberman, informovala agentúra DPA.

Vláda podporila miliónom eur 61 projektov v obciach okresu Veľký Krtíš

31.05.2018 19:30 Po okresoch Lučenec a Poltár schválila vláda SR na štvrtkovom zasadaní vo Veľkom Krtíši jeden milión eur ako účelovú dotáciu aj pre tento okres. Peniaze sú určené na 61 projektov tamojších obcí, cirkví a občianskych združení.

Matka zavraždenej Glváčovi: Ukážte národu, čo vrahovia urobili s mojím dieťatkom. Poslanec zverejnil

31.05.2018 18:06 Poslanec strany Smer-SD Martin Glváč zverejnil na sociálnej sieti fotografie tela zavraždenej 19-ročnej študentky Ľudmily Cervanovej. Prípad únosu Cervanovej, ktorý sa skončil smrťou mladého dievčaťa, otriasol v polovici 70. rokov Československom a jej vrahov, považovaných za obete režimu, dlhé roky obhajovali aj známe osobnosti, proti ktorým sa teraz obrátil Glváč a na mušku si vzal prezidenta Andreja Kisku.

Kisku znepokojuje situácia v RTVS. Telefonoval s ministerkou

31.05.2018 18:06 Výpovede redaktorov sú podľa prezidenta SR Andreja Kisku ďalšou zlou správou pre kvalitu verejnoprávneho spravodajstva a dôsledkom napätej situácie v RTVS, ktorá sa nezlepšuje, ale, naopak, ešte zhoršuje. Informovalo o tom tlačové oddelenie prezidentskej kancelárie.

Lučanský by mal vysvetliť pôvod zdrojov, za ktoré kúpil nehnuteľnosti, požadujú liberáli

31.05.2018 18:06 Strana SaS žiada budúceho prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského, aby verejnosti vysvetlil pôvod zdrojov, za ktoré si kúpil nehnuteľnosti na Slovensku a v USA. Podľa strany tak má urobiť na základe relevantných listinných dôkazov.

Slovenské ministerstvo sa obulo do ruského veľvyslanca. Nehorázne zavádzal a klamal, píše analytik

31.05.2018 18:06 Slovenská diplomacia sa ostro ohradila voči vyjadreniam ruského veľvyslanca na Slovensku. Alexej Fedotov totiž povedal, že rozširovanie NATO je výsledkom „podvodu a klamstva“. To ministerstvo zahraničných vecí rázne odmieta a bezpečnostný analytik Jaroslav Naď v tomto prípade s postupom slovenskej diplomacie súhlasí.

Chorvátski policajti strieľali na mikrobus s utečencami. Dve deti sa zranili

31.05.2018 16:35 Dve deti utrpeli zranenia, keď príslušníci chorvátskej polície v meste Srb neďaleko hraníc s Bosnou a Hercegovinou strieľali na mikrobus s nelegálnymi migrantmi, ktorého vodič nerešpektoval ich výzvy na zastavenie. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

Ohlásený odchod časti redakčného tímu RTVS mrzí, chod spravodajstva však bude zabezpečený

31.05.2018 16:35 Predstaviteľov RTVS mrzí ohlásený odchod časti spravodajského tímu, ale rešpektujú ich slobodné rozhodnutie. Počas dvojmesačnej výpovednej doby sa vedenie spravodajstva bude naďalej snažiť trpezlivo im vysvetľovať hodnoty verejnoprávnosti.

O post prezidenta sa chce uchádzať aj Oskar Fegyveres, svedok únosu Kováča mladšieho

31.05.2018 16:35 Prezidentom SR by chcel byť aj Oskar Fegyveres, svedok únosu Michala Kováča mladšieho. Informuje o tom portál Noviny.sk s tým, že Fegyveres začína zbierať podpisy občanov. Aby mohol kandidovať, potrebuje ich minimálne 15.000.