Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Orbán reagoval na list Merkelovej k vracaniu migrantov: K žiadnej dohode nedošlo

30.06.2018 20:32 K žiadnej dohode medzi Maďarskom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou nedošlo, ide o bežnú "politickú kačicu", vyhlásil v sobotu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán pre agentúru MTI.

Trump zakazuje vstup do USA niektorým moslimom, sudcovia ho podporili. Ale opozícia už chystá útok z

30.06.2018 20:32 Ruka ruku umýva a Trumpov zákaz prežíva. „Ohromné víťazstvo pre ľud Ameriky,“ povedal Donald Trump. Americký najvyšší súd opäť rozhodol v prospech nariadenia, ktoré Trump vydal. Nie je to v ostatnom čase prvý- a zrejme ani poslednýkrát. So správou prišiel britský denník The Guardian.

Merkelovej imigračnú politiku podporilo na summite najmenej 14 štátov

30.06.2018 20:32 Nemecká kancelárka Angela Merkelová navrhuje, aby migrantov, ktorí boli zaregistrovaní v iných krajinách EÚ, ale dostali sa do Nemecka, umiestňovali v dočasných "zberných centrách".

Stret pre pochod LGBTI v koalícii naberá na obrátkach. Demokraticky zmýšľajúci politici nezvyknú dáv

30.06.2018 18:05 Verejný ochranca práv zastupuje všetkých občanov Slovenska. Demokraticky zmýšľajúci predstavitelia politických strán mu nemajú vo zvyku klásť ultimátum. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár v reakcii na vyjadrenie podpredsedu SNS Antona Hrnka, že národniari by neradi videli ombudsmanku Máriu Patakyovú na Dúhovom Pride. Hrnko Patakyovej pripomenul, že ombudsmanka bola do úradu zvolená aj hlasmi SNS.

USA, rozvraciate nám krajinu, tvrdí iránsky líder

30.06.2018 18:05 Iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí obvinil v sobotu Spojené štáty a ich spojencov z vyvolávania nepokojov v Iráne.

Macron sa teší, že Slovensko sa stáva predsedníckou krajinou V4

30.06.2018 17:03 O posilnení vzájomných vzťahov i hospodárskej spolupráci rokoval v sobotu slovenský premiér Peter Pellegrini v Elyzejskom paláci v Paríži s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Pellegrini deklaroval otvorenosť slovenskej vlády voči francúzskym argumentom pri reforme eurozóny. Témou ich rozhovorov bola aj klimatická politika.

Takže predsa... Babiš bude vládnuť s podporou komunistov

30.06.2018 17:03 Komunisti podporia menšinovú vládu hnutia ANO a Českej strany sociálnodemokratickej . V sobotu po skončení štvorhodinového rokovania širšieho vedenia strany to spravodajskému serveru iDNES.cz povedal komunistický poslanec Leo Luzar a neskôr potvrdil predseda strany Vojtěch Filip. Komunisti zdvihnú ruku pre vládu, neodídu teda zo sály. Vláda by sa mala opierať o 108 hlasov poslancov.

Hrabko jednoznačne: Protestom je koniec

30.06.2018 15:41 Na posledné júnové protesty iniciatívy Za slušné Slovensko prišlo v Bratislave len niekoľko tisíc ľudí, v Košiciach okolo dvoch stoviek a v Banskej Bystrici ešte menej. Podľa publicistu Juraja Hrabka to nebolo dané tým, že akcie boli plánované už v predprázdninovom čase, ale chýbajúcou centrálnou požiadavkou, konkrétnym cieľom, ktorý by mobilizoval verejnosť.

Slovensko je najrovnostárskejšia krajina v OECD

30.06.2018 15:41 Slovensko je najrovnostárskejšia krajina v rámci Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj . Podľa aktuálnej analýzy rozdelenia bohatstva v krajinách tohto zoskupenia vlastní 60 % najnižšie príjmových domácností v SR 26 % čistého bohatstva a 10 % najbohatších domácností 34 % bohatstva.

Predsedníctvo SR vo V4 nebude také nacionalistické ako maďarské, myslí si politologička

30.06.2018 14:34 Slovenské predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke , ktoré sa začína 1. júla, bude v porovnaní s maďarským skôr pragmatickejšie. Najväčšou výzvou budú rokovania o rozpočte eurozóny. V rozhovore pre TASR to uviedla maďarská politologička Edit Zgutová.

No to je pokrok! Rakúsky ústavný súd podporil uvádzanie tretieho pohlavia v dokladoch

30.06.2018 13:33 Rakúski občania, ktorí nie sú jednoznačne mužského alebo ženského pohlavia, majú právo požadovať zápis zodpovedajúceho údaju do tamojšieho centrálneho registra matričných údajov a súvisiacich dokladov. Rozhodol o tom v piatok rakúsky ústavný súd.

Štátna podpora pochodu LGBTI spustila stret v koalícii. Šírenie neoliberálnej genderovej ideológie,

30.06.2018 12:36 Slovenskej národnej strane sa nepáči, ak pochody ako Dúhový Pride podporujú štátne orgány. Strana by na podujatí, ktoré sa uskutoční v sobotu 14. júla v Bratislave, nerada videla osoby ako verejnú ochrankyňu práv Máriu Patakyovú a zástupcov jej úradu. Uvádza to podpredseda SNS Anton Hrnko v tlačovej správe, ktorú médiám poslala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

Výborná správa. Banda idiotov sa už nebude ďalej množiť, jasá ekonómka Šichtařová

30.06.2018 11:34 Ekonómka Markéta Šichtařová zajasala nad správou uverejnenou na serveri iDnes.cz. Podľa nej sa ľudia, ktorí sa hlásia k ekologickým antinatalistom, snažia planétu zachrániť tým, že nebudú ďalej plodiť deti. Tým podľa svojho názoru odľahčia aj tak dosť zaľudnenej planéte. Šichtařová túto skupinu označila za „bandu idiotov“.

Známu oscarovú herečku zatkli na proteste proti rozdeľovaniu migrantov

30.06.2018 11:34 Americká oscarová herečka Susan Sarandonová sa ocitla medzi takmer 600 ženami zatknutými na štvrtkovom okupačnom proteste pred budovou amerického Senátu. Informáciu s odvolaním sa na tvít samotnej Sarandonovej priniesla v piatok na svojom webe britská spravodajská stanica BBC.

Úrad vlády: Podpis Vyhlásenia k dohode o kolektívnych zmluvách v štátnej a vo verejnej službe na rok

30.06.2018 11:34 Na Úrade vlády SR v Bratislave zástupcovia vlády a sociálnych partnerov podpísali Vyhlásenie zástupcov sociálnych partnerov k dohode o kolektívnych zmluvách vyššieho stupňa v štátnej službe a vo verejnej službe na roky 2019 a 2020.