Rozšírené hľadanie
Piatok 24. Máj 2024 |
meniny má Ela
Meno nového českého ministra zahraničia môže byť známe po komunálnych voľbách

31.08.2018 23:01 Predstavitelia Českej strany sociálnodemokratickej ani dva mesiace po vymenovaní druhej vlády premiéra Andreja Babiša na piatkovom rokovaní jej predsedníctva nevyriešili problém, kto má viesť ministerstvo zahraničných vecí.

Existujú dôvody domnievať sa, že za vraždou Zacharčenka je Kyjev, reaguje Rusko

31.08.2018 21:30 Existujú dôvody domnievať sa, že za piatkovou vraždou najvyššieho predstaviteľa Doneckej ľudovej republiky Alexandra Zacharčenka je režim v Kyjeve. Pre agentúru TASS to uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Merkelová končí cestu po Afrike v Nigérii. Zamerala sa najmä na migráciu

31.08.2018 21:30 Nemecká kancelárka Angela Merkelová absolvovala v piatok v Nigérii stretnutie s tamojším prezidentom Muhammaduom Buharim. Nemecká politička končí v Lagose svoje trojdňové turné po trojici afrických štátoch - Senegal, Ghana a Nigéria - zamerané na posilnenie ekonomického rozvoja a riešenie problému ilegálnej migrácie, píše agentúra DPA.

PRIESKUM: V Česku pribúda ľudí veriacich v boha a peklo

31.08.2018 20:07 Česi nie sú zarytí ateisti, ktorým by bola otázka viery veľmi vzdialená, ako sa doposiaľ myslelo. Z najnovšieho výskumu sociológa Ladislava Rabušica z brnianskej Masarykovej univerzity totiž vyplýva, že pribúda ľudí, ktorí veria v boha a peklo. Vo štvrtok o tom informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

Generál Pavel sa za Zemanov výrok o vyhubení novinárov hanbí

31.08.2018 20:07 Český generál Petr Pavel odsúdil nedávny výrok prezidenta Miloša Zemana o tom, že sa českých novinárov ešte nepodarilo vyhubiť. Podľa tohto vysoko postaveného vojaka a donedávna predsedu Vojenského výboru Severoatlantickej aliancie sú takéto slová mimoriadne nepatričné. Na štvrtkové vyjadrenie českého generála počas odovzdávania cien Hanno Ellenbogenovej v Prahe upozornil v piatok server Hlídací pes.

Doneck pomstí tento zločin, zaznelo. Vedenie DĽR potvrdilo smrť Zacharčenka

31.08.2018 19:14 Vedenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky potvrdilo, že jej najvyšší predstaviteľ Alexandr Zacharčenko zahynul v piatok pri výbuchu v meste Doneck. Informovala o tom Donecká tlačová agentúra .

Nedostatok učiteľov na školách je fenoménom Bratislavy, hovorí Lubyová

31.08.2018 19:14 Pri počte učiteľov, ktorých je okolo 90.000, hľadajú školy viac ako 200 nových pedagógov. Nedostatok učiteľov je najmä fenomén Bratislavy, uviedla to v rozhovore pre TASR ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová .

Líder Doneckej ľudovej republiky Zacharčenko zahynul pri výbuchu

31.08.2018 18:11 Najvyšší predstaviteľ Doneckej ľudovej republiky Alexandr Zacharčenko zahynul v piatok pri výbuchu v meste Doneck. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj v miestnych bezpečnostných orgánoch.

Únia potvrdila, že 84 percent Európanov nechce striedanie zimného a letného času

31.08.2018 18:11 Európska komisia v piatok oficiálne zverejnila predbežné výsledky verejnej konzultácie o striedaní zimného a letného času v Európe. Podľa predbežných výsledkov sa za odstránenie zmeny času vyjadrilo 84 percent respondentov.

Juncker: Ak Trump zavedie clá na autá z EÚ, zareagujeme rovnako

31.08.2018 18:11 Európska únia zareaguje na akékoľvek americké clá uvalené na automobily vyrobené v Európe. Uviedol v piatok predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Tvrdé slová šéfa europarlamentu na adresu V4 neostali bez odozvy. Národniar Paška mu to poriadne vyt

31.08.2018 17:05 Vyhlásenie predsedu Európskeho parlamentu Antonia Tajaniho, že najväčším nepriateľom Talianska v súvislosti s migráciou sú členské krajiny Vyšehradskej štvorky, pobúrilo poslanca Jaroslava Pašku . Národniar označil Tajaniho vyjadrenie za pokus preniesť zodpovednosť za migračnú politiku celej EÚ na štáty V4. Paška sa obul aj do rezortu zahraničných vecí za to, že nereagovalo.

Primátorka Chemnitzu uistila cudzincov, že sa nemusia báť

31.08.2018 17:05 Primátorka Chemnitzu Barbara Ludwigová by rada uistila zahraničných turistov, študentov a investorov, že toto východonemecké mesto je pre nich naďalej bezpečné, a to i napriek násilným protestom krajnej pravice, ktoré sa konali v uplynulých dňoch. Uviedla to agentúra AP.

Líder AfD sa zastal protestov po ubodaní muža v Chemnitzi

31.08.2018 17:05 Spolupredseda pravicovopopulistickej strany Alternatíva pre Nemecko Alexander Gauland obhajoval v piatok protesty občanov mesta Chemnitz, ktoré vyvolal incident z minulej nedele, keď zrejme dvaja muži blízkovýchodného pôvodu dobodali na smrť 35-ročného Nemca. Ide podľa neho o legitímnu reakciu, ktorú treba vnímať oddelene od sprievodných prejavov pravicového extrémizmu, uviedla tlačová agentúra DPA citujúc z jeho vyjadrení pre ranný magazín verejnoprávnej televíznej stanice ZDF.

Bezpečnostná rada OSN varovala pred vypuknutím nového libanonsko-izraelského konfliktu

31.08.2018 17:05 Bezpečnostná rada OSN vo štvrtok upozornila na hrozbu vypuknutia nového konfliktu medzi Libanonom a Izraelom.

Mogheriniová vyzvala na väčšiu zodpovednosť v spore o migrantov

31.08.2018 15:02 Šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová vyzvala vo štvrtok členské štáty, aby prevzali "väčšiu zodpovednosť" za migrantov zachránených v Stredozemnom mori. Táto téma sa stala aj súčasťou agendy na aktuálnom zasadnutí ministrov obrany EÚ vo Viedni.