Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana
Tak toto Merkelovej vážne nevyšlo. Ide o varovanie či rovno o vzburu? Pýtajú sa v Nemecku

30.09.2018 21:01 Nemecká kancelárka Angela Merkelová utrpela ďalšiu porážku. Tentoraz jej však poníženie nepripravili voliči či politická konkurencia, ale vlastní stranícki kolegovia.

Najskôr vyrobíte z ľudí sociálne prípady, a potom im dáte sociálne balíčky, odkazuje vláde Krajniak

30.09.2018 20:02 Koalícia sa stále nedohodla na novej systémovej úprave platov poslancov, po ktorej volali už koncom minulého roka. Most-Híd chcel, aby systémové zmeny prišli čo najskôr. Hovorí, že mal snahu, aby nové pravidlá platili od 1. júla, čo ale koaliční partneri odmietli, a tak sú teraz na ťahu oni. Pre SNS je téma stále otvorená, Smer-SD TASR na otázky neodpovedal.

SNS: Osobitný odvod reťazcov bude nástroj na zvýšenie predaja a kvality slovenských potravín na domá

30.09.2018 20:02 Poslanci za Slovenskú národnú stranu predložili do Národnej rady SR zákon o osobitnom odvode obchodných reťazcov, aby sa v záujme spravodlivejšieho prerozdelenia vytvorili nové mechanizmy na podporu domáceho poľnohospodárstva a potravinárstva. Získané financie budú jedným z nástrojov na zabezpečenie trvalého dominantného postavenia domácich výrobcov na slovenskom trhu.

Všetci štyria obvinení v prípade vraždy Kuciaka idú do väzby

30.09.2018 19:02 Všetci štyria obvinení v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej - Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. a Alena Zs. idú do väzby. Rozhodol o tom v nedeľu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu , pracovisko Banská Bystrica. Tlmočníčka Alena Zs. má byť podľa medializovaných informácií objednávateľkou tohto trestného činu. Prokurátor sa k tomu nevyjadril.

Expert varuje: Rakúsko je centrom ruskej špionážnej politiky. To, že prišiel Putin ministerke na sva

30.09.2018 19:02 Bývalý šéf strategického odboru rakúskeho ministerstva obrany Gustav Gressel poskytol rozhovor serveru Aktuálně.cz. Povedal v ňom okrem iného, že Rakúsko je centrom ruskej špionážnej politiky v Európe. Ak o tom niekto pochybuje, môže sa pozrieť na svadbu rakúskej ministerky zahraničia Karin Kneisslovej. Putin na ňu rozhodne neprišiel náhodou.

Orbán má legitimitu vládnuť, hovorí ústavný právnik o obvineniach, ktoré proti Maďarsku vzniesla EÚ

30.09.2018 18:01 ROZHOVOR „Utečenci u nás vo väčšej miere nie sú. Zásadne k tomu však prispelo Maďarsko účinnou ochranou svojich hraníc. Tým chráni nielen seba, ale aj nás,“ uvádza v rozhovore pre Parlamentné listy právnik, vysokoškolský pedagóg a niekdajší rektor Vysokej školy Karla Engliša v Brne Zdeněk Koudelka. Orbán je podľa Koudelku „silný politik“, ktorý u voličov v Maďarsku opakovane víťazí, a tak má „legitímne právo vládnuť“. „Maďarsku sa predhadzuje, že jeho občania nie sú schopní sa správne rozhodnúť vo voľbách. Ide o typickú nadradenosť voči obyčajným ľuďom,“ hovorí Koudelka na konto disciplinárneho konania voči Maďarsku, ktorého začatie odhlasoval Európsky parlament.

Prísnejšie majetkové priznania ani Etický kódex zatiaľ do NRSR nepredložili

30.09.2018 18:01 Novela zákona o konflikte záujmov, ktorá má priniesť aj prísnejšie majetkové priznania verejných funkcionárov, stále nie je predložená do parlamentu. Právna norma by mala prísť aj s Etickým kódexom, ktorý nedávno predstavil kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan. Vravel, že oba návrhy by mohli prísť do parlamentu spolu a hovoril o októbri. Medzi predloženými návrhmi novela zákona nie je. Termín na predkladanie návrhov už vypršal.

Budú o nás daniari vedieť citlivé informácie?

30.09.2018 17:00 V júli dalo ministerstvo financií na pripomienkovanie novelu zákona o registračných pokladniciach, ktorý navrhuje Finančná správa. Podľa mimovládnej organizácie EISi sa dotkne aj zákazníkov a to tým, že by daniari mohli získať o nich citlivé informácie. Ministerstvo financií a Finančná správa to však popierajú.

Školy namiesto výberov robia nábory. Lubyová chce zmenu

30.09.2018 17:00 Ministerka školstva Martina Lubyová zvažuje zmenu systému financovania škôl. Hovorila o tom v diskusii RTVS O päť minút 12. Pripomenula, že v súčasnosti je financovanie viazané na počet žiakov, čo spôsobuje, že školy nerobia výberové konania, ale nábory. Vhodnejšie by sa jej zdalo viazať financovanie na počet tried.

Bugár: Povedal som Ficovi, aby nespomínal Sorosa a Sorosove deti, lebo sa otočím a odídem

30.09.2018 15:01 Politici by sa vo svojich vyjadreniach k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nemali hrať na prokurátorov a sudcov. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa na tom zhodli predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár a predseda opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár. Bugár zdôraznil, že nie je jedno, aký signál politici vysielajú, ani čo vysielajú médiá. Aj oni môžu podľa neho prispievať k nedôveryhodnosti polície.

Najbližšie hodiny by mohli ukázať, či si vraždu Kuciaka objednala obvinená Alena

30.09.2018 15:01 Najbližšie hodiny by mohli ukázať, či Alena Zs., obvinená v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, bola objednávateľkou dvojnásobnej úkladnej vraždy. V diskusii TV Markíza Na telo to pripustila bývalá prokurátorka Eva Mišíková.

PRIESKUM Preskupenie politických síl v Česku: Piráti druhí najsilnejší, komunisti na hranici zvolite

30.09.2018 15:01 Hnutie českého premiéra Andreja Babiša ANO potvrdilo aj v ďalšom septembrovom predvolebnom prieskume svoju nemennú pozíciu medzi voličmi. Vyplýva to z výsledkov prieskumu zverejneného v nedeľu, ktorý pre Českú televíziu spracovala agentúra Kantar TNS.

Trump o Kim Čong-unovi: Napísal mi naozaj krásne listy a máme sa radi

30.09.2018 15:01 Americký prezident Donald Trump sa v sobotu pozitívne vyjadril ohľadom vzťahu so severokórejským lídrom Kim Čong-unom, informovala agentúra AP. Podľa agentúry Trump vyhlásil, že v minulosti medzi nimi prebehla ostrá výmena názorov; teraz sa však majú radi.

Galko a Tomáš si nič nedarovali: Fico patrí k organizovanému zločinu. Nie, to SaS patrí k organizova

30.09.2018 13:01 Zadržanie a obvinenie podozrivých v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je len prvý krok. Treba im dokázať vinu, odhaliť objednávateľa a motív. Zhodli sa na tom v diskusnej relácii TA3 V politike poslanci Národnej rady SR - podpredseda SNS Jaroslav Paška, poslanec Smeru-SD Erik Tomáš, podpredseda SaS Ľubomír Galko a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak.

Dnešné generácie nespoznali krutosť vojny, história sa však stále opakuje, hovorí vyšetrovateľ Medzi

30.09.2018 13:01 Myslím si, že ľudia sa nedokážu poučiť z histórie. Vždy si povieme, že sme v inej situácii, ale história sa stále opakuje. Teraz je niekoľko generácií, ktoré žijú v mieri, nespoznali krutosť vojny a nedokážu si asi uvedomiť alternatívu, ktorá znamená vyvražďovanie susedov. Pre TASR to v sobotu v Bratislave uviedol bývalý vyšetrovateľ Medzinárodného trestného tribunálu pre bývalú Juhosláviu Vladimír Dzuro, ktorý prispel k objasneniu vojnových zločinov v severovýchodnom Chorvátsku i západnej Bosne.