Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Zo zákulisia uniklo meno Junckerovho nástupcu. Babiš: Neviem, či je Sorosov človek

30.06.2019 19:11 Kandidát európskych socialistov Holanďan Frans Timmermans by sa mal podľa zákulisných informácií stať novým predsedom Európskej komisie . Na základe vyjadrení vysokopostavených diplomatov o tom v nedeľu informovala agentúra Reuters.

Pozor na sofistikované formy migrácie osôb z rizikových krajín, varuje SIS

30.06.2019 16:31 Aj v roku 2018 na území SR pretrvávali snahy občanov z rizikových krajín o zneužitie legálnych spôsobov vstupu na územie SR. O individuálnych prípadoch takéhoto konania Slovenská informačná služba informovala externých príjemcov zo zákona. Píše sa to v odtajnenej časti Správy o činnosti SIS za minulý rok, ktorá bola v piatok zverejnená na jej internetovej stránke.

Pellegrini poslancom: Niekedy sa fakt čudujem. Dospelý, s primeraným vzdelaním, vo vysokej funkcii a

30.06.2019 15:02 Premiér Peter Pellegrini by bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka na oslavy SNP nepozýval. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Samotné návštevy východných partnerov však podľa Pellegriniho nemôžu byť vnímané ako odklon slovenského zahraničnopolitického smerovania.

Danko vyslal Mostu jasný signál: Pohrozil odchodom z koalície

30.06.2019 13:42 Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej DAnko bol hosťom v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

Luxusné hodinky, drahé autá, nehnuteľnosti: Takéto majetky priznali vládni politici

30.06.2019 12:06 Najviac z členov vlády v minulom roku zarobil minister životného prostredia László Sólymos , a to 332.322 eur. Druhý najvyšší príjem vo výške 72.758 eur preukázal minister obrany Peter Gajdoš , tretí vo výške 69.487 eur exminister financií Peter Kažimír. Nasleduje podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši s príjmom 59.036 eur. Vyplýva to z ich majetkových priznaní, ktoré sú zverejnené na webstránke Národnej rady SR.

Matovič neskrýval zhnusenie z transparentu na banskobystrickom Pride

30.06.2019 12:06 Podujatie #Pride#BB 2019 - Prechod na rovnosť. To bol názov akcie, ktorá sa túto sobotu konala v Banskej Bystrici. Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič v tejto súvislosti kriticky poukázal na jeden transparent, ktorý účastníci pochodu niesli.

Vojna? Kolaps. A oni to vedia. Tereza Spencerová naliehavo o posledných krokoch USA. Viac horúco ako

30.06.2019 10:35 OKNO DO SVETA TEREZY SPENCEROVEJ Spojené štáty vykonali niekoľko simulácií vojenskej akcie proti Iránu a vždy im z toho vyšlo, že blokáda Hormuzského prielivu by vyradila 20 percent svetovej produkcie ropy a spôsobila by kolaps svetového finančného systému, uvádza analytička Tereza Spencerová v rámci pravidelného zhrnutia udalostí z ostatných dní na Parlamentných listoch. Bude horúco? Ešte viac? A čo Sýria?

Publicista: Krok Sulíka bol pokútny. Ak niečo nevymyslí, končí. Na koni je niekto iný

30.06.2019 01:04 Prečo sa Progresívne Slovensko a Spolu-OD odmietli zúčastniť okrúhleho stola organizovaného Zlaticou Kušnírovou a Igorom Matovičom? Čo pokútne urobil Richard Sulík a prečo môže byť novela volebného zákona v rozpore s ústavou? Aktuálnu politickú situáciu ostatných dní komentuje publicista Juraj Hrabko.

Extrémisti vlani na Slovensku posilňovali svoj politický a spoločenský vplyv, píšu ´siskári&ac

29.06.2019 21:02 Monitoring zo strany slovenskej tajnej služby a následné informovanie o podozreniach z páchania extrémistických trestných činov predstaviteľov a sympatizantov slovenskej pravicovo-extrémistickej scény prispeli k vzneseniu viacerých obvinení voči členom PEX. Uvádza sa to v odtajnenej časti Správy o činnosti Slovenskej informačnej služby za minulý rok, ktorá bola v piatok zverejnená na oficiálnej internetovej stránke spravodajskej služby.

Bude SMK spolupracovať so Smerom? Maďari to formulovali takto

29.06.2019 18:36 Republiková rada Strany maďarskej komunity rokovala v sobotu v Trsticiach. Okrem zhodnotenia výsledkov volieb do Európskeho parlamentu bola hlavnou témou zasadnutia príprava na budúcoročné voľby do Národnej rady SR.

PRIESKUM Kto volí PS, Smer či ĽSNS? Takto vyzerali kľúčové skupiny voličov strán v eurovoľbách

29.06.2019 17:30 Slováci v májových voľbách do Európskeho parlamentu volili rovnaké strany, aké by volili v iných typoch volieb. Dlhodobejšia väzba na stranu bola tiež pre väčšinu rozhodujúcim dôvodom volebného rozhodnutia. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu agentúry Focus. Ten zároveň zistil významné rozdiely v zložení voličov jednotlivých strán.

SIS o vražde Kuciaka a jeho partnerky: Rozpracovali aktivity dotknutých osôb

29.06.2019 17:30 Ekonomická kriminalita, často spojená s korupciou – podvody s dotáciami, colné a daňové podvody, pašovanie a zmanipulované verejné obstarávania, patrí medzi hlavné zdroje príjmov organizovaného zločinu na Slovensku.

Platil si farmár na protestoch komparzistov? Bolo to mediálne divadlo, upozorňuje agrorezort

29.06.2019 14:36 Agrorezort je znepokojený zo zistení košického denníka Korzár, ktorého investigatívni novinári odhalili, že na protestoch farmárov vystupovali komparzisti platení agropodnikateľom Františkom Oravcom. „Farmárske protesty“ tak boli v skutočnosti platenou mediálnou akciou agropodnikateľa Oravca, ktorý figuruje aj v závažnej kauze nedovoleného ozbrojovania a objednávania nástražných systémov na konkurenciu, v ktorej rozsudok vydal Okresný súd v Košiciach.

Hlina: Tu kábel, tam kábel. Sme v mori politologického šialenstva

29.06.2019 13:32 ROZHOVOR Pitoreskné zoskupenie Sme rodina by už mohlo skončiť, my za nimi slzu nevyroníme, hovorí o situácii v opozícii predseda KDH Alojz Hlina. A čo si myslí o nových stranách? Je to tu samý tu kábel, smeje sa šéf kresťanských demokratov, podľa ktorého Andrej Kiska nemá potenciál doniesť opozícii „nové“ hlasy...

SIS: Rusi s diplomatickým krytím sa pokúšali preniknúť do orgánov štátnej správy

29.06.2019 12:02 Činnosť ruských spravodajských služieb bola vlani namierená proti chráneným záujmom Slovenska ako člena Európskej únie a Severoatlantickej aliancie . Vyplýva to zo Správy o činnosti Slovenskej informačnej služby za rok 2018.