Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce
Tóth odmieta prísť vypovedať. Prečo? Šanta navrhuje predviesť ho políciou

31.07.2019 23:33 AKTUALIZOVANÉ Peter Tóth dnes nepríde svedčiť pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze zmeniek televízie Markíza. Senátu sa ospravedlnil „netradičnou formou“, zverejnením stanoviska na webovej stránke, ktorú spravuje, datel.sk. Na začiatku pojednávania prokurátor Ján Šanta navrhol, aby Tótha pred súd predviedla polícia. Advokát Markízy Daniel Lipšic je za výsluch telemostom.

Beštiálne vyčíňanie migranta vo Frankfurte má dohru: Toto chce Seehofer

31.07.2019 22:15 Nemecký minister vnútra Horst Seehofer požaduje viac financií pre Spolkovú políciu. Informoval o tom v stredu denník Die Welt.

Johnson sa stretol s lídrami severoírskych strán

31.07.2019 22:15 Nový britský premiér Boris Johnson sa v stredu počas svojej prvej návštevy Severného Írska v tejto funkcii stretol so zástupcami piatich severoírskych politických strán, aby s nimi prerokoval možnosti sfunkčnenia tamojšej vlády, ako aj proces odchodu Británie z EÚ. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Hrozí prepúšťanie ľudí, varuje asociácia zastupujúca firmy na Slovensku

31.07.2019 21:10 Asociácia priemyselných zväzov považuje návrh ministerstva práce na zvýšenie minimálnej mzdy na 580 eur za neprimeraný. Upozorňuje na zhoršené prognózy vývoja ekonomiky.

Ako to dopadne s novelou tlačového zákona? Jarjabek to vidí takto

31.07.2019 21:10 Novela tlačového zákona, ktorou by sa malo znovu zaviesť právo na odpoveď pre verejných činiteľov, nemusí byť prerokovaná ani na septembrovej schôdzi parlamentu. Vyplýva to z vyjadrení predkladateľa návrhu Dušana Jarjabka . Pre TASR povedal, že návrh zatiaľ nemá podporu v koalícii. Jarjabek nevie, aká bude v koalícii situácia, ani vzhľadom na to, že čoskoro vyprší platnosť koaličnej zmluvy.

Rusko zmarilo teroristický útok, zatkli členov Islamského štátu

31.07.2019 21:10 Ruské bezpečnostné zložky zmarili teroristický útok na infraštruktúrne zariadenie v Tatársku v Povolžskom federálnom okruhu a zatkli dvoch jeho predpokladaných organizátorov, členov džihádistickej organizácie Islamský štát . Informovala o tom v stredu Federálna bezpečnostná služba .

Ako to vyzerá s Kočnerom a Ruskom? Toto ukázal šesťdňový megaproces

31.07.2019 20:01 Senát Špecializovaného trestného súdu prerušil hlavné pojednávanie vo veciach údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti po šiestich dňoch. Pokračovať bude v septembri aj s obžalovaným Marianom Kočnerom v Ústave na výkon väzby Bratislava. Tam súd predvedie aj svedka Petra Tótha.

Vyhlásili celoeurópske pátranie po väzňovi, ktorý ušiel v Nemecku

31.07.2019 20:01 Orgány v Nemecku vyhlásili celoeurópske pátranie po trestancovi, ktorý opustil jednu z tamojších väzníc na priepustku a po vypršaní vymedzeného času sa nevrátil. Oznámil to v stredu policajný hovorca v meste Freiburg, ktorého cituje agentúra DPA.

Most podporí ústavný zákon o reforme nemocníc

31.07.2019 20:01 Poslanecký klub Most-Híd víta krok ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej , ktorým predložila návrh ústavného zákona o reforme nemocníc, tzv. stratifikácii, do medzirezortného pripomienkového konania. "Za nás sme pripravení naďalej rokovať a zámer stratifikácie podporujeme," uviedla v stredu pre TASR tajomníčka poslaneckého klubu Agnesa Tóthová.

Putin nariadil armáde zapojiť sa do hasenia požiarov

31.07.2019 20:01 Ruský prezident Vladimir Putin nariadil ministerstvu obrany, aby sa zapojilo do hasenia požiarov na Sibíri a Ďalekom východe. Informoval o tom v stredu Kremeľ.

Pri dobrovoľných dražbách nastanú zmeny. Rezort spravodlivosti prichádza s novelou

31.07.2019 20:01 Dobrovoľné dražby by po novom mali vykonávať iba správcovia konkurznej podstaty. Navrhuje sa to v novele zákona z dielne Ministerstva spravodlivosti SR. Opatrením chce zabezpečiť lepšiu kontrolu dražieb. Návrh je momentálne v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

SNS hovorí Smeru áno, zadarmo to však nebude

31.07.2019 18:05 Koaličná SNS súhlasí s návrhom Smeru-SD stanoviť výšku minimálnej mzdy tak, aby predstavovala najmenej 60 % z priemerného zárobku v národnom hospodárstve za predchádzajúci kalendárny rok.

Nemecká organizácia zachránila opäť desiatky migrantov

31.07.2019 18:05 Členovia nemeckej humanitárnej organizácie Sea-Eye zachránili v stredu ráno v časti Stredozemného mora pri pobreží Líbye 40 migrantov, ktorí sa plavili na gumovom člne. Záchrana sa uskutočnila "približne 30 míľ" od líbyjského pobrežia, povedal v Ríme pre tlačovú agentúru DPA hovorca organizácie Gorden Isler.

Radičová vypovedala na NAKA, vypočúvali aj Šebeja: To smrdelo k nebesiam

31.07.2019 16:34 Expremiérka Iveta Radičová vypovedala v stredu na Národnej kriminálnej agentúre v súvislosti s podozrením z kupovania hlasov poslancov pri voľbe generálneho prokurátora z roku 2010.

Do Iránu chodiť nemusíte, odkázal Pompeovi iránsky minister

31.07.2019 16:34 Ako pokrytecké gesto odmietol Irán ponuku ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea navštíviť Iráncov a prehovoriť k nim, píše agentúra AP.