Rozšírené hľadanie
Streda 8. Máj 2024 |
meniny má Ingrida
Sulík nás vymenil. SaS nemá šancu vo voľbách, tvrdí Galko s Rajtárom

30.09.2019 18:10 Platforma Demokratické jadro SaS predloží na nominačný snem SaS vlastný návrh kandidátky. Návrh predsedu strany Richarda Sulíka označili za rozčesnutie strany. Predstavitelia platformy o tom informovali na pondelkovom brífingu. Podpredseda strany Ľubomír Galko odmietol tvrdenia, že by po voľbách opustili poslanecký klub SaS a ohrozili tak jeho stabilitu. Na sobotňajšom sneme chcú diskutovať aj o budúcnosti strany a kompromise.

Šefčoviča grilovali v europarlamente. O veľký rozruch sa postaral Bilčík zo Spolu

30.09.2019 18:10 Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič neunikol počas pondelňajšieho vypočúvania pred poslancami Európskeho parlamentu ani "nepríjemným" otázkam. Slovenský europoslanec Vladimír Bilčík mu pripomenul určitú názorovú nekonzistentnosť počas výkonu jeho funkcie v Bruseli a počas marcovej prezidentskej kampane na Slovensku.

Truban môže mať problémy. Sú v tom drogy. Na ťahu je polícia

30.09.2019 16:34 Polícia sa zaoberá výrokmi lídra mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michala Trubana o drogách, ktoré mali zaznieť na konferencii Manager Expo v roku 2012. Potvrdila to pre TASR s tým, že prijala trestné oznámenie a vec momentálne preveruje. Na to, že tento prípad rieši aj polícia, upozornil v pondelok denník Nový Čas vo svojom vydaní. Denník N zas v polovici augusta poukázal na samotné video z konferencie.

AKTUALIZOVANÉ: Silný vietor zabil 14-ročné dievča, ďalšie deti sú zranené

30.09.2019 14:35 Silný vietor, v dôsledku ktorého padol strom, zabil v Nitre 14-ročné dievča a zranil ďalšie dve deti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti a zároveň ju potvrdila pre TASR. Tragédia sa stala na cyklistickej ceste na nábreží rieky za futbalovým štadiónom pod Zoborom, žiaci základnej školy tam boli na prechádzke.

VIDEO: Exprezidenta Kisku budú operovať

30.09.2019 14:35 Exprezident Andrej Kiska podstúpi v utorok zákrok v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Tvrdý odkaz Kiššovej Sulíkovi: Na kandidátku pôjdem, ale...

30.09.2019 14:35 Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová nebude na kandidátke SaS, ak na nej nebudú "kľúčoví saskári". Uviedla to na sociálnej sieti v reakcii na Sulíkov návrh kandidátky, ktorý predstavil na pondelkovej tlačovej konferencii.

VIDEO Sulík predstavil svoj návrh kandidátky: Nicholsonová dvojkou, trojka je rezervovaná

30.09.2019 12:38 Predseda SaS Richard Sulík predstavil svoj návrh kandidátky strany do parlamentných volieb.

Hlavní aktéri ešte nezaspievali. Bezpečnostný analytik reaguje aj na zadržanie policajtov v kauze Ko

30.09.2019 11:05 ROZHOVOR Horúca jeseň je pred nami a kauza Kočner je ešte ďaleko pred svojím vrcholom – aj to si myslí bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. „Občania očakávajú, že padnú v tejto rulete tie najvyššie čísla,” uviedol Zábojník pre ParlamentnéListy.sk. S bývalým šéfom Úradu na ochranu ústavných činiteľov sme riešili aj to, že bývalý premiér Robert Fico je stále štátom chránenou osobou.

Hrnko kritizuje a pýta sa: Už úplne stratili zdravý rozum. Odkiaľ sa budú brať spermie?

30.09.2019 11:05 To, že vo Francúzsku dolná komora parlamentu prijala zákon umožňujúci lesbám a slobodným ženám podstúpiť umelé oplodnenie pomocou spermií od darcov, pobúrilo poslanca SNS Antona Hrnka. A hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti sa rečnícky pýta, či budeme mať plemenných mužov.

Boj o Zemana? Divadlo. Ale aj slová uznania. Erik Best prekvapil

30.09.2019 08:03 Greta časom zmizne, svoju úlohu už splnila a jej vnímanie začína prechádzať do fázy výsmechu. Je o tom presvedčený politický analytik Erik Best. Ten pre Parlamentné listy zhodnotil aj vystúpenie českého premiéra v OSN a otvorene povedal, že mu neverí, keď hovorí, že by odmietol abolíciu. Prerokúvanie žaloby v Poslaneckej snemovni proti prezidentovi Zemanovi bolo podľa jeho slov totálne divadlo, ale malo jeden kladný prínos.

Šéf Čapího hnízda: Tá kauza sa nás zásadne dotkla. Čapí hnízdo však nie je žiadny problém a už vôbec

30.09.2019 01:09 ROZHOVOR „Keď už to spomínate, tak si osobne myslím, že farma Čapí hnízdo nie je žiadny problém a už vôbec nie pána premiéra Babiša. Zatiaľ čo inde by boli na počin, akým je farma Čapí hnízdo, hrdí, tak v Českej republike stále niektorí ľudia používajú farmu ako zámienku, ako pánovi Babišovi znepríjemniť jeho pôsobenie v politike. To je celé,“ povedal nám v rozhovore František Šlingr, člen predstavenstva spoločnosti IMOBA, ktorá prevádzkuje Čapí hnízdo.

Danko: Toto mi smeráci musia vysvetliť. Na koaličnej rade sa budem pýtať

29.09.2019 18:31 Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko chce na najbližšej koaličnej rade počuť od Smeru-SD vysvetlenie, aké je ich stanovisko k reforme nemocníc a tiež, aký je finálny návrh stratifikácie. SNS odmieta rušenie štátnych nemocníc a poukazuje na to, že reforma išla do vlády, hoci premiér Peter Pellegrini nemal jednotný mandát od Smeru-SD.

HLINA: Matovičovi nevychádzajú prieskumy, robí zúfalé kroky

29.09.2019 16:34 Spojenie hnutia OĽaNO s maďarskou stranou SMK do parlamentných volieb je správne. Myslí si to líder hnutia Igor Matovič. Predseda KDH Alojz Hlina naopak v tejto súvislosti tvrdí, že "Matovič takto položí Maďarov na zem." Obaja to uviedli v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

Remišová: Vďaka Kiskovi nie je Fico prezident. Očakávam tvrdé útoky

29.09.2019 15:08 Mimoparlamentná strana Za ľudí očakáva útoky voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi v súvislosti s daňovými kauzami, ktoré ešte stále nie sú doriešené. Povedala to poslankyňa a podpredsedníčka novovzniknutej strany Za ľudí Veronika Remišová v nedeľňajšej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Orbánova strana Fidesz si na zjazde zvolí vedenie

29.09.2019 15:08 Na 28. zjazde maďarskej vládnej strany v Budapešti, ktorý sa začal v nedeľu predpoludním, zvolí 1809 delegátov vedenie strany, informovala agentúra MTI.