Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila
Kollár: Treba vymeniť akcionárov. Inak je nepodstatné, či je na čele Smeru Fico, alebo Pellegrini

31.05.2020 19:01 Ak má v budúcnosti mať Smer-SD voličský i koaličný potenciál, budeme musieť hovoriť o tom, či by strana nemala zmeniť lídra. V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásil poslanec Národnej rady SR a podpredseda Smeru-SD Peter Žiga.

Pellegrini: Konflikt v Smere by sa mal rozhodnúť do leta. Vybrať by mali voliči

31.05.2020 19:01 Konflikt v Smere-SD je už na stole dlho a javí sa, že v strane nenachádzame jednotný jazyk. V nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza to vyhlásil podpredseda parlamentu a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini. Svoj odchod zo strany nevylúčil. Myslí si, že možno najférovejšie bude, ak si voliči vyberú, aký typ politiky chcú mať.

Pellegrini: Konflikt v Smere je už dlho. Rozhodnúť by sa malo do leta

31.05.2020 17:30 Konflikt v Smere-SD je už na stole dlho a javí sa, že v strane nenachádzame jednotný jazyk. V nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza to vyhlásil podpredseda parlamentu a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini. Svoj odchod zo strany nevylúčil. Myslí si, že možno najférovejšie bude, ak si voliči vyberú, aký typ politiky chcú mať.

NAŽIVO VIDEO Loď Crew Dragon sa úspešne pripojila k ISS

31.05.2020 17:30 Vesmírna loď Crew Dragon americkej súkromej spoločnosti SpaceX sa v nedeľu úspešne pripojila k Medzinárodnej vesmírnej stanici . Informovala o tom agentúra AP.

Pellegrini Krajniakovi: Šanta, Žilinka či Špirko ako generálny prokurátor? Na jednom z nich sa vieme

31.05.2020 16:00 Vládna koalícia hnutí a strán OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa dohodla, že nebude mať spoločného kandidáta na funkciu generálneho prokurátora. V nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza to povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak s tým, že to bude na slobodnom posúdení a hlasovaní poslancov Národnej rady SR.

Pellegriniho strana by dosiahla podporu 21,4 percenta

31.05.2020 16:00 V prípade vzniku politickej strany súčasného podpredsedu parlamentu a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho by táto strana získala podporu 21,4 percenta voličov. Umiestnila by sa tesne za hnutím OĽaNO, ktoré by skončilo prvé s podporou 21,8 percenta hlasov. Strana Smer-SD skončila tretia s 9,6 percenta. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra Focus pre TV Markíza na vzorke 1011 respondentov od 14. do 21. mája. Výsledky prieskumu televízia prezentovala v nedeľnej relácii Na telo.

Pellegriniho strana by dosiahla podporu 21,4%

31.05.2020 14:46 V prípade vzniku politickej strany súčasného podpredsedu parlamentu a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho by táto strana získala podporu 21,4 percenta voličov. Umiestnila by sa tesne za hnutím OĽaNO, ktoré by skončilo prvé s podporou 21,8 percenta hlasov. Strana Smer-SD skončila tretia s 9,6 percenta. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra Focus pre TV Markíza na vzorke 1011 respondentov od 14. do 21. mája. Výsledky prieskumu televízia prezentovala v nedeľnej relácii Na telo.

Podporí Maďarič Pellegriniho?

31.05.2020 11:19 Rozkol v SMER-e, keď podpredseda Peter Pellegrini, adresoval výzvu predsedovi strany Robertovi Ficovi, aby odstúpil, dal priestor na dohady o budúcom spojenectve Pellegriniho a Druckera. Ako na aktuálnu situáciu reaguje bývalý minister kultúry, tiež odídenec zo Smeru Marek Maďarič?

Budaj chystá audit. Pre rekonštrukciu gabčíkovských komôr. Pri korupcii by to vraj nevyzeralo pravde

31.05.2020 11:19 Verejná súťaž na obstarávanie modernizácie plavebných komôr na vodnom diele Gabčíkovo nemusela byť v súlade so zákonom. Minister životného prostredia Ján Budaj pre takéto podozrenie vykoná rezortný audit v štátnom podniku Vodohospodárska výstavba. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia SR. Prípadom sa už podľa jeho slov zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní.

Analytici: Obchody zatvorené v nedeľu? Tržby sa presunú na iný deň. Zníži sa potreba zamestnancov

31.05.2020 11:19 Nedele sú najslabšie nákupné dni. Aj preto pravdepodobne Slováci nemali problém zvyknúť si na nedeľné zatvorenie prevádzok počas koronakrízy. Prieskumy naznačujú, že mnohí by na tom nič nemenili ani po návrate do bežného života. Pre ekonomiku štátu, najmä v čase, keď je potrebný reštart, to však podľa analýzy môže znamenať ranu.

Budaj chystá audit. Kvôli rekonštrukcii gabčíkovských komôr. Pri korupcii by to vraj nevyzeralo prav

31.05.2020 09:46 Verejná súťaž na obstarávanie modernizácie plavebných komôr na vodnom diele Gabčíkovo nemusela byť v súlade so zákonom. Minister životného prostredia Ján Budaj pre takéto podozrenie vykoná rezortný audit v štátnom podniku Vodohospodárska výstavba. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia SR. Prípadom sa už podľa jeho slov zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní.

Harabin: Nevylučujem návrat. Je desivé ako Fiačan a Pčolinský zdemolovali cez súdnictvo štát. Ešte L

31.05.2020 09:46 Najkontroverznejší sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin nevylučuje, že sa do talára vráti. “Teraz sa ale venujem môjmu youtube kanálu,” vyhlásil v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk. Je podľa neho desivé ako predseda Ústavného súdu Fiačan a šéf SIS Pčolinský zdemolovali súdnictvo a právny štát. V rozhovore rieši aj zmenu zákona, podľa ktorej by sa generálnym prokurátorom mohol stať Daniel Lipšic. “Ak sa mu nepodarí zastaviť Kiskovo trestné stíhanie ako právnikovi, zastaví ho rovno ako generálny prokurátor,” vyhlásil Harabin.

PRIAMY PRENOS, VIDEO, FOTO Začala nová éra dobývania vesmíru! Súkromná vesmírna loď Crew Dragon odšt

31.05.2020 08:39 Nová éra letov do vesmíru odštartovala! Vesmírna loď Crew Dragon spoločnosti SpaceX s dvoma kozmonautami NASA - Robertom Behnkenom a Douglasom Hurleyom v sobotu odštartovala z Mysu Canaveral na americkej Floride.

Minister Korčok: Krízu treba premeniť na šancu. Slovensko môže vyjsť z koronakrízy silnejšie

31.05.2020 00:09 Slovensko môže vďaka finančnej pomoci zo strany Európskej únie vyjsť z koronakrízy možno ešte silnejšie a má šancu zmodernizovať krajinu vo viacerých oblastiach. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to vyhlásil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok . Reagoval tak na návrh Európskej komisie, ktorá chce balíkom vo výške 750 miliárd eur prispieť k záchrane európskeho hospodárstva po koronakríze.

PRIAMY PRENOS, VIDEO, FOTO Súkromná vesmírna loď Crew Dragon spoločnosti SpaceX odštartovala k ISS.

30.05.2020 22:41 Vesmírna loď Crew Dragon spoločnosti SpaceX s ľudskou posádkou v sobotu odštartovala z Mysu Canaveral na americkej Floride. Informovala o tom agentúra AP.