Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Tip na výlet: Baťov kanál – zábava pre deti aj dospelých

31.08.2019 22:44 Hoci leto končí, stále sa nájde viac než dosť atrakcií, ktoré možno navštíviť. Z redakcie sme zašli na Baťov kanál, kde viacero spoločností ponúka na prenájom motorové člny a malé kajutové lode pre jednodenné plavby, ale aj vybavenejšie kajutové lode pre viacdenné plavby. Baťov kanál – Prístav v Skalici Najmä v lete je ten čas, kedy netreba sedieť The post Tip na výlet: Baťov kanál – zábava pre deti aj dospelých appeared first on DigitalPortal.sk.

Úrady budú môcť dešifrovať konverzáciu zo Signalu

31.08.2019 19:00 Signal je mobilná aplikácia určená na šifrovanú komunikáciu. Vďaka end-to-end šifrovaniu používateľom zaručuje, že nikto okrem odosielateľa a príjemcu nebude môcť čítať alebo odpočúvať ich konverzáciu. Potencionálny útočník si tak nevystačí ani s rôznymi formami man-in-the-middle útokov. Informoval o tom Cybersec. Aplikácia tiež na rozdiel od svojich konkurentov z Apple, Microsoftu alebo Telegramu nesynchronizuje a The post Úrady budú môcť dešifrovať konverzáciu zo Signalu appeared first on DigitalPortal.sk.

Juhoamerický malvér skončil, už nebude dolovať kryptomeny

31.08.2019 13:00 Výskumný tím bezpečnostnej spoločnosti Avast v spolupráci s francúzskym Centrom boja proti kyberkriminalite odhalil a zastavil nebezpečný malvér, ktorý v Južnej Amerike napádal počítače s operačným systémom Windows. Retadup inštaloval na zariadenia svojich obetí dodatočný malvér na ťaženie kryptomeny Monero, v niektorých prípadoch aj ransomvér Stop alebo nástroj na kradnutie hesiel Arkei. Informoval o The post Juhoamerický malvér skončil, už nebude dolovať kryptomeny appeared first on DigitalPortal.sk.

Astronautka je podozrivá z trestného činu vo vesmíre

28.08.2019 20:15 NASA údajne vyšetruje obvinenie, že astronautka na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice neoprávnene vstúpila do bankového účtu svojej bývalej manželky. Ak sa podozrenie potvrdí, išlo by o prvé obvinenie z trestnej činnosti z vesmíru. Informoval o tom Cybersec. Pred niekoľkými dňami New York Times informoval, že astronautka Anne McClainová vyšetrovateľom povedala, že počas šesťmesačnej misie na The post Astronautka je podozrivá z trestného činu vo vesmíre appeared first on DigitalPortal.sk.

Prieskum: Ako zasiahol ransomvér slovenské firmy?

27.08.2019 12:31 Tretina firiem a úradov na Slovensku už zažila útok ransomvérom a pätina priznala neautorizovaný prístup k dátam. Hoci slovenské firmy čelia rôznorodým kybernetickým útokom, viac ako štvrtine z nich v uplynulých dvoch rokoch rozpočet na bezpečnosť IT klesal. Firmy a verejné organizácie na Slovensku čelia celej plejáde kybernetických útokov a to vo väčšom rozsahu, ako by The post Prieskum: Ako zasiahol ransomvér slovenské firmy? appeared first on DigitalPortal.sk.

Ministerstvu unikli údaje z pasov a rodných listov obyvateľov

27.08.2019 12:31 Novozélandské ministerstvo kultúry a dedičstva vyšetruje prípad závažného úniku osobných údajov ľudí, ktorí sa prihlásili do programu Tuia 250 Voyage Trainee. Únik postihol celkovo 302 ľudí, ktorí počas registrácie museli na internetovú stránku programu nahrať fotokópiu svojho pasu, vodičského preukazu, rodného listu alebo iného identifikačného dokumentu. Informuje o tom Cybersec. K odhaleniu došlo po tom, The post Ministerstvu unikli údaje z pasov a rodných listov obyvateľov appeared first on DigitalPortal.sk.

Ericsson vyvíja riešenia pre smart 5G prístavy

27.08.2019 12:31 Ericsson sa spojil s kľúčovými hráčmi na poli námornej dopravy s cieľom rozvinúť koncept 5G prístavov, pričom vývoj inteligentných prístavov stavia na overenom technologickom riešení. Podľa slov spoločnosti automatizáciou a zapojením 5G možno v porovnaní s tradičným prístavom ušetriť 70% nákladov na pracovnú silu a mzdy. Ako to však funguje a aké sú výhody tohto The post Ericsson vyvíja riešenia pre smart 5G prístavy appeared first on DigitalPortal.sk.

Koordinovaný ransomvérový útok zasiahol Texas

20.08.2019 10:31 Pred niekoľkými dňami dve desiatky miestnych samospráv v Texase nahlásili ministerstvu informácií problémy s prístupom k svojim digitálnym dátam. Príčinou ťažkostí je koorodinovaný útok ransomvérom. Informoval o tom Cybersec. Samosprávam zašifroval súbory vydieračský softvér, ktorý im pridáva príponu .JSE. Nemá svoje vlastné meno, zvyčajne sa preto nazýva práve .jse ransomvér. Niektorí predajcovia antivírusových programov ho The post Koordinovaný ransomvérový útok zasiahol Texas appeared first on DigitalPortal.sk.

Toto nikto nečakal: Ransomvér už aj v zrkadlovke!

13.08.2019 16:14 Hoci sú moderné smart zariadenia navrhnuté tak, aby nám uľahčovali život, kvôli ich slabému zabezpečeniu nás zároveň častokrát vystavujú rôznym rizikám. V najnovšej práci to potvrdil aj bezpečnostný výskumník Eyal Itkin z firmy Check Point, ktorý objavil celkovo šesť rôznych zraniteľností v digitálnej zrkadlovke od Canonu. Tie mu umožnili infikovať fotoaparát zákerným ransomvérom. Informoval o The post Toto nikto nečakal: Ransomvér už aj v zrkadlovke! appeared first on DigitalPortal.sk.

OnePlus TV bude predstavený koncom septembra

12.08.2019 23:31 To, že spoločnosť OnePlus chystá svoju prvú OnePlus TV nie je žiadnym tajomstvom. Táto informácia bola už niekoľkokrát potvrdená a bolo len otázkou času, kedy bude telka uvedená. Zmenilo sa niečo medzitým? Áno, objavili sa informácie na stránkach Mysmartprice, kedy by mohlo dôjsť k predstaveniu. Hoci nie je jasný presný termín, hovorí sa o septembri, The post OnePlus TV bude predstavený koncom septembra appeared first on DigitalPortal.sk.

Xiaomi Mi 9S spolu s podporou 5G prešiel cez TENAA

12.08.2019 22:02 Sme svedkami čoraz väčšieho nasadzovania smartfónov s podporou 5G sietí. Iste, tie siete budú u nás najskôr za dva až tri roky no už teraz je jasné, že výrobcovia predstavujú prvé modely, ktoré budú podporovať siete budúcej generácie. Medzi ne patrí aj spoločnosť Xiaomi, ktorá už začiatkom roka predstavila model Mi Mix 3 5G, o The post Xiaomi Mi 9S spolu s podporou 5G prešiel cez TENAA appeared first on DigitalPortal.sk.

EMUI 10 predstavená, ktoré smartfóny získajú aktualizáciu?

12.08.2019 22:02 Spoločnosť Huawei na konferencii pre vývojárov okrem svojho operačného systému Harmony OS predstavila ďalšiu generáciu svojej nadstavby EMUI 10. Tá je založená na novej verzii systému Android Q a ponúkne množstvo nových funkcií – okrem iného upravené používateľské rozhranie, tmavý režim v celom systéme či taktiež aj nové ikony. Dostupný je aj zoznam zariadení Huawei The post EMUI 10 predstavená, ktoré smartfóny získajú aktualizáciu? appeared first on DigitalPortal.sk.

Samsung predstavil smartfóny Note 10 a Note 10+

12.08.2019 22:02 Spoločnosť Samsung predstavila novú sériu svojich prémiových smartfónov Galaxy Note 10, pričom prvýkrát bola predstavená dvojica telefónov – Note 10 a Note 10+. Čo prinášajú? Tentokrát boli smartfóny zo série Galaxy Note po prvýkrát ponúkané v dvoch veľkostiach, takže sa zákazníci môžu rozhodnúť pre verziu, ktorá im lepšie vyhovuje. Menší Note The post Samsung predstavil smartfóny Note 10 a Note 10+ appeared first on DigitalPortal.sk.

Milióny zariadení s Androidom majú predinštalovaný malvér

12.08.2019 20:01 Zákazníci si kúpili už desiatky miliónov úplne nových smartfónov s operačným systémom Android, ktoré mali predinštalovaný nebezpečný malvér. Na konferencii Black Hat o tom pred niekoľkými dňami informoval bezpečnostný tím spoločnosti Google. Treba dodať, že problém sa týka najmä lacnejších typov telefónov. Informoval o tom Cybersec. Jeho zástupcovia hovorili najmä o dvoch malvéroch: Chamois (po The post Milióny zariadení s Androidom majú predinštalovaný malvér appeared first on DigitalPortal.sk.

OnePlus TV bude predstavený koncom septembra

12.08.2019 20:01 To, že spoločnosť OnePlus chystá svoju prvú OnePlus TV nie je žiadnym tajomstvom. Táto informácia bola už niekoľkokrát potvrdená a bolo len otázkou času, kedy bude telka uvedená. Zmenilo sa niečo medzitým? Áno, objavili sa informácie na stránkach Mysmartprice, kedy by mohlo dôjsť k predstaveniu. Hoci nie je jasný presný termín, hovorí sa o septembri, The post OnePlus TV bude predstavený koncom septembra appeared first on DigitalPortal.sk.