Rozšírené hľadanie
Piatok 10. Máj 2024 |
meniny má Viktória
Recenzia: Xiaomi Mi 9 SE

30.09.2019 17:02 Na trhu je množstvo smartfónov a každý z výrobcov sa snaží zaujať určitý trhový segment. Aj to je azda dôvod, že pri predstavovaní vlajkových lodí predstaví výrobca aj o niečo menej vybavené, častokrát kompaktnejšie zariadenia. Medzi ne rozhodne patrí nami dlhodobo testovaný model Mi 9 SE od čínskej spoločnosti Xiaomi, ktorý by mal osloviť používateľov výbavou, kompaktnými The post Recenzia: Xiaomi Mi 9 SE appeared first on DigitalPortal.sk.

Vyšetrujú riaditeľa firmy, ktorá špehovala Assangea

30.09.2019 17:02 Neznáma skupina zo Španielska sa už pred časom Assangovi vyhrážala zverejnením uniknutých záznamov zo špehovania na ambasáde. Španielsky Národný súd začal vyšetrovať firmu, ktorá mala na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne špehovať zakladateľa portálu WikiLeaks a bývalého austrálskeho hackera Juliana Assanga. Informoval o tom Cybersec. Španielska firma Undercover Global zabezpečovala budovu veľvyslanectva medzi rokmi 2012 až 2018. The post Vyšetrujú riaditeľa firmy, ktorá špehovala Assangea appeared first on DigitalPortal.sk.

Ruský hacker sa priznal k útokom na inštitúcie v USA

30.09.2019 17:02 36-ročný ruský hacker Andrej Ťurin sa pred pár dňami priznal k účasti na jednom z najväčších kyberútokov proti americkým finančným inštitúciám. Medzi rokmi 2012 až 2015 ukradol viac ako 100 miliónov osobných údajov o klientoch finančných, burzových a maklérskych firiem. Následne ich podľa vyšetrovateľov Ťurinovi komplici zneužívali na ďalšie finančné podvody. Informoval o tom Cybersec. The post Ruský hacker sa priznal k útokom na inštitúcie v USA appeared first on DigitalPortal.sk.

Pracovať z domu je super. Ak viete, ako na to

30.09.2019 17:02 Práca z domu je dnes snom mnohých. Niektoré dnešné nové povolania si nevyžadujú neustálu účasť na bežnom pracovisku, čo je skvelou devízou. Lenže tak, ako musia byť vhodne na prácu vybavené aj klasické kancelárie, rovnako by ste niektoré veci nemali podceniť ani vtedy, ak sa chystáte pracovať z pohodlia domova. Nie, na pohovke naozaj The post Pracovať z domu je super. Ak viete, ako na to appeared first on DigitalPortal.sk.

Za útokmi na americké firmy sú zrejme opäť čínski hekeri

27.09.2019 16:09 Páchatelia od poslednej akcie vylepšili svoje phishingové techniky. Čínska skupina APT10, známa aj ako menuPass alebo Stone Panda, pravdepodobne stojí za najnovšími útokmi proti americkému sektoru verejných služieb. Phishingová kampaň z augusta nadväzuje na predošlé útoky proti americkým firmám z tohto roku. Informoval o tom Cybersec. Útočníci posielali svojim obetiam phishingové e-maily, v ktorých sa vydávali The post Za útokmi na americké firmy sú zrejme opäť čínski hekeri appeared first on DigitalPortal.sk.

Prichádza mesh systém Netgear Orbi WiFi 6 s podporou Wi-Fi AX

27.09.2019 16:09 Spoločnosť Netgear predstavuje ako prvý na trhu novú generáciu bezdrôtového mesh systému Orbi s podporou štandardu Wi-Fi 6. Novinka ponúka až štyrikrát väčšiu kapacitu siete, bezdrôtové pripojenie o kombinovanej rýchlosti 6 Gbps a pokrytie Wi-Fi signálom v rozsahu až 465 m2. Mesh systém je navrhnutý tak, aby zodpovedal súčasným aj budúcim požiadavkám moderných domácností. Mnoho The post Prichádza mesh systém Netgear Orbi WiFi 6 s podporou Wi-Fi AX appeared first on DigitalPortal.sk.

Malvér Emotet sa vracia, ukrýva sa v Snowdenovej knihe

25.09.2019 17:38 Phishingová kampaň môže byť vzhľadom na popularitu knihy veľmi úspešná. Výskumný tím spoločnosti Malwarebytes odhalil novú phishingovú kampaň, ktorou sa útočníci snažia nalákať obete na novú autobiografiu známeho whistleblowera Edwarda Snowdena. V prílohách e-mailov rozposielajú infikovaný wordový dokument, ktorý vydávajú za kópiu tejto knihy. Informoval o tom Cybersec. Odosielatelia chcú v obeti vzbudiť záujem tvrdeniami, že The post Malvér Emotet sa vracia, ukrýva sa v Snowdenovej knihe appeared first on DigitalPortal.sk.

ADATA uvádza externý SSD SC680

25.09.2019 17:38 ADATA oznamuje uvedenie externého SSD SC680, ktorý ponúkne štýlový a kompaktný dizajn a podporu najnovšieho a najrýchlejšieho rozhrania USB 3.2 Gen 2. Vďaka svojej nízkej hmotnosti a tenkému dizajnu zapadne pohodlne do každého vrecka, kabelky či batohu. Vzhľadom k podpore USB 3.2 Gen 2 môže ponúknuť rýchlosti pre čítanie a The post ADATA uvádza externý SSD SC680 appeared first on DigitalPortal.sk.

Towercom: OTTA príde v novom šate, so 4K a lacnejšia

25.09.2019 17:38 Spoločnosť Towercom ponúkne už v najbližších dňoch svoju vynovenú videoslužbu. Diváci sa môžu tešiť na niekoľko pozitívnych zmien. Slovenský poskytovateľ pozemného televízneho a rozhlasového vysielania si totiž zobral k srdcu spätnú väzbu od svojich divákov. „Vynovená služba prinesie úplne nový prehľadnejší vizuál, rozšírenú 30 dňovú registráciu zdarma, TV so sedemdňovým archívom a úplne novú sekciu The post Towercom: OTTA príde v novom šate, so 4K a lacnejšia appeared first on DigitalPortal.sk.

Honor 20 Pro získal nové, vyššie hodnocení DxOMark

25.09.2019 17:38 Čínska spoločnosť Honor získala pri svojom smartfóne Honor 20 Pro nové vyššie skóre DxOMark a to 113 bodov. Celkové skóre sa teda zvýšilo o dva body v porovnaní s predchádzajúcimi 111. Vyššie skóre je aktualizované vďaka novému testovaciemu protokolu, ktorý do testovania zariadení naviac zaradil ďalšie dielčie hodnotenie a hodnotenie nočného fotenia. Všetky mobilné zariadenia The post Honor 20 Pro získal nové, vyššie hodnocení DxOMark appeared first on DigitalPortal.sk.

Riaditeľ firmy zodpovednej za únik osobných údajov zadržaný

21.09.2019 17:39 Ekvádorská polícia zadržala generálneho riaditeľa spoločnosti Novaestrat, ktorá je zodpovedná za únik miliónov osobných údajov občanov Ekvádoru. Williamovi Robertovi G. počas domovej prehliadky policajti zadržali rôzne druhy zariadení. Firma mala podľa vlády súkromné dáta obyvateľov neoprávnene. Informoval o tom Cybersec. Zásah polície prišiel dva dni po tom, ako ekvádorské ministerstvo pre telekomunikácie a informačnú spoločnosť The post Riaditeľ firmy zodpovednej za únik osobných údajov zadržaný appeared first on DigitalPortal.sk.

Telekom predáva iPhony v 12 verziách, Juro so 4G sieťou

21.09.2019 17:39 Telekom od v piatok 20. septembra 2019 zaradil do akciovej ponuky všetky tri nové modely Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Novinky sú k dispozícii až v 12 variantoch a operátor plánuje zaradiť tieto kombinácie. Očakávaný nástupca bestselleru iPhone XR v podobe iPhone 11 s dvomi fotoaparátmi zaradia v nasledujúcich The post Telekom predáva iPhony v 12 verziách, Juro so 4G sieťou appeared first on DigitalPortal.sk.

USA sa chcú súdiť s Edwardom Snowdenom kvôli jeho knihe

19.09.2019 18:30 Ministerstvo spravodlivosti Spojených štátov v utorok podalo žalobu proti bývalému zamestnancovi tajných služieb CIA a NSA a známemu whistleblowerovi Edwardovi Snowdenovi. Dôvodom je jeho nová kniha Permanent Records. Štát požaduje všetky zisky z predaja, práva na reprodukciu diela vrátane filmového spracovania a zmrazenie účtov vydavateľa. Informoval o tom Cybersec. Podľa obžaloby mal Snowden vydaním knihy The post USA sa chcú súdiť s Edwardom Snowdenom kvôli jeho knihe appeared first on DigitalPortal.sk.

Ekvádor zažil najväčší únik osobných údajov v histórii

18.09.2019 17:41 Z databázy fulltextového vyhľadávača Elasticsearch pravdepodobne pre zlú konfiguráciu servera uniklo obrovské množstvo osobných údajov o Ekvádorčanoch. Z vyše 20 miliónov uniknutých záznamov bolo až 6,7 milióna o deťoch. Nešlo len o osobné dáta, ale uniknuté záznamy obsahovali aj finančné údaje a údaje o registrácii áut. Informoval o tom Cybersec. Prevádzkovateľom databázy je spoločnosť Novaestrat, The post Ekvádor zažil najväčší únik osobných údajov v histórii appeared first on DigitalPortal.sk.

Za kybernetickým útokom na austrálsky parlament stála Čína

18.09.2019 17:41 Austrálska bezpečnostná agentúra ASD v marci dospela k záveru, že za kybernetický útok na tamojší parlament a tri najväčšie politické strany pred májovými voľbami je zodpovedná Čína. Páchateľov podľa vyšetrovateľov usvedčujú rovnaké postupy, aké v minulosti využili čínski hackeri. Informovala o tom agentúra Reuters a tiež Cybersec. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa útok začal The post Za kybernetickým útokom na austrálsky parlament stála Čína appeared first on DigitalPortal.sk.